Пъзели 43

• 25 070
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
А е толкова хубава тази мацка, тя е същата като тази с котето, нали?
Ей затова мразя да купувам от фб, само от озон и от тук. И без това във фб цените са олеле малеле. И не знам кои са тези неориентирани жени, които дават по групите по 15 лева за пъзели втора съмнителна употреба  плюс доставка. В същото време  същите пъзели са на 15 лева сега нови в озон с безплатна доставка. Съсем наскоро гледах такъв пост и с изумление установих, че пъзелите се изкупиха и то бързо.

Според мен са си много добре ориентирани. Просто е - мерак с пари се гаси Simple Smile Аз често продавам за 15 - 18 лв и го смятам за нормално. Да, на промоция ще е същата цена, ама ако точно сега този пъзел не е на промоция или ако е изчерпан, а купувача иска точно този?! Ами купува си го! Разбира се, с лично предаване. Аз уважавам такива купувачи- впечатлението ми е, че познават и пъзелите, и пазара, редят от много време насам, открили са Озон много преди мен и не им е все едно какво ще редят и от кого ще го купят. По някаква причина такава цена им се струва подходяща и действат. Изобщо не става въпрос за неориентираност или, не дай си Боже - за злоупотреба с неопитността на някой.

# 616
  • София, България
Neitа, аз говоря и съм го написала конкретно, че се продават пъзели втора употреба на 15 лева +доставка, като в същия този момент в озон са на 14.99 нови.
Според мен има откровени измамници и търгаши в тези групи, както и измамени хорица, което не означава, че всички са такива.

# 617
Аз не обичам да давам повече от 12-13 лв за пъзел втора употреба. Като сложа и доставка и особено ако е само един, той ти стъпва на 16-17 лв със Спиди. Но факт е, че има пъзели, които не се намират в БГ. Тях спокойно мога да ги пусна за 15 лв, защото съм ги купила над 20 примерно. Просто зависи от пъзела. Но иначе и аз наблюдавам, как някои пъзели се продават за по 15 лв, като нов в момента примерно е 16-17 и се учудвам доста.

# 618
Аз уважавам такива купувачи- впечатлението ми е, че познават и пъзелите, и пазара, редят от много време насам, открили са Озон много преди мен и не им е все едно какво ще редят и от кого ще го купят.
Честно казано не съм сигурна кого визираш, но моите наблюдения са, че тези, които познават пазара и редят от много време пускат постове за продажба изключително рядко. Те обикновено си ги въртят пъзелите помежду си с  останалите хора, които познават пазара и редят от много време. Както правим и ние тук в известна степен.

И според мен масата, която продава на високи цени не са особено ориентирани. Според мен се случва нещо такова - купуват пъзела на редовна цена, нареждат го и си казват - е виж го, нищо му няма, може още 10 пъти да бъде нареден. И понеже има още много живот смъкват десетина процента от цената и готово.

# 619
Мона Лиза, да, на същата марка е и пъзела е много хубав, но тази липса... Писах на жената, каза че ще провери, но малко вероятно. Аз местих легла, вдигах матраци - няма:(

# 620
Аз уважавам такива купувачи- впечатлението ми е, че познават и пъзелите, и пазара, редят от много време насам, открили са Озон много преди мен и не им е все едно какво ще редят и от кого ще го купят.
Честно казано не съм сигурна кого визираш, но моите наблюдения са, че тези, които познават пазара и редят от много време пускат постове за продажба изключително рядко. Те обикновено си ги въртят пъзелите помежду си с  останалите хора, които познават пазара и редят от много време. Както правим и ние тук в известна степен.

И според мен масата, която продава на високи цени не са особено ориентирани. Според мен се случва нещо такова - купуват пъзела на редовна цена, нареждат го и си казват - е виж го, нищо му няма, може още 10 пъти да бъде нареден. И понеже има още много живот смъкват десетина процента от цената и готово.

Впечатлението ми е от хора, на които съм продавала и сме се срещали лично. В моите очи са по-опитни от мен и затова ги определям като "редят отдавна". Често ми казват, че ги е яд, че са изпуснали в Озон пъзела, който купуват от мен и за това си мисля, че "познават пазара" Simple Smile или поне знаят на каква цена е бил като нов.
 А веднъж една жена ми обясни, че предпочита да си даде парите на познат, за който знае че си пази пъзелите вместо на магазин, нищо че новият е на същата цена. Тогава ми се стори много странно. Но това може би обяснява донякъде защо се купуват пъзели на цена като в озон на промоция, знам ли?! Някакъв вид спомоществувателство, явно Simple Smile  В един момент това сигурно прераства и в това да си ги въртят помежду си.
А че измамници дебнат отвсякъде е ясно.

# 621
А веднъж една жена ми обясни, че предпочита да си даде парите на познат, за който знае че си пази пъзелите вместо на магазин, нищо че новият е на същата цена.
Защото знаеш, че няма липси и в какво състояние е. Понеже нов от магазина за съжаление не гарантира нито едното. И аз съм си го мислила това, че в известна степен е по-добре като купуваш да знаеш, че всичко му е наред предварително.

# 622
  • Русе
А веднъж една жена ми обясни, че предпочита да си даде парите на познат, за който знае че си пази пъзелите вместо на магазин, нищо че новият е на същата цена.
Защото знаеш, че няма липси и в какво състояние е. Понеже нов от магазина за съжаление не гарантира нито едното. И аз съм си го мислила това, че в известна степен е по-добре като купуваш да знаеш, че всичко му е наред предварително.
Това може да е само,ако много си сигурен в човека,от който купуваш.
Напоследък много често се случва да липсват части от пъзели втора ръка и то загубени най-вероятно при прибирането на пъзела.Гледаш го наснимката нареден цял,но ти откриваш липса вероятно паднала някъде при прибирането в плика.
На мен ми се случи преди 2-3 години,купих един Кобъл Хил,гарантира ми жената 100%,че пъзела е без липси.Късмет,че веднага започнах да го редя(обикновено ги купувам и стоят,докато ми дойде музата за тях)Наредих го за два дни и две части липсваха.Свързах се с нея,наложи се да изчакам два-три дни,че го била редила в другия си апартамент,не в този,който живее в момента.Намери частите под масата,ана която е редила.
Естестено последваха извиненя,изпрати ми частите и се развиха нещата в моя полза

# 623
  • София, България
Аз как дадох на Сали да реди пъзел без едно парче. Умрях от срам, ама ето, случва се.
Обичам да купувам пъзели от Тони и от Бухтичка,  от Съмър, от Neita и от другите в темата, защото са като нови, даже са с екстра - изтупани стърготини.
П.П. Ама всички много трудно продаваме,   за черни дни си ги пазим. Joy

# 624
Зори, напълно съм съгласна с теб:)
Дано и моето парченце излезе от някъде. Иначе аз обичам да купувам нови пъзели и аз да си ги отворя. Така, ако липсва пиша на Озон:)
Когато купувам втора ръка, гледам скоро да го наредя за мое успокоение 😬
Тони, била си мнооого търпелива с купувачката😂

# 625
Бухтичка , пъзела е у мен, в колко часа да насрочим реденето? След 14 съм на линия. И нещо ако трябва да уточняваме казвай, аз нищо не се сещам.

# 626
  • Варна
И аз се отчетох пред Озон, скромничко, само 3 пъзела. Но не обещавам, че до 7-ми август няма да се изкуша отново.

# 627
  • София
Пуф-паф, като се оплача тук, всичко потръгва Simple Smile

# 628
Нямало го при жената, дано излезе от вкъщи, но не вярвам:( Имам още един пъзел от нея, леко ми се отщя да го редя.

# 629
  • гр. София
Дано все пак се намери Simple Smile
Гостувах на племенницата си, преди малко се прибрах, та не съм напреднала много с пъзела. Вчера и днес не можах да си взема пъзелите, но утре ще го направя.
Много ми харесва пъзела със зеленчуци на White mountain , та мога и там да залитна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт