Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 492
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Да попитам лампата достатъчно силна ли е като за нощна лампа. Дали е достатъчно силна, за да мога като ставам да кърмя вечер да виждам какво правя?
И мелодии и бял шум има, и лампа със звездички и сега го ползваме.
https://www.hippoland.net/fisher-price-prozhektor-hipopotam

И подобно от Алито BGN 4.50  48%OFF | Baby White Noise Machine USB Rechargeable Timed Shutdown Sleep Machine Baby Sleep Sound Player Night Light Timer Noise Player
https://a.aliexpress.com/_mqNwESa

Да, аз за това го ползвам.
Ние сме с кошара на лионело и със сгъваемо матраче. Много провисва детето вътре..

# 181
  • Beyond the stars
Ползваме такава кошара за път вече четвърта година и е супер, няма никакъв шум, повивалника беше удобен както беше бебе.
https://www.hippoland.net/moni-koshara-2-niva-sleepy-siva-tyurkoaz-101693
Със сгъваем матрак , не помня моделът, но определено с едно чаршафче с ластик отгоре не се усещат никъде ръбове.

Sunlove до скоро четяхме приказки вечер на хипопотама, сега сменихме с базова дребна на Икеа, че по удобна за книжки.

# 182
Мацки, ще ходим на почивка и трябва да вземем преносима кошара, препоръчайте нещо удобно на нормална цена.

Ние ползваме тази:

# 183
Момичета, имам въпрос за шишетата. Тъй като ми е първо дете и не знам какво трябва да купя. Имате ли мнение за шишетата на Лансилох? Аз съм с плоски зърна и се притеснявам, че ако се наложи да дохранвам например детето ще отвикне да се кърми заради твърдостта на бибероните. Тези на Лансилох и на Авент уж ги водят съвместими с кърменето. На Томи Типи също. Но идея си нямам какво да купя като за начало.

# 184
Момичета, имам въпрос за шишетата. Тъй като ми е първо дете и не знам какво трябва да купя. Имате ли мнение за шишетата на Лансилох? Аз съм с плоски зърна и се притеснявам, че ако се наложи да дохранвам например детето ще отвикне да се кърми заради твърдостта на бибероните. Тези на Лансилох и на Авент уж ги водят съвместими с кърменето. На Томи Типи също. Но идея си нямам какво да купя като за начало.

Аз съм с плоски зърна, кърмя вече 4+++ с протектори на Авент.  Шишетата са ми Томи Типи обикновенни комолект с ръчна помпа за кърма. Суче без проблем, даже не иска да ползва шишетата , дохранвах я до 7ден(когато се отпуших и регулира кърмата). Тези на Лансилох знам , че са много добри, но ако смятате активно да кърмите няма смисъл от такива шишета според мен

# 185
Плоски зърна са на всички не раждали жени. Поне моите уж бяха плоски и даже една акушерка ми заобяснява как нямало да кърмя, е 2 деца по една година откърмих. Като засуче бебето, зърното се оформя. Според мен не правете огромна инвестиция и си вземете обикновен комплект, ако кърмите успешно просто ще стоят. Имам 2 малки и 2 големи шишета купени (Нук), ползвани са за мляко 2 пъти като беше на 3 дни и след 6тия месец вода пие от едното. Вместо силиконов ползвам каучуков биберон, защото от силиконови не иска да пие. Ако имате планове за активно цедене и редовно хранене с шише, тогава заложете на някакви по-специални.

# 186

Медела Калма. Най-съвместимото шише с кърменето. Колкото засмуче детето, толкова мляко/кърма излиза. Така не се задавя, а и то си определя струята. Моето дете само с Медела Калма 150мл. яде. Други шишета не признава. Сега поръчах от Германия и шишето на Медела Калма, само че 250мл., защото го няма в България.

# 187
Естествено че всичко ще се водят съвместими с кърменето. 😅
Аз имам шише на лансино. Ползваме го само за вода към момента. Обаче според мен пробвай каквото Миленка е обяснила. Аз също кърмих с протектори първите седмици и постепенно ги спряхме. Това е по-малкото зло, дето се казва.

# 188
Кошара взех като имаше промоция в озон за 120лв, имитира като лен, но всъщност е помазан плат и лесно се чисти https://www.ozone.bg/product/cangaroo-detska-koshara-once-upon-a-time-3-siva/

Шишета след проба и смяна от 3 месеца сме само с Lansinoh, много съм доволна.

# 189
А какво ви е мнението за шишетата на Dr. Brown?

# 190
Благодаря ви за отговорите. Дано ми се получи с кърменето. Все пак ще купя някаква обикновена помпа, може да потрябва за стимулиране или доизцеждане по някое време. Като цяло не ми се иска много да се охарчвам за такива неща като не знам дали ще се ползват. Може би в движение ще преценя какво да купя.

# 191
Благодаря ви за отговорите. Дано ми се получи с кърменето. Все пак ще купя някаква обикновена помпа, може да потрябва за стимулиране или доизцеждане по някое време. Като цяло не ми се иска много да се охарчвам за такива неща като не знам дали ще се ползват. Може би в движение ще преценя какво да купя.

Може да си набележите модел предварително и след раждането да поръчате или купите.
След като моето бебе не успя да засуче, пратих мъжа ми до магазина и след един час имах помпа в родилното. Обикновена ръчна помпа беше достатъчна.
Ако бебето засуче добре, не ви трябва помпа за стимулиране и доизцеждане. Често сучене на бебето стимулира много по-добре от помпа, а с доизцеждане ще продължавате да произвеждате повече от необходимата кърма и ще се вкарате в омагьосан кръг. А ако само това са причините да купувате помпа, то наистина няма нужда от скъпа електрическа, тя е по-скоро за жени, които цедят, за да хранят само от шише.

# 192
Аз съм писала вече, че съм доволна от шишетата на Лансинох. Също кърмя от гърда, но не ги намирам за много по-скъпи от Авент примерно. За калмата съм чувала много отрицателно мнение от консултант по кърмене по отношение на "пускането като гърда". Никое шише не е като гърдата, няма какво да се лъжем.

# 193
  • София/Севлиево
Моите шишета с Томи Типи с антиколик система(както и всичко останало ,свързано с храненето на бебето,но аз бях взела твърдото решение да не кърмя и не знам доколко са съвместими с тази дейност).Обаче-пробвах да ги сменя със стъклени на Канпол(пазя си ги от баткото)-ми не иска да пие от тях.Пробвах и още едни други марка We  или Wee(водят се по-евтината алтернатива на Авент)-и тях не ги искаше и затова си накупих още на Томито.А в началото ми беше много смешно как бебетата отказвали някои шишета, т.к. баткото от каквото му дадех от това ядеше...

# 194
А какво ви е мнението за шишетата на Dr. Brown?

По групите доста ги плюят, като течащи шишета. Както казах аз съм само с Томи за сега за вода (която не пие) но правя едно цедене на ден с помпата, за да я науча да пие от шише.

Помпата ми е най обикновенна ръчна к-т беше 70, помпа 3 шишета, контейнери за кърма , подплънки за гърди и стерилизатор за микровълнова.  Купих го 5 дни преди раждането за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт