Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 396
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Дойде ми   ел. помпа за кърма, за която обаче стерилизаторът ще пристигне след седмица, т.к. ни е подарък. Аз съм в 39 седмица и ми се щеше да я стерилизрам и сложа в багажа/ ясно ми е че вече няма да е стерилна, но все пак някакво основно почистване/.  Т.к. не знам ще дочакам ли стерилизатора, си мислех да изваря частите в тенджера, но се притеснявам нещо да не я прецакам/ на Филипс Авент/ . Някой има ли препоръки дали такова стерилизране би било подходящо и колко време горе долу трябва да ври водата, да не се разпраднат тея силикони Grinning

# 136
Благодаря за отговорите Simple Smile

# 137
Аз също имам помпа на авент. В самата книжка с инструкции си беше описано как да се извари в тенджера. Чак след като родих извадих стерилизатор..преди това само си бях измила шишетата и изварила помпата за болницата. В болницата, в която раждах, имаше стерилизатор, тъй че ако и във вашата има, най-добре на място да го направите, за да се запази ефекта.

# 138
  • София
Първото стерилизиране се прави, за да се махне т.нар. производствено замърсяване. Сшед това докато няма мляко, ако я сложите в чист плик от тези с цип няма да има проблем.
На силиконите нищо няма да им стане от изваряване, 100 градуса се постига и в стерилизатора. Просто кипнете вода на котлона, изсипете частите, почакайте 2-3 минути, извадете, изсушете на кухненска хартия и прибирайте в плик.
Споко!

# 139
За гладенето съм съгласна с Радева с едно изключение: животът до обор не крие повече рискове от болести и не изисква повече дезинфекция. Напротив, бебетата, отгледани до селскостопанство и отраснали с малко повече кал и непрекомерна хигиена имат по-добър микробиом и страдат по-рядко от алергии, астма и подобни и имат по-добра имунна система. Досегът ,,с обора" и липсата на дезинфекция навсякъде е нещо добро. Това е доказано между другото в доста изследвания. Grinning

Дрешки оставям през нощта навън, да. Не съм суеверна, това са глупости според мен. Елислава, в няколко поста помня, че беше казвала, че вярваш в такива неща и дори те хващат или съм запомнила грешно за кого става дума? Ако вярваш, ще те ,,хващат". Въпрос на самовнушение.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 12:45 от snowwhite12

# 140
  • София
Аз имам помпата на Авент и никога не съм имала стерилизатор. Всичко стерилизирам като варя или в тенджера на котлона или в микровълновата. Нищо не се е разпаднало.
Във пластамасовата купа с капак, наречена стерилизатор се случва същият процес. Няма опастност за пластмасите.

# 141
Аз само в тенджера на котлона.
Имах на Авент стерилизатора, но без да искам в микроволновата пуснах режим грил и се разтопи и той, и всичко, което беше пластмасово вътре. И микроволновата се прееба😀

# 142
  • София/Севлиево
Snow хващат ме мен уроки,ама пък бебето не вярвам.Въпрос на светоусещане.На големия му бях вързала червен конец на ръката и закачила синьо мънисто на количката-ми боледуваше и бе неспокоен.Сега на малкия не съм и е в пъти по-добре от големия.Може и да си внушавам,но заради проблемите с големия съм се вторачила в дребното и всичко си записвам.Засега нещата са повече от добре и вярвам,че ще останат така.Сори за отклонението...

# 143
Аз тук мъничко надничам и си записвам, макар още да ми е много рано за пазара. Но... Чети патѝло, не слушай старѝло Grinning
Искам само да се включа за дрехите навън. Не съм суеверна, изобщо, но! дрехи навън през нощта не оставям, от както живеехме на квартира в Манастирски ливади, по-старата част с къщите. Ей стъмнеше ли се се пускаха едни печки на въглища и дърва и на два пъти трябваше да пера на ново изпрани дрехи. Голям кеф... Та от тогава - не. Преместихме се в Малинова долина. Викам си - край! Трънки! Става течение и слиза от Симеоново над нас. Хайде, през лятото може и да ми се случи, но си е навик вече така или иначе. А и в София навсякъде по-есенно време падат миризливи мъгли, с които после дрехите миришат на пушек. И покрай нас с тия строежи хич не мисля, че е удачно. На село, без прах - супер. Тук дезинфекциращото свойство на слънцето не е достатъчно Simple Smile

# 144
Аз тук мъничко надничам и си записвам, макар още да ми е много рано за пазара. Но... Чети патѝло, не слушай старѝло Grinning
Искам само да се включа за дрехите навън. Не съм суеверна, изобщо, но! дрехи навън през нощта не оставям, от както живеехме на квартира в Манастирски ливади, по-старата част с къщите. Ей стъмнеше ли се се пускаха едни печки на въглища и дърва и на два пъти трябваше да пера на ново изпрани дрехи. Голям кеф... Та от тогава - не. Преместихме се в Малинова долина. Викам си - край! Трънки! Става течение и слиза от Симеоново над нас. Хайде, през лятото може и да ми се случи, но си е навик вече така или иначе. А и в София навсякъде по-есенно време падат миризливи мъгли, с които после дрехите миришат на пушек. И покрай нас с тия строежи хич не мисля, че е удачно. На село, без прах - супер. Тук дезинфекциращото свойство на слънцето не е достатъчно Simple Smile
Аз и заради някоя птица да не кацне върху тях. И аз съм в Манастирски. Има много гълъби😂

# 145

Момичета, ако някоя от вас е купувала този чувал от Пепко, може ли да ми каже за каква температура е подходящ?
Отрязла съм всички етикети и не мога да видя…. Знам, че се водеше летен, но все пак.
Благодаря предварително!

# 146
  • Стара Загора
Нищо не пише на етикета, сега погледнах. Аз спрях да го ползвам преди около 2 седмици, по себе си се водя.

# 147
  • София/Севлиево
Аз го купих,води се летен,но на малкия му идва дебел и му взех един по-тънък на Лорели.В стаята ни е около 23-4 градуса през нощта, защото изключвам климатика.

# 148
Здравейте какво мислите за козметиката Mustela?Доволни ли сте от нея и като за начало какво ми е необходимо да си набавя за моят бебок?Ще съм благодарна ако се отзовете какви точно неща ми трябват за новородено а и през първата година като цяло,само за този бранд тъй като на него съм се спряла. Благодаря

# 149
Здравейте какво мислите за козметиката Mustela?Доволни ли сте от нея и като за начало какво ми е необходимо да си набавя за моят бебок?Ще съм благодарна ако се отзовете какви точно неща ми трябват за новородено а и през първата година като цяло,само за този бранд тъй като на него съм се спряла. Благодаря

На мустела може измивен гел или крем и после олио. Препоръчвам ти да провериш и Адерма. Доста по-добри и пречистени от мустела, от тях аз взех цялата серия за новородени и тях ще ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт