Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 530
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
  • Германия
Абсолютно не бих препоръчала количка от еко кожа, особено пък бяла! Бягам с 200 от такива.Като визия тази ми напомня много моята MaxiCosi, която ми отгледа 2 деца и си бях много доволна от нея. Имайте предвид, че децата цапат, това бялото ще се измърля, ще се захаби, ще се надраска кожата. Вземете цвят, който носи на мръсно.
Иначе цената е нормална за 3в1, моята беше на промоция 860€ преди почти 6 години.

# 226
Аз лично пък на последния ми преглед в болницата видях мама с бяла кожена количка - е, не беше нито изцапана, нито надрана. За мен това е въпрос на навик и на поддръжка. Цвят който носи на мръсно не мисля, че има, а и защо въобще някой ще си оставя количката мръсна само защото не си личи?! Перем дрехите със специални прахове, мием и стерилизираме и накрая количката в която возим бебето ще държим мръсна, само защото не си личало.. странно ми е това. Не, че ежедневно не виждам N на брой мръсни и захабени колички, но отнема няколко минути след прибиране да се почисти не е някаква философия. Simple Smile

# 227
Всеки си преценява, аз реших да пробвам новата количка в асансьора и надрасках рамата , а още не съм я ползвала..

# 228
Цветът за мен е важен до толкова, до колкото посред лято да не возя новородено в черен кош, за студените месеци е ок. От опит, кошът за новородено си остава като нов, защото бебето няма как да го изцапа. Седящият вече е друга "бира". Детето лапа, дъвче си ръцете и го пипа или директно гризе страниците на коша, също го прибирате вътре от игра на площадката, вече има и обувки в схемата. Тъкмо онзи ден изпрах цялата каросерия, защото малката беше решила след похапване на кайсия щедро да се избърше докато посягах с кърпичката. Така че не цвета, а възможността за сваляне и почистване е по-важна.

# 229
  • София
Цвят се избира според това какво ни енкеф да носим. Всичко се цапа. Не обичам еко кожа, не мисля че си заслужават парите за количка от екокожа, по-тежък материал е, не се пере, напича се кофти и т.н., но не разбирам избора на цвят, който “носи на мръсно”.

Избери си цвят, който ще ви радва с таткото и който ще бутате с удоволствие.

# 230
Всеки си преценява, аз реших да пробвам новата количка в асансьора и надрасках рамата , а още не съм я ползвала..

Същата работа Grinning ... Но аз от стаята не можах да я изкарам без да я ударя, и после във вратата... Отнеха ми книжката, ММ каза, че навън ще ми даде да я пипна пак

# 231
  • София
Да почистиш количка е много лесно ако имаш малко спящо по цял ден бебенце, което си лежи в коша за новородено и нищо не пипа, бута, дърпа. Когато стане на 9 месеца и яде плодове с ръце, пие вода, хвърля шише, а да - и от няколко дни носи обувки, си е вече голяма философия. И като я ползваш по 3 пъти на ден тая количка, тътриш я по стълби и асансьори, последното което ме интересува вечер е колко мърлява изглежда.

# 232
  • София
Просто не яде плодове в количката и проблемът не съществува. Simple Smile

Има колички, които са изгледали 4-5-6 деца и не им се махат текстилните части - съвсем нормално е да не изглеждат като нови и колкото и да се напъва някоя майка няма как да я запази в “чист” по форумските критерии вид.

# 233
  • Германия
Мисля че нямам нужда някой който е майка от 2-3 седмици да ми обяснява кое колко е лесно и не е някаква философия в отглеждането на деца. Имам малко повече опит и знам за какво говоря. Това, че не всеки е на моето мнение е ОК, различни сме. Но ще поживеете, ще видите.

Като казвам чуят, който нози на мръсна, нямам предвид да се остави количката освинена, но всичко се случва и на Светла количка просто всяко петно личи и не, не е толкова лесно да се почисти, защото не всичко може да се свали и да се пусне в пералнята. Едно е сива количка примерно, някои петна изобщо не се виждат. Друго е нещо светло като бяло или розово, където нещо черно по нея ще ти озбоде очите и много бързо ще престане да те радва.

Аз нашата количка си я избирах да ми харесва, но и съм прагматичен човек. Това, което ми хареса веднага беше тъмносива количка.

След толкова излишни приказки пак да повторим мантрата “всеки сам си преценЯ”, и като иска да си вземе бяла количка от еко кожа

# 234
Абсолютно съгласна. Сина си возих в количка кафяво + черно. Живот и здраве дъщерите си ще возя в сива количка.
И не защото не си почиствам количката, а защото едно дете (особено след навършване на 1г) не просто цапа, а оставя лекета, които нямат почистване просто.
Относно "няма да яде плодове в количката" - пожелавам ви успех 😂

# 235
Sonya, пробвай в OLX да се отървеш. Тук може да изтрият, ако преценят, че е в разрез с правилата.

Такова скъпо нещо, няма ли някакъв кусур, че да го върнеш на търговеца?!

Купих през май от Хиполенд подложки за количката. Бяха на maclaren и скъпи, дори с намалението от 25%.  Като почна да се бримчи меката част, която е хавлиена материя се свързах с търговеца. След мейли и телефони върнах и възстановиха парите.

По въпроса с цвета на количките, за близнаци няма голям избор. Исках конкретно с големи, маневрени, стабилни гуми и това взех. Удобна е за навсякъде.
По разни излети сега в топлото време наблюдавам как вадят от колата скъпа количка, а гумите нестабилни, брички за красота. Всеки с мерака си.

# 236
  • Beyond the stars
Просто не яде плодове в количката и проблемът не съществува. Simple Smile

В смисъл, за да пазим количката, детето няма да яде вътре ? Нали принципно за детето я купуваме тази количка.
Имах позната с кожена Мима, която винаги сваляше обувките на детето като седне вътре, за да не се търка кожата.
Такова робуване на количка не бих си причинила.

По темата с дрешките - за мен Next нямат аналог като качество. Заслужават си всеки лев. George са ми ниво надолу иначе също доста добре като качество/цена. Пепко и Sinsay само с пипане купувам - имат много добри попадения и същевременно страшни ламарини Grinning За площадка и търкаляне в градината са идеални.

# 237
Здравейте момичета, за първи път пиша в темата, но от тук натам предполагам ще ме виждате доста често, защото закъснях с голямото бебешко пазаруване и е време то да започне. С първо бебе съм и като цяло от последните 13-15 години не е имало малки деца около мен, така че със сигурност въпросите ми ще ви омръзнат, но човек се учи цял живот 😀

Колебая се между два стерилизатора. Единият е на Авент - https://-spam217-/philips-avent-advanced-elektricheski-sterilizator?fs=e&s=cl
Честно казано не знам с какво са по-хубави стерилизатори/нагреватели на Авент освен, че са доказана марка, затова се обръщам към вас.

Другият е този на Лорели - https://-spam217-/lorelli-elektricheski-paren-sterilizator-sas-sushilnya
Вярно, не се разглобява на по-малки части като Авента, но го харесах, защото е със сушилня и шишетата ще излизат сухи.

Според вас сушилнята предимство ли е или разглабящият се на по-малки части Авент е по-удачният вариант? Също така шишетата след като се стерилизират и извадят… в мокро шише ли се дава млякото на бебето?

В голяма дилема съм и не мога да преценя.

# 238
Дарлинг, и аз чакам първа рожба, но мисля да не купувам стерилизатор от сега. Ако стане кърменето, реално май няма да е нужен, освен за залъгалки, които мисля, да стерилизирам в тенджера на конлона. Дори и помпа за кърма се чудя дали да купувам. Не искам да правя излишни покупки. Все пак ще се радвам да чуя мнението на по-опитните мами Relaxed

# 239
Аз лично между Синсей и Пепко предпочитам Синсей, имаме две три неща от всеки от магазините. След изпиране нещата от Пепко не изглеждат както трябва по мое мнение. Иначе аз съм много голям фен на Майорал за мен това са едни от най-меките и красиви бебешки дрехи. Купила съм и доста по-висок клас дрехи като Hugo Boss, Burberry и т.н., но не са така меки и приятни на допир като тези на Майорал, които са в пъти по-евтини.

Подобно “пазене” на количката е присъщо за хора, които са се надценили и са купили количка, която определено не им е по джоба, само за да се правят на интересни.

Относно помпата за кърма и стерилизатора мисля, че са абсолютно нужни в най-обикновения и евтин вариант. Аз лично пробиотика го давам като изцедя малко в шише с помпата, от педиатърката знам, че и за лекарства е удобен вариант. Стерилизатор пък ползвам да слагам силиконовите протектори които ползвам за кърмене, шишетата и помпата както казах за пробиотика, който прецени да дава и вода също не е лошо шишето да се стерилизира. Голяма част от бибероните които се продават не се преваряват, а заливат само с топла вода в която престояват около 5-10 минути. Преваряването в тенджера или слагането в микровълнова може да наруши цялостта им, което от своя страна да бъде опасно за бебето. Четете внимателно упътването на всеки продукт. Simple Smile

Аз ползвам ето тези два изключително евтини продукта, които ми вършат отлична работа. И двата са под 100 лева. И съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт