Нашите кухни - тема 91

• 52 292
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Ако намериш ъглова- съветвам те да разгледаш добре монтажните размери и изисканията за шкафа под нея , защото според мен губи прекалено много място. И ЧАК след това да се палиш за идеята..

# 646
  • София

Това като цяло изглежда доста подходящ вариант за твоето място.

# 647

Това като цяло изглежда доста подходящ вариант за твоето място.
Само където при нея пише 188 см за цяла ширина, в което влизат и отдушниците/щранговете едни 20-30 см да речем... после застъпване на Г шкафовете още едни около 65 см...  Светла ширина на кухнята горе 185 см, при нея - 120 см., от които използваеми 90 см между пакета и Г-шкафовете.

# 648
  • София
Може би тогава двата високи шкафа - хладилник и печка, след тях на ъгъла котлони, не мивка и мивката си остава на стената, на която е, с каквито там шкафове може да се комбинира. Може да се помисли и на някакво завиване по п(към холната част).

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 11:56 от Angel_Dust

# 649
Вярно е, че се губи място под ъгловата мивка, но то така или иначе се губи дори само с ъглов шкаф без мивка. Дори под обикновена, не ъглова, мивка, шкафът отдолу си е наполовина неизползваем (покрай сифона), т.е. от условно казано 2 рафта под мивката, имаме реално изполваем само един, долният. Горният е зает от сифона и самата мивка.
При мен ще трябва да има такъв и още се чудя дали да се занимавам с ъглов шкаф с чупеща вратичка или просто да затворя едната страна с неизползваем шкаф и да оставя само половината, но да е реално използваема. Тези механизми за ъглови шкафове не ме вдъхновяват ама хич. Цената щях да я прежаля, ако смятах механизмите за удобни, поне за мен.
Като писах обикновена единична мивка, имах предвид да се сложи напряко на ъгъла, но и с частичен фронт като на една от снимките (примерно 2/3 от ширината) също е вариант. Не е най-прекрасният вариант, но е някакъв приличен компромис.

Драго, често не те разбирам, пишеш с професионалната терминология на майстор на шкафове, а аз поне не я владея тази терминология. Не е упрек, само отбелязвам.

# 650
  • София
В общи линии иска да каже, че шкафовете на снимката са 4х60, а във въпросната кухня има място за 3х60
Малко ми липсва останалия план на апартамента. Може да има начин да се вземе само част от килера, бойлер може да се сложи и в шкаф в коридора, към тавана да кажем, пак ще е скрит. Може да има начин и други неща да се преразпределят. Не знам дали  би било вариант за собствениците да сменят например част от прозорци те да не са френски... 🤷‍♀️

# 651
И аз много не го разбирам,но се радвам,че има професионален поглед,тогава.
Не,прозорците остават.Аз взех това,заради тях и верандата с градина😊
Идеята за леко завиване на П към хола ми харесва

Ето всичко,не мислех,че е нужно в тази тема,но сте прави,че трябва общ поглед.Това е апартамент за двама.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 12:09 от red soul

# 652
  • при него
Red Soul, малко е пространството, но за двама е напълно достатъчно. Аз бих препоръчала, в склада, да сложите колкото е възможно повече неща. Например, пералня и върху нея сушилня, спестява много място. Бойлера, мисля, ще успеете в банята да го вместите, разбира се, зависи колко е голям и как са разположени другите неща. Спалнята като за спалня, и нашата е горе-долу толкова квадрати, да хубаво щеше да е по-голяма, но си е ОК и така, ние даже и средно голям гардероб имаме вътре.
За кухнята мисля получихте много хубави идеи и Ви стискам палци, да намерите най-добрия начин за реализиране.
Ние имаме много шкафове и в коридора и в кухнята и всичко е пълно, но по принцип трупаме много неща. Предполагам, че много семейства нямат необходимост от чак толкова шкафове, така че, като за двама, най-вероятно, ще имате достатъчно пространство. За миалната примерно, можете да вземете по-малък размер; може би нямате необходимост от микровълнова; може би, ще Ви е достатъчен котлон двойка, а не четворка; хладилник също от по-малките и пр., всичко, в зависимост от Вашия начин на живот и необходимост.  Съвета ми е само, да мерите много внимателно, кое къде точно ще застане.

И последно, най-чистосърдечно Ви завиждам за верандата Simple Smile

# 653
Много ти благодаря!
Аз основно търсех веранди.
Не ползваме микровълнова.В банята ще има вана тип walkintube и понеже обичам минимализма,бойлера няма да е там.
Сушилнята ще е върху пералнята Аз и сега съм така Отделно в това сгладово трябва да влезе прахосмукачка и моп.Затова няма да го махам,колкото и да беше добра идея.В градината ще има градинска стая за склад, също.

# 654
  • Street of Dreams
Много е трудно за обзавеждане това малко пространство с огромни прозорци. Обаче ако махнеш нацяло склада - тоест да нямаш и склад и антре, а да се влиза директно в дневната, ще имаш място за размах - за функционална кухня без ъгли и загуба на пространство, ще имаш място за остров или маса за хранене и за всичко. Закачалка и шкаф за обувки до входната. Мопа може да се скрие в тесен и висок шкаф в кухнята, няма нужда от отделно помещение, както и пералнята, дори и бойлера в горен шкаф/колона.

# 655
Мивка “за шкаф 500” може да влезе частично в ъгъла, например 10 см, и разбира се съдомиялна 450, не 600. Тук има и пералня в кухня. От отзиви подобно пъхнане в ъгъла не е неудобно.

Имайте предвид, че този тип ъглова мивка (дори без отцедник) изисква по-дълбоки шкафове и съответно изяжда от двете Г

# 656
OnDiNe, абсолютно си права. Просто този склад може да се “разхвърли” по шкафове, а мястото е ценно. Кухнята е пределно малка, за да е функционална според мен
Освен това считам че мивката би била грандиозен компромис както е в горната снимка. Създава ми усешането на надвисване над балкон за да миеш😂

# 657
Завси и колко се ползва мивката. Ако редовно се мият чинии на ръка, или често се мият марули, спанак, мивката трябва да е удобна. Ако всички съдове заминават в миялната, както е у нас, бих направила компромис с мивката в полза на други, по-важни за мен неща.
Аз също бих премахнала склада напълно. Уредите и бойлера пак могат да са на това място в кухненски шкаф, но голямото общо пространство дава повече възможности и за мен би било по-комфортно.
Единствен недостатък е, че изчезва вътрешната врата между дневната и останалите стаи. Това може да доведе до други неудобства като шум и кухненски миризми в спалнята. Също така няма да е удобно, ако се очаква често на дивана да преспиват гости.

# 658
Да споделя, че зърнах в мебели Хоп  много свежи цветове модулни кухни, нови тенденции (не класически) на доста достъпни цени (по-достъпни и от Ирим). Синьо капри и бензин на мен са ми фаворит. https://hop-mebeli.com/modulni-kuhni-margo

# 659
Ех да бяха няколко месеца преди..

Общи условия

Активация на акаунт