Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 450
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
И аз се бях насочила към Мустела за бебо, но сега май се замислям, че може би и Хипп е добър, макар и по-бюджетен вариант.

Нямам все още директен опит с някоя от двете марки, но имам време.
Здравейте какво мислите за козметиката Mustela?Доволни ли сте от нея и като за начало какво ми е необходимо да си набавя за моят бебок?Ще съм благодарна ако се отзовете какви точно неща ми трябват за новородено а и през първата година като цяло,само за този бранд тъй като на него съм се спряла. Благодаря

# 151
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм за А Дерма. Хип й изсуши много кожата, първо взехме Мустела Стелатопия по препоръка на педиатърката, но мирише потресаващо на слънчогледово олио, защото го съдържа. Измивното им олио още го ползваме, но то не мирише така тежко. А емулиент взех на А Дерма Екзомега и съм много доволна. Сега лятото не мажа с нищо, но наесен ще подновя.

# 152
  • Стара Загора
За суха кожа аз съм много доволна от Ла Рош Липикар. Но ви пожелавам да не стигате до Стелатопия, Екзомега, Липикар.
Аз за начало взех Uriage и съм безкрайно недоволна. А Дерма Прималба препоръчвам.

# 153
В началото ползвах Хип, после смених с Липикар измивно и лосион, които между другото ползвам в момента и за себе си и съм супер доволна. Сега за лятото ползвам EUBOS лосион крем-гел. Ей това е супер нещо и за следващо дете ще го ползвам от началото. Страхотен крем и перфектен за лятото, овлажнява без да е мазен и да лепне.

# 154
На Мустела харесвам Линимент - чудесен почистващ продукт, за мен голямо попадение. Носех си го в болницата и почиствах мекониума много по-лесно отколкото с мокри кърпи.
Съшо така Хидра бебе - лосион за тяло, макар че аз ползвам по-бюджетна алтернатива ежедневно, която не му отстъпва по-нищо.
Към хидратиращия крем за лице за суха кожа съм безразлична - ок е, но нищо особено.
Олито с авокадо - твърдо не. За мен е кощунство бебешка козметика да е толкова силно парфюмирана. Купих го, защото разлях това от което съм доволна и не ми се занимаваше да поръчвам, но са похарчени на вятъра пари.

# 155
  • София
За малко над една година пробвах 10-ки буквално козметични неща, защото бебето направи дерматит, но за щастие го израстна на този етап.
Мустела е ОК, но е излишно скъпа.
Имате нужда само от:
- измивно средство, за което препоръчвам да е под формата на душ-олио
- крем против подсичане
- мляко за тяло (по-добре е за лятото)
Ако се появят някакви вече конкретни проблеми - купувате и други неща.

Аз вече от няколко месеца ползвам почти само на DM бебешка козметика и няма грешка нищо, което съм купила.
След като преминахме през каква ли не друга козметика евтина, скъпа и изключително скъпа, лекарства включително и правени кремове.

Линимента е незаменим! Да!

# 156
Аз ползвам Мустела вече 20тина дни и нямаме проблем за момента.

# 157
Аз ползвам измивен гел на Биодерма без сапун от бебешката серия, овлажнявам я с А- дерна Прималба серията крем кокон мека нежна и гладка е кожата и, даже бебешкото акне с него оправих и по 1 път на ден мажех цицактема пак на А дерма . Трябва ви крем за дупе лек за ежедневна смяна (аз слагам на нощния памперс или ако е леко червени) и такъв за тежки случай, дано не стигате до там! Моето бебе е на 4,5м за сега това е най нужното като козметика, с мицеларна вода я мия сутрин за добро утро. Аз лично имам лоши отзиви от Мустела и за това не я избрах питах и педиатърката тя препоръча А дерма и Биодерма,  сега съм взела и измивен гел на Юреаж, избрах медицински продукти защото таткото е с много проблемна и чувствителна кожа и не желаех да рискувам. На последната консултация докторката каза че кожата и е чудесна и да продължам така. Къпя я всеки ден(само с вода) 1 път с измивен и след всяка баня овлажнявам и правя масаж

