Нашите кухни - тема 91

• 52 314
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • Street of Dreams
Mhk, имаш чудесна кухня. Не мисли за компромисите - и аз трябваше да направя много, но не мисля за това, а че цялостно е хубаво.

Това с вратичките горе дали не може да се реши, като просто долната част се скоси? Без да се пускат надолу, само колкото да се захванат при отваряне?

# 511
Аз имам няколко критични точки при етап дизайн за сивата кухня, но след като е късно ще се въдържа. Ако дойде клиент при мен забранявам няколко недобри практики, ако трябва сменят уред , досега само са ми благодари, колкото и рязка да е била критиката, стига крайният резултат … Това си е с време и моди, а за някои неща функционалност, която пак се вижда след н брой проекти.

За горен ред дръжки(особено най-горен) също слушат клиентите да няма, макар че моята кухня е на 5 -6 г и тогава като практика ми е било Ок…Сега не бих сложила само на горен ред, долу и колона килер на мен ми е удобно дръжки и колкото и да е модерно без на този етап нямам нерви да бърша нон стоп.
Моята кухня

Как бих направила с подхващане първи горен ред и пуш втори

И модел с изнесен ред, тук не минават дръжки. Така като с рамка на сивата кухня е да пуш напр Blum Aventos hk xs tip on. Ако не е рамка един вид подхващане се вижда тук

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 12:27 от Radi_fit

# 512
  • Street of Dreams
Щях да пиша за разпределението. Една грешка, която допуснах - тоест не помислих достатъчно - е дълбочината на чекмеджетата. Значи имам горно плитко за прибори - не ми стига съвсем, но е ок. И под него са две доста дълбоки. Съответно едно за съдове за хранене и едно за съдове за готвене. Просто трябваше да направя повече чекмеджета. 6 чинии, колкото и дълбоки да са, не заемат много място на височина и отгоре пространството е празно. От друга страна, купи за салати и подобни съм принудена или да слагам в отделен шкаф, или да трупа отгоре - което нито е практично, нито естетично. В долното чекмедже за тенджери и тигани е същата работа, цари хаос. Трябва да извадя нещо, за да взема друго. Това много ме дразни и сега мисля за някаква преорганизация. Може би органайзери ще помогнат донякъде. Много държа на леснотата в кухнята.

# 513
  • София
...Може би органайзери ще помогнат донякъде...

Не донякъде, а направо могат да решат проблема. Аз също съм с по едно чекмедже за прибори, съдове за сервиране и съдове за готвене. Може би нямам проблем, защото са широки над 100 см, но и в трите ползвам органайзери.

Например, ако височината на чекмеджето позволява да държиш чиниите вертикално, един сушилник за съдове би ти свършил чудесна работа - ще заемат малко място и ще имаш достъп до всичките. Същото важи за капаците за тенджери, но за тях още по-добра работа вършат едни разтегателни поставки от Икеа.

Тенджерите и купите за салата са ми една в друга, но това не ми е проблем, защото в чекмеджето достъпът е отгоре. Много по-неудобно ми беше да са в шкаф и пак една в друга - всеки път трябваше да вадя всичките, за взема една Simple Smile

# 514
И на мен това ми е една от последните останали дилеми на кухнята - как да разпределя дълбочината на чекмеджетата. При нас ще е и с вкопан профил, който допълнително изяжда от мястото. За сега съм се спряла на варианта долното да е 20см за тенджери, средното 14 - за чинии и купи и най-горното 8см - за прибори.

# 515
  • Street of Dreams
Моите за съжаление са малки - 50/55 см. Не ми е удобно. Обичам чиниите да са една в друга в чекмеджето, за да вземам най-горната, но ще помисля за сушилника. Има ли алтернатива?

Би ли показала органайзера?

Сиси, 14 ще дойде плитко. Представи си 4/6 купи една в друга.

# 516
Не знам как е на светъл гланц, но на тъмен мат е добре 😉
Знаете ли номера на плочата? Може да е антифингър, точно за него търся мнения.
МДФ боя лак акрил мат RAL 7039 е описано в офертата на Диалог.

# 517
  • София
Моите за съжаление са малки - 50/55 см. Не ми е удобно. Обичам чиниите да са една в друга в чекмеджето, за да вземам най-горната, но ще помисля за сушилника. Има ли алтернатива?

За спестяване на площ алтернативата е да сложиш всички чинии една върху друга, но тогава ще се затрудни достъпа до по-широките, които ще са най-отдолу.

Да, ето:

https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … -stomana/70154800

И на мен това ми е една от последните останали дилеми на кухнята - как да разпределя дълбочината на чекмеджетата. При нас ще е и с вкопан профил, който допълнително изяжда от мястото. За сега съм се спряла на варианта долното да е 20см за тенджери, средното 14 - за чинии и купи и най-горното 8см - за прибори.

Ако височината ви е само 44 см, по-добре направете две чекмеджета. При височина на челото на чекмеджето 8 см, използваемата му вътрешна дълбочина би била около 5 см.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 14:43 от Vilemina

# 518
Точно с тези разтегателните от Икеа съм си решила проблема с тиганите и кръглите тави в едно дълбоко чекмедже. СТроила съм ги всичките в редица един зад друг.
Това е "джаджата"
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … -stomana/70154800

За чините може такива:
https://www.ikea.bg/rooms/kitchen/cookware/dishwashing-accessori … a-chinii/70387258
https://www.ikea.bg/rooms/kitchen/cookware/dishwashing-accessori … 12x32-sm/60473713

или от този тип има и размери според размера на съдовете:
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … a-chinii/00384692
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … 15-23-sm/70486178

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 14:38 от petiaivanov

# 519
  • София
....
или от този тип има и размери според размера на съдовете:
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … a-chinii/00384692

Аз съм точно с тези с дървото и хромираната стомана, но май нямат наличност вече. При мен обаче има място и всеки размер чинии е в отделна поставка. От всички имам по 12, за да мога да напълня миялната Simple Smile Разбира се и за да ми стигат при повече гости.

# 520
  • София
Аз имам няколко критични точки при етап дизайн за сивата кухня, но след като е късно ще се въдържа. Ако дойде клиент при мен забранявам няколко недобри практики, ако трябва сменят уред , досега само са ми благодари, колкото и рязка да е била критиката, стига крайният резултат … Това си е с време и моди, а за някои неща функционалност, която пак се вижда след н брой проекти.

За горен ред дръжки(особено най-горен) също слушат клиентите да няма, макар че моята кухня е на 5 -6 г и тогава като практика ми е било Ок…Сега не бих сложила само на горен ред, долу и колона килер на мен ми е удобно дръжки и колкото и да е модерно без на този етап нямам нерви да бърша нон стоп.
Моята кухня
Скрит текст:

Как бих направила с подхващане първи горен ред и пуш втори

И модел с изнесен ред, тук не минават дръжки. Така като с рамка на сивата кухня е да пуш напр Blum Aventos hk xs tip on. Ако не е рамка един вид подхващане се вижда тук

[/spoiler]
Кухнята Ви е прекрасна! Ще погледна такъв тип дръжки за горния ред. Оказва се че имаме вече монтирани амортисьори, които нчма да могат да работят добре с пуш механизми
https://balkanyug.bg/bg/sluzhebna-kategoriya/aluminiev-profil-73 … l-turtsiya-070609

# 521

За спестяване на площ алтернативата е да сложиш всички чинии една върху друга, но тогава ще се затрудни достъпа до по-широките, които ще са най-отдолу.

Да, ето:

Ако височината ви е само 44 см, по-добре направете две чекмеджета. При височина на челото на чекмеджето 8 см, използваемата му вътрешна дълбочина би била около 5 см.

Тези размери съм ги смятала вътрешни, т.е 8 да ми е използваемата част.

Бягам от две чекмеджета, заради приборите - реално за тях е най-задължително чекмеджето, всичко друго мога алтернативно да го държа горе

# 522
  • Street of Dreams
Ще поръчам металната джаджа тип ножица. Много мерси. Но дали ще остане място за тенджерите в същото чекмедже ми е загадка...

# 523
  • София
Ще поръчам металната джаджа тип ножица. Много мерси. Но дали ще остане място за тенджерите в същото чекмедже ми е загадка...

Виж колко точно е вътрешната широчина на чекмеджето - трябва да е около 2 пъти диаметъра на най-голямата тенджера.

# 524
  • Пловдив
Моето чекмедже е с размер 55 см и се събират. Но то зависи колко тенджери имаш и колко са големи.

Общи условия

Активация на акаунт