Тренировки в домашни условия - 117

• 46 551
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък почти винаги след бягане съм в голям + не зная защо, все се чудя.

Нищо не отчитам, изключително емоционално изтощителен ден, в който си загубих и слава богу ми върнаха всички документи, но между едното и другото минаха някакви безкрайни часове + един брой счупена кола. Утре се надявам да бягам

# 661
Дух, защото се "помпиш", мускулите са пълни с млечна киселина. Ако се спират тренировките отвреме-навреме и при адекватно хранене, настъпва истинското отслабване.

# 662
Agent, благодаря за отговора. Аз напоследък вдигнах тежестите и непрекъснато имам мускулна треска някъде. Явно и при мен така се получава.

За днес отчитам крака - ден 26 от Iron. Тренирах с 2х8 и 1х10 (за сумо клековете). Имаше напади с пауза, които ми разказаха играта. Не следя пулс, но го усещах висок почти през цялото време.
Скрит текст:

Да ви споделя, имам напредък при упражненията за глутеуси. Преди много трудно ми се активираха тези мускули и при някои упражнения често участваха други, а не глутеусите. Но в последно време все по-активно участват и в упражненията за долна част някак неволно ги стягам и активирам. Явно наистина като се тренира редовно дупето, то започва да участва повече във всички движения. Определено положителна роля изигра и вдигането на тежестите, с които тренирам долна част.

# 663
Аз съм в застой от около седмица. Ваканцията свърши, работата се увеличи и пак не мога да намеря време и да завърша последната седмица на джобс1. Минавам обаче да пусна една статия за тренировката на долна част на ким кардашиян. Нея не коментирам, но тренировката всъщност изглежда доста ефективна от класически упражнения. Ако някой търси вариант за базова тренировка за крака и дупе, може да я пробва.
https://www.tomsguide.com/news/i-tried-kim-kardashians-glute-wor … res-what-happened

# 664
  • Стара Загора
Отчитам за вчера тренировка за рамо и трицепс

и предложената добавка за корем

Понатоварих рамото доста.Работих с 2*4 предимно за рамото и 2*3 за трицепса.И от оня ден от тренировката за крака макар че беше почти без тежести имам бая мускулна треска.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 09:40 от maksimka

# 665
Вчера бях така изморена, че имах сили само за търкаляне с ролерите пред ТВ-то, и Маласана.
Крачките ми за деня са 28, 925 без спорт. Вече и тях ще следя, защото от работа нямам кога да стана. Open Mouth Непрекъснато седя. Вчера не работих, но бях на зъболеркар и физио, и нарочно ходих пеша доста. И с детето направихме бърза разходка 6км.

Тази сутрин в 7:00 направих идеална тренировка за задна верига, която исках да правя вчера, но почивах. (Все пак в неделя тичах доста)
Ето я:
1. Суингове с пудовка 18кг 5х20
2. Тяга на 1 крак 2х5кг 3х12
3. Тяга 20кг 4х12
4. Гоблет клек 12кг 4х15
5. Отпад (rear lunge) 1х8кг 3х12
6. Лицеви 4х15
7. Гребане с 1 ръка 12кг 3х10
8. Флайс 2х8кг 3х12
9. Гребане с обратен хват 15кг 3х20
10. Планк 2мин.
Супер доволна съм. Grinning
С по-леки тежести за долна, довечера ще тичам, утре също. Не мога да си позволя никакви МТ вече.
Набиранията ги оставих за вечерта, да починат ръцете малко.

Ще кача снимка:

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 11:26 от Dez

# 666
  • Стара Загора
Добро утро !
Отчитам за вчера задни бутчета и трътка + добавката, която много ми допадна.

На основната тренировка бях с 2*8 ; 1*8 и 1*4 .На добавката с тежести от по 1 кг ( такива имам) ,но се натоварих доста.

# 667
Отчитам първи урок по плуване вчера. Очарована съм, мина много по-добре от очакваното. Изглежда, че имам заложби Joy
Тази сутрин ММ помага на татко си с тежък физически труд, а при мен беше ред на задна верига.
Избрах си ден 37 от ЕПИК 2 - 50 минути здраво натоварване за глутеуси, задно бедро и гръб. Просто прекрасна тренировка с класически упражнения и малки почивки, а накрая - разни весели нещица със собствено тегло.
За долна част тренирах с тежестите на Каролинка - хип тръст с 27 кг, румънска тяга с лост 27, а едностранната с 15 кг, различните видове гребане за гръб с 12.5 кг, а пуловър с 16 кг.

След такава тренировка (или няколко такива) "напомпването" е нормално, следователно качените кг не са реално тегло - пиша това по повод коментарите по-горе. Отдавна не взимам под внимание вариациите с 1 кг нагоре-надолу. Обиколките, визията и цялостното усещане са решаващи, поне за мен.

Утре сутринта с ММ ще правим крака с акцент предно бедро от IRON, а надвечер съм на плуване.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 14:23 от Vetrena

# 668
Добро утро!

Вчера беше ред на ден 12, Epic Heat - тренировка за горна част на тялото:

Това е първата тренировка, която правя и включва всичко нагоре от кръста - рамене, гърди, гръб, бицепс, трицепс и корем. Работих с 2*6кг, 2*4кг и 2*3кг. Спазих препоръката на Карълайн за бавно и контролирано изпълнение, и наистина се натоварих доста добре. Много трудно напредвам с раменните преси и skull crushers (точно тук използвах 2*3кг).
Реших на добавката да работя с 2*3кг, защото чувствах стабилна умора, но докато я правех осъзнах, че можех да работя и с 2*4кг.

Днес правих ден 13, Epic Heat - изометрия и плиометрия за долна част на тялото

Тук се натоварва всичко от кръста надолу - предно и задно бедро, вътрешна част на бедрата, дупе, прасци и стабилизация на коремното ядрото. Тренировката е микс от статика и динамика, така да се каже. Използването на дъмбел е за много кратко, а аз се спрях на 16кг. Тренировката е супер яка, а добавката доведе до треперещи крачета:

Продължавам да правя планк всеки ден, като вече времето ми е 2 минути.

Поздрави и хубав ден!

Vetrena, страхотно начинание е плуването. Аз не мога, а и изпитвам страх от водата, поради неприятни преживявания в детството ми, но много бих искала да опитам...някой ден.

# 669
  • Перник
Аз пък почти винаги след бягане съм в голям + не зная защо, все се чудя.

Нищо не отчитам, изключително емоционално изтощителен ден, в който си загубих и слава богу ми върнаха всички документи, но между едното и другото минаха някакви безкрайни часове + един брой счупена кола. Утре се надявам да бягам

Аз пък след бягане съм - поне 300-400 гр., което според мен е вода. Вчера времето беше разкошно за бягане. Направих си едни много приятни 8 км. https://www.facebook.com/photo/?fbid=10217750235702432&set=p … 10217750236222445
Днес - https://www.youtube.com/watch?v=vhxz0BRhMjQ&t=169s В сравнение с лятното предизвикателство тези тренировки ми харесват повече, защото са по-стегнати, без излишно говорене и мотаене, и може би затова ми се струват и по-натоварващи. Да, няма загрявка и разтягане, но всеки може да си добави каквото и колкото прецени Simple Smile

Дух, важното е, че документите са се върнали при теб. Колата ще се оправи Simple Smile

# 670
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Реших да започна от понеделник програмата на Сидни  - Стронг.
Ден 1 цяло тяло https://youtu.be/JPKpMiCSaRg Ползвах гири по 3 кг за горна част и по 5 кг за долна. Не усетих особено натоварване на момента, но вчера бях с мт на краката.
Ден 2 глутеуси https://youtu.be/pdUKJQVep3o Работих пак с 2*5кг и ми беше трудно заради мт.
Ден 3 бицепс и гръб https://youtu.be/sJs8zpfKNQg Ползвах 2*3кг за бицепс и 2*5кг за гръб. Справих се и с лицевите опори накрая, макар и от колена.

# 671
  • Стара Загора
Отчитам за четвъртък Фул боди

Нямаше добавка за този ден,а и аз нямах време.Много се чудех дали изобщо да тренирам, че от бягането ни оня ден с дербното ме заболя коляното и в сряда си беше бая силна болката.Почнах да пия диклак и да се мажа.Вчера по-добре бях и реших все пак да се пораздвижа.
Ползвах 2*6; 2*4 , 1*4 и за самите клекове без нищо, като изключим клек до раменна прес - 2*4 .Много ми се иска да тренирам за долна част с повечко килограми ама няма да стане .

# 672
Здравейте!

Вчерашната тренировка беше ден 14, Epic Heat - тренировка за цяло тяло с тежести:

Първата част е за крака и дупе, с интервали 50/10, а втората е за горна част, с интервали 45/15. Цялата тренировка е структурирана от двойки упражнения, като всяка двойка се повтаря по два пъти. Както и Карълайн каза в интрото, има сериозно участие на корема. Работните ми тежести бяха 16кг за сумо-клека, 2*6кг за останалите упражнения за долна част и 2*4кг за горна част.
Направих и добавката - 15мин.за бицепс:

Работих с 2*4кг и препоръчвам това мини с две ръце...страхотен завършек на основната ми тренировка.

Днес, ден 15, Epic Heat - ХИИТ:

Бавно и полека започвам да изпитвам някакво мазохистично удоволствие от тези тренировки, които до скоро меко казано не харесвах. Също така с ХИИТ много добре освобождавам натрупалото се "психическо" напрежение. Е, бърпи на един крак засега е в мечтите ми, но така беше и с лицевите опори на един крак Wink. Темпото ми е на 80-85% от това на Карълайн.
Както обикновено в петък добавката ми е за корем, като този път избрах ето тази:

.
Работих с дъмбел 4кг. Много приятно мини беше, точно това исках в момента - разнообразни упражнения в по-бавно темпо.
Реших всеки петък, след ХИИТ, да правя последователно тренировките за корем от листите в канала, като започнах с тези с тежести и от първата публикувана в списъка.

Хубав следобед и приятни почивни дни!

# 673
Бек он Трек след почивката с Iron крака ,без тежести за да вработя обратно в тренировъчният режим без стрес.

# 674
Здравейте! Simple Smile Аз се бях включила в темата преди доста години, по онова време Руми Илиева беше на мода. Последва дълъг период, в който ядях нездравословно, не се наспивах, стресирах се и почти не спортувах, ако изключим разходките и колелото. Преди три месеца ми оперираха жлъчката - свалих 15 кг и се замислих, че трябва да живея по-здравословно. От многото прочетена информация разбрах, че силовите тренировки ще ми помогнат да хапвам нормални количества здравословна храна без да се ограничавам зверски и да поддържам здравословно тегло. В момента съм 168 см, 63 кг, изглеждам добре и се чувствам страхотно.

Въпросът ми. Аз съм анемична. За моето състояние препоръчват спортове като ходене, колоездене - това са и нещата, с които обичам да се занимавам. Правя по 10-15 000 крачки на ден, почти всеки ден. Но все пак ми се иска и аз да направя ръце, крака и, главното, да имам железен корем. Опитах да тренирам с Карълайн, защото всички тук много я препоръчахте, започнах с Епик за начинаещи, но стигам докъм 10-тата минута при това с по-дълги почивки от нейните и не мога да продължа. Въпреки това смятам да не се отказвам, да спазвам дните, а, когато стигна до края на Епик - дано!!! - да я повторя като си правя целите тренировки.

Правила съм тренировките на това момиче, но не са така систематично подредени в програма, както при Карълайн.

Да обобщим, има ли други анемични тук и това попречило ли им е да станат "батки"? И още, когато имате грип, спирате ли тренировки? А случвало ли ви се е от тренировките да получавате симптоми като от вирус или при мен е злощастно съвпадение? (Случва ми се за втори път.)

Общи условия

Активация на акаунт