# 158
  • София
Имам цялата серия на A-derma primalba и Bioderma. Не препоръчвам Hipp - купувала съм олио за тяло и направи сухи петна по кожата на бебето и крем за лице, който задълбочи проблема с бебешкото акне. Заведох го на дерматолог и препоръча А-дерма прималба (серия, подходяща за всякакъв тип кожа, включително чувствителна кожа, не атопична). Крем кокон е уникален - нежен, лек, с приятен аромат, подходящ за лице и тяло и направи кожата на Бебо уникално мека. От акнето му беше станала много суха и груба. От кремът за подсичане на А-дерма и Биодерма не съм очарована, малко са странни като консистенция и ако засъхне малко крем около отвора на крема, прилича на дъвка/гума. Измивания гел Прималба не прави толкова пяна колкото Биодерма, но за сметка на това не люти на очите. Биодерма докара бебето до писъци и мм като го пробва върху себе си каза, че много люти. От серията прималба има и почистващо мляко, което аз пропуснах, защото бях взела вече линимент на Mustela за съжаление. По принцип не харесвам Мустела, но този продукт не е лош. Мазничък е, мирише на зехтин и добре почиства. Аз го купих за периода, когато моя син при пръцкане зацапваше гащите. Мокрите кърпи не са вариант, защото подсичат.
От серията на Биодерма мицеларната бебешка вода е приятна, мирише хубаво. Аз взех малка разфасовка и не съм я изхабила цялата, защото я почвам от време на време за почистване на лице. Не знам какво правят хората с цял литър. Кремът за крусти на Биодерма е много ефективен - да не ви се налага да ползвате, но мен ме посъветва приятелка да разредя къпането на главата да не хванел гъбички и му излезнаха крусти. С две намазвания се махнаха. Олиото на Биодерма също не е лошо - малко по-течно ми се струва като консистенция, но понасяше добре на Бебо. Хидратиращия лосион на Биодерма много ми харесва - овлажнява добре кожата и мирише много приятно. Имам и Судокрем в козметиката - добре р да си купите ако видите леко зачервяване да се оправи навреме да не се стига до сериозно подсичане, но не и за всяко мазане, защото както каза и дерматоложката много изсушава кожата.
Ако искате хубави продукти с изчистен състав - А-дерма и Weleda. Купувала съм някои кремове на Веледа и съм доволна. Имаме още няколко неща на Бебо, Бепантен и др, но ако сега трябва да направя първоначалния си избор вместо да купувам един куп грешна козметика, бих взела измивания на А-дерма (намира се на цена 750мл за 19лв, аз нашия взех от Нотино), крем кокон абсолютно задължително за хидратация на лице и тяло (в момента голямата разфасовка от 200мл в Софармаси онлайн е 25лв) и крем за подсичане - един галафарм и един Судокрем. Може да не изглеждат бюджетни варианти, но са големи разфасовки и се ползват с месеци и накрая ви излиза на цената на Хип и Мустела.

# 159
Имам цялата серия на A-derma primalba и Bioderma. Не препоръчвам Hipp - купувала съм олио за тяло и направи сухи петна по кожата на бебето и крем за лице, който задълбочи проблема с бебешкото акне. Заведох го на дерматолог и препоръча А-дерма прималба (серия, подходяща за всякакъв тип кожа, включително чувствителна кожа, не атопична). Крем кокон е уникален - нежен, лек, с приятен аромат, подходящ за лице и тяло и направи кожата на Бебо уникално мека. От акнето му беше станала много суха и груба. От кремът за подсичане на А-дерма и Биодерма не съм очарована, малко са странни като консистенция и ако засъхне малко крем около отвора на крема, прилича на дъвка/гума. Измивания гел Прималба не прави толкова пяна колкото Биодерма, но за сметка на това не люти на очите. Биодерма докара бебето до писъци и мм като го пробва върху себе си каза, че много люти. От серията прималба има и почистващо мляко, което аз пропуснах, защото бях взела вече линимент на Mustela за съжаление. По принцип не харесвам Мустела, но този продукт не е лош. Мазничък е, мирише на зехтин и добре почиства. Аз го купих за периода, когато моя син при пръцкане зацапваше гащите. Мокрите кърпи не са вариант, защото подсичат.
От серията на Биодерма мицеларната бебешка вода е приятна, мирише хубаво. Аз взех малка разфасовка и не съм я изхабила цялата, защото я почвам от време на време за почистване на лице. Не знам какво правят хората с цял литър. Кремът за крусти на Биодерма е много ефективен - да не ви се налага да ползвате, но мен ме посъветва приятелка да разредя къпането на главата да не хванел гъбички и му излезнаха крусти. С две намазвания се махнаха. Олиото на Биодерма също не е лошо - малко по-течно ми се струва като консистенция, но понасяше добре на Бебо. Хидратиращия лосион на Биодерма много ми харесва - овлажнява добре кожата и мирише много приятно. Имам и Судокрем в козметиката - добре р да си купите ако видите леко зачервяване да се оправи навреме да не се стига до сериозно подсичане, но не и за всяко мазане, защото както каза и дерматоложката много изсушава кожата.
Ако искате хубави продукти с изчистен състав - А-дерма и Weleda. Купувала съм някои кремове на Веледа и съм доволна. Имаме още няколко неща на Бебо, Бепантен и др, но ако сега трябва да направя първоначалния си избор вместо да купувам един куп грешна козметика, бих взела измивания на А-дерма (намира се на цена 750мл за 19лв, аз нашия взех от Нотино), крем кокон абсолютно задължително за хидратация на лице и тяло (в момента голямата разфасовка от 200мл в Софармаси онлайн е 25лв) и крем за подсичане - един галафарм и един Судокрем. Може да не изглеждат бюджетни варианти, но са големи разфасовки и се ползват с месеци и накрая ви излиза на цената на Хип и Мустела.
Благодаря за изчерпателният отговор!Определено ще се възползвам от вашият опит и ще си закупя продуктите от които вече сте доволна!За мен цената няма значение най-важното беше да знам какво точно ми трябва тъй като очаквам първото си дете и имах най различни колебания между различни брандове🤭 Но след толкова отговори и вашият се надявам да избера подходящата гама козметика!Благодаря още веднъж 🤗

# 160
  • София
С изчистен състав е и козметиката на Wooden spoon, но не мога да изкажа впечатления, защото не съм купувала техни продукти, освен масло за тяло против стрии докато бях бременна. Беше изцяло натурално, може дори да се готви с него. Вчера купих тяхна слънцезащита, но още не съм мазала бебока да го пробваме. 🙂

# 161
На нас шампоана за коса и тяло е на Бочко, бяхме с олиото на Бочко, но трябвало лятото да се маже с лосион след баня, а не с олио, защото олиото затопляло и взехме лосиона на Хип. Кремът за подсичане ни беше също на Бочко, но се подсече и смених на Бепантен - не помогна и купих Судокрем. Чудесен е, на три мазания и се оправи.

# 162
Някоя мама би ли препоръчала машинка за бял шум от която е доволна и не е бухалчето Оли и производните му. Търся нещо, което свири над 20 минути, а не искам да полвам телефон или компютър?

# 163
Някоя мама би ли препоръчала машинка за бял шум от която е доволна и не е бухалчето Оли и производните му. Търся нещо, което свири над 20 минути, а не искам да полвам телефон или компютър?
Радио

# 164
Тъй като търсих и аз, две неща съм открила:
- ако имате Alexa, тя върши прекрасна работа, пускате си бял или розов шум с loop on и се изключва чак, когато вие кажете;
- ето това бях харесала, ако Alexa не беше проработила - не съм го ползвала, но ми беше харесало - https://www.amazon.de/-/en/Dreamegg-White-Noise-Machine-Recharge … %2C115&sr=8-6

Общи условия

Активация на акаунт