Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 498
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Пак се вмъквам - върви Amazon prime day в момента с намаления, ако имате Amazon prime (може да си пуснете 1 месец безплатно). Ако сте набелязали нещо сега е момента Simple Smile Има още 7 часа.
Аз съм хвърлила око на Нaakaa ръчна, ако ми трябва, няколко мацки, които следя я хвалят доста, а видях, че и Лансино е сходни парички.

# 196
Моите шишета с Томи Типи с антиколик система(както и всичко останало ,свързано с храненето на бебето,но аз бях взела твърдото решение да не кърмя и не знам доколко са съвместими с тази дейност).Обаче-пробвах да ги сменя със стъклени на Канпол(пазя си ги от баткото)-ми не иска да пие от тях.Пробвах и още едни други марка We  или Wee(водят се по-евтината алтернатива на Авент)-и тях не ги искаше и затова си накупих още на Томито.А в началото ми беше много смешно как бебетата отказвали някои шишета, т.к. баткото от каквото му дадех от това ядеше...
Ами и на мен ми беше смешно някой като ми кажеше, че бебетата отказвали някои шишета, но се убедих, че е вярно. Имам шишета на нук, медела, авент, томи. Е, бебка иска само от калмата да пие и това е. Там правя мляко, давам и вода. Не съм кърмила, така че бебка не знае какво е да сучеш от гърда.

# 197
Може ли да ме насочите каква разликата виждатв между дрехите на George и Next.
До сега ползвам основно ромпъри на некст и съм много доволна, плътни, цветовете се запазват. Но заглеждам доста сетове и на Джордж, но не съм купувала за сега.   
Кое ви се вижда с по-добра материя и т.н

# 198
Може ли да ме насочите каква разликата виждатв между дрехите на George и Next.
До сега ползвам основно ромпъри на некст и съм много доволна, плътни, цветовете се запазват. Но заглеждам доста сетове и на Джордж, но не съм купувала за сега.   
Кое ви се вижда с по-добра материя и т.н

Аз живея в Англия и почти всичко ми е на Джордж, доволна съм много.
Много мекички, след прането нямаше никакъв проблем, цените добре, всичко... Одеалца и хавлийки също си взех от там. Само цветовете, тази година кафявото им е любимо, за момиченца има разбира се, но за момченца, това кафяво ме побърка. Като видя синьо или зелено и тичам Grinning
Next нямам много, но също са добри.
Не мога да кажа същото за Primark. Избеляха малко и се разтегнаха.
И по другите супермаркети тук, като Сейнсбъри и Теско, са много хубави дрешките. На всяко пазаруване, дърпам нещо Grinning
Та, смело с Джордж, но имайте предвид, че от 0-3 май идват големички за началото, аз толкова пазаруване, накрая се оказа, че нямам за новородено Grinning

# 199
  • до най-прекрасния мъж
Изгледах малката до 5 месеца с дрехи на Джордж и тук-там някоя друга марка. За мен са доста добри дрешки. Материите са плътни, не се развлачват, устискват интензивно пране и сушене в сушилня. Серията Дисни също е хубава, но малко са им умалени дрешките. Не с цял размер, но са по-малки от другите.
И аз потвърждавам, че 0-3 са големи. Дъщеря ми плуваше в тях, та се наложи ММ да ходи по спешност да купува 56 р-р. Мисля, че те също предлагат 50-56, но аз купих 0-3, защото уж очаквахме голямо бебе. Започнаха да й стават на около месец, но тя дръпна 7 см на ръст за 1 месец и беше 54 см и около 4 кг.

# 200
Благодаря ви! Значи смело ще взема сетове на Джордж . Моето бебче вече е на 5м и чета , че са умалени и ще взема по-голям размер .

# 201
  • София/Севлиево
На моят син му закупих сет от 5 блузи и панталона на Джордж размер 12-18 които носи в момента(на 9 месеца и половина е).Панталончето му е точно, а блузката с леко дълги ръкави,но като се навият няма проблеми.И аз много харесвам марката и все врънкам сестра ми да ми купи повече неща от там(тя живее в Англия),но тя пък не я харесва.За сметка на това ми е вземала на Фред и Фло(марката на Теско ако не греша)-много,много хубави и качествени.Също и на TU.На праймарк си купих бодита 9-12 месеца и от 6-меесечен ги носи-не са мръднали, подариха ми и 3 ромпъра от същата марка,но май докато им дойде сезонът ще са малки,защото сега не върви в жегите да го обличам с дълги ръкави.На некст не съм купувала.С баткото имах за по-голямо детенце някакви техни неща,мога да кажа, че също са с много добро качество.Аз напоследък вземам неща от ЛИДЛ,Кауфланд,Пепко и Синсей,защото са по-бюджетни и по нищо не отстъпват на другите(изключае че ми се стуват умалени пепковските и особено синсейските,или пък моето бебе явно е по-голямо).Веднага давам пример -на Уайкики дрешките имат указание освен за ръст и за килограми-дрешките,които би трябвало да носим в момента-74-80 са до 9-10 кг и на моя младеж не му стават, т.к. е над 10 кг.

# 202
А от кои сайтове купувате дрешките, особено UK- ските?

# 203
  • София/Севлиево
На сайта на Джордж пише,че доставят и до България,но досега съм вземала през хора,които купуват и после ги препродават тук.Единият път ми излезе доста скъпи,но като се замисля ако си бях платила доставката аз пак щеше да е горе-долу толкова (взех панталони за големия,на сайта 3 броя бяха 48 лв,а аз дадох 68 с доставка по Еконт до вкъщи).

# 204
  • София
Аз от Next съм най-доволна. Страхотни материи, не мръднаха бодитата, а бяха най-носените, защото бяха най-удобни. Като умаляха ги подарих на приятелка и бяха като чисто нови. Размерът си отговаряше точно. Но лятото ги избягвам, защото са плътни.
За George не мога да кажа същото. След 2 пранета се разтегнаха и заприличаха на втора употреба, при положение, че не са минали през сушилня. Взех сет с къс ръкав - прекалено плътни за лятото, да не кажа много дебели дори. Слагам ги единствено в по-хладните дни и нощи. Размерът не си отговаря. Бебето ми е на 4+ и вече са му малки и не ги носи, за справка 70см, 8200гр. Той вярно, че върви едричък и умишлено бях купила по-големи, но в момента са му супер опънати и деколтето му се е разтегнало една педя надолу като на госпожица. Преди месец поръчах размер 6-9м и отговарят като ги сравнявам с бодита от Zara 3-6м. От сета, който взех от Зара между другото съм супер доволна. Тънки, приятни, разтегливи, евтини (бяха 5бр за 30лв). Много по-качествени от Пепко, Синсей и т.н. Имам и Пепко - от тях стърчат конците, нямат такава еластичност и по-трудно се обличат. Не бих повторила нито George, нито Pepco, а пък Sinsay да не говорим. Там само като ги сложих до Next и видях разликата, върнах цялата онлайн поръчка.

# 205
За Джордж има магазин в София казва се Багабонтичко. Аз имам също на Фреф и фло много ми харесват, Джордж са ми прекалено дебели за нашите жеги , та ползвам синсай и лидл. Пепко са умалени така е.
Иначе из Фб има групи за Джордж и некст,  а може и с ГГБГ да се прави поръчка мисля.
Синсай са точен разнер за мен моята беба е 62см и сега носи 68 на синсай, което ми се вижда нормално предвид памперса.

# 206
  • до най-прекрасния мъж
На Пепко са умалени, да. 74 вече едва ги слагаме. Купила съм потници 80 и са й добре. На Джордж ги носи 0-3 до 2.5 м, 3-6 до 5 месеца. В момента е на 7+ и носи предимно Н&М, имах някаква сериозна отстъпка и купих техни неща за лятото. Те си отговарят и всичко 74 й става. Имаме няколко бодита на Кънибу 62/68, които също й стават, а на Лупилу 74/80 някои са й свободни, други точно. До 9 м абсурд да носи 74, най-много още месец им давам. Сега е 8,400 и 70 см, колкото бебето на gigi, което е 3 месеца по-малко от моето.
Така че, гледа се и размерът на детето, не само етикетът на дрехите и месеците. Разбира се, че с тези размери няма как да носи 62/68 вече. Дали нещо си отговаря на размера също е трудно да се каже, при условие, че има бебета по 10 кг на 6 м и такива по 10 кг на 1 г.

# 207
  • София
Пак се вмъквам - върви Amazon prime day в момента с намаления, ако имате Amazon prime (може да си пуснете 1 месец безплатно). Ако сте набелязали нещо сега е момента Simple Smile Има още 7 часа.
Аз съм хвърлила око на Нaakaa ръчна, ако ми трябва, няколко мацки, които следя я хвалят доста, а видях, че и Лансино е сходни парички.

Това са колектори, а не помпи.
Удобни са, когато се изцежда с помпа, колекторът събира каквото тече от другата гърда, но не могат да изцеждат като помпа.

За шишетата - не си купувайте всякакви шишета преди да се роди детето. Аз имах 1 шише, с плоски зърна, които детето така и не засука - накупих си каквото ми трябва. Най-добре бебето се разбираше с шишетата на Lansinoh. За мен авент, нюк, медела калма  (ползвала съм ги и говоря от първо лице) са прехвалени. Най-приятен силиконът и формата беше на Lansinoh.

Вече за помпа - най-добре се получиха нещата с тази на Авент, автоматичната. Най-приятен беше конуса - силиконов, мек. Сума пари потроших и за помпи. Ако се ползват за малко - доизцеждане/запушване/стимулация, няма особено значение какви са, но за 8 месеца+ хранене само с кърма трябва да е с максимален комфорт. В началото бяха с ръчна, и после с ръчна съм се цедила - съвсем ОК е за първата седмица докато се види накъде вървят нещата.

# 208
Не се ли води тип ръчна помпа, просто без ръчка а с вакуум? Поне по това, което съм гледала, мацките си ги поставят и кърмата си тече почти като с нормална помпа. Да, по-пасивна е и едва ли ще върши работа за изцяло хранене с изцеждане.

За изцяло пасивно събиране имат "калинки"

# 209
Колектор си е. Да, получава се вакуум като я сложиш, но не е като помпа да дърпа и пуска, и може и да протече доста гърдата, ама може и нищо да няма. Аз я имам, пробвах в началото да я ползвам, но не си струваше, поне за мен.

Общи условия

Активация на акаунт