Отговори
# 30
  • Варна

Глупава тийнейджърска история. Даже се чудя авторката дали не е дори по-малка. Едната я боляла глава, а другата зъб (образно казано) и се скарали и разочаровали една от друга щото не могли да се разберат на коя болката е по-голяма.

# 31
Мисля си за категоричността на някои хора под 30 години и другата гледна точка на тези над 50 Wink

# 32
  • SF
Никога не съм се разделяла с приятели с лошо. Времето ни е разделяло, интересите ни, очакванията ни, професии, начин на живот.
С приятелката ми от детството се разделихме заради различния си поглед към света. Когато завършихме училище, тя започна да слуша чалга, да ходи по такива заведения,  започна работа в тях, намери си съответните приятели, колеги. Аз пък съм фен на съвсем друга музика и парти култура. Тя се мъчеше и тъпееше, когато излизаше с мене, аз пък не можех да понасям нейните забавления. Чувствах се като извънземно сред нейните приятели. Не изглеждах като тях. Беше трудно да се съчетаваме, но и двете си имахме нова среда и не се допълвахме. Сега, години по-късно, аз отново усещам, че не сме от една планета. Трудно ни е да запълним  с интересен разговор повече от 30 минути. На нея са й забавни клюки, клюки, клюки, говори ми за хора, които не познавам или познавам много слабо и далечно. Когато пък аз й заговоря, виждам че не й е интересно и ме чака да свърша, за да ме разпитва какво прави тоя, какво прави оня...

# 33
  • Велико Търново
Ако в един момент дадени взаимоотношения носят повече негативни емоции и напрежение, в която и да е от страните, то е време всеки да си продължи по пътя за съжаление. Имам такова приятелство и ми е тежко , че остана в миналото, но наистина с въпросния човек все едно говорихме на два различни езика и в един момент просто комуникацията ме напрягаше изключително. Да не говорим, че при липсата на баланс в правенето на отстъпки, дори и за дребни неща, се натрупват с годините. Но всяко зло за добро Simple Smile

# 34
  • SF
Аз съм имала приятели, с които за да се видим, трябва по 5 пъти да се чуваме и да си препотвърждаваме уговорките. Ако само аз се обаждам с предложения и правя сложни организации, с времето ги изоставям, без да давам обяснения. Постепенно и неусетно отвиквам да общувам често с тях. Оставаме си добри познати.

# 35
  • София
Абе, след това изказване и аз останах без думи.

Kакво изказване?
Нещо се обърках.

# 36
Аз съм доста склонна да развалям приятелства, ако човекът отсреща не ми харесва. Това обаче се слува на много ранен етап преди да си станем много много близки и да съм споделила лична информация за себе си.
Имам две приятелки зад гърба си, с които пътищата ни просто се разделиха след като завършихме. Едната ми беше съученичка и изкарахме 5 години като най-добри приятелки, докато не започна да ревнува всички от мен и твърдеше, че аз нямам право да излизам (чисто приятелски де) с определени хора, защото тя първа се е запознала с тях. С втората просто нещата приключиха, когато се преместих да живея в друга държава. Нито аз разбирах нейното ежедневие, нито тя моето - аз в университета и по партита, а тя в леглата на 50-годишни мъже. Направо си беше обречено.

# 37
Не съм развалила приятелството, но се отдръпнах много след развода на приятелка. Изживя го тежко, бях на линия за среднощен рев и всичко, което съпътства изневяра и развод. Слушах денонощно, с някои разсъждения не бях съгласна, но реших, че в болката си приятелката ми има правото да си изговори каквото има за изговаряне, без да натрапвам моето мнение. Е, след като видях, че затъва и затъва все повече в илюзии и драми, деликатно опитах да намекна, че е време да продължи напред и да кажа какво мисля за ситуацията. Ееее, адът се стовари на главата ми! Как не съм разбирала, как можело така да говоря и да я наранявам, колко жестоко е от моя страна. Казах, че е нужно да си дадем малко пространство и се отдръпнах. Преживя си раздялата и ме потърси, но аз няма как да се отворя отново. От моя страна отношенията вече си остават формални.

А какъв беше казусът - изневяра, брутални лъжи от негова страна, поискан развод от самия него. Тя до и след развода го поставя на пиедестал, колко се бил измъчил, колко трудно му било да вземе това решение, как тя усещала, че техните чувства са специални и неповторими и той ще се осъзнае. Дума не даваше да се каже срещу него. Докато тя ми ги редеше такива и беше станала 40 кила, той с новата си обикаляше по почивки и си живееше на макс. Е, докога трябваше да слушам ревове и мелодрами, без да кажа нещо?

# 38
Приятел в нужда се познава. Та заради това. Като е аху-ихи е насреща, като е нещо неприятно, не обичала такива неща.
С една дума: предателство.

# 39
Приятел в нужда се познава. Та заради това. Като е аху-ихи е насреща, като е нещо неприятно, не обичала такива неща.
С една дума: предателство.

Е, а при старите приятелства, за които писах аз в началото (поради раздалечени пътища), е точно обратното. Не се виждаме за иху-аху, но ако на някого му потрябва помощ ще я получи. Все още ни държи чувството за дълг и взаимопомощ, просто не ни влече да се виждаме ей така.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 21:46 от Черна станция

# 40
  • Great Britain
Съвкупност от елементи- обсебване, предателство, приемане за даденост,разминаване в гледните точки и така нататък.

# 41
  • Страната на чудесата
С едната заради предателство в чужда държава. С другата заради ползване на името ми като алиби, докато кръшка на мъжа си( също приятел) и лъже дъщеря си, че ще спи при мен. Без да ме уведоми предварително ( а и, честно казано, не бих се съгласила да участвам в тази постановка, защото харесвам цялото семейство)

# 42
Аз имах две приятелки, с които бяхме неразделни. Едната познавам от 6 годишна, другата от 12. Бяхме в едно училище, нон-стоп заедно, след което почнахме работа на едно място по специалността.
Случи се, че само аз смених впоследствие работното място (пак в същата област е работата). Поддържахме връзка по-малко от година , след напускането ми. Каних ги няколко пъти да дойдат да ме гледат (в областта на изкуството сме ) - то не бяха глупави извинения “при баба ми съм “;”аз мислех , че е от 19, не от 16” и т.н.
После се виждахме няколко пъти, но някак ги бях надраснала - разговорите бяха винаги за гаджетата и защо ни дразнят. Викам си на акъла защо са ми хора, които не ме дърпат да се развивам напред, а да седя в ученическите си години.
Та така, спрях да ги търся и О ЧУДО , те не го правят също. Даже вече 3 години не се поздравяваме дори за рождени дни, нито ми харесват снимки. Едно неловко странно е. А съм прекарала 16 години от живота си с едната. Но не страдам.
Впоследствие животът ме събра с хора, които ме карат да се развивам, да научавам нови неща и които са насреща , като ми потрябват, а не, когато на тях им е удобно.
Нормално е с израстването да губим хора, но най-често е, защото енергиите ни вече не си пасват.

# 43
През последните години прекратих няколко дългогодишни приятелства, даже имаше момент, когато съзнателно се отдръпнах от всички, за да видя кой ще ме потърси. А ме търсеха само когато имаха нужда от нещо, в същото време не ме подкрепиха във важен за мен момент. Сега са ми просто познати, с изключение на едната, която блокирах и премахнах изцяло от живота си. В дадения момент за кратко ми беше шефка, освободиха ме в изпитателния срок, тя каза, че не е взела тя това решение, за мен нямаше значение, и без това във фирмата не ми харесваше и щях да напусна. Но преди това ми искаха да плащам едни пари за гориво и други неща, аз отказах и като се поразрових, се оказа, че всичко това всъщност трябва да се плати от нея. Дори и това не беше чак такъв проблем, но в деня, когато ми се обади да отида да си взема заповедта за освобождаване, аз бях в болницата и ми предстоеше лека операция, но бях притеснена. Дори не попита защо си в болницата, добре ли си... Оттогава не съм я виждала и чувала и я изтрих изцяло от живота си.

# 44
Разминаване в амбициите. Работи дори и при запазване на най-добри взаимоотношения.

Общи условия

Активация на акаунт