Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 534
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
Хубаво е да имате една обикновена ръчна помпа в случай, че бебето временно не е с вас и трябва да цедите, ако имате много мляко, да облегчите леко, за да избегнете запушване. Всякакви скъпи джаджи за шишета биха били излишни при кърмене. Затова можете просто да ги набележите и купите ако има нужда. При активно кърмене 2 шишета са предостатъчни за евентуална необходимост от единично хранене с шише. Спокойно може да си ги изварите.
Стерилизаторите са просто пластмасови кутии, които правят пара. Важно е шишетата да тествате дали се побират, ако е за микровълнова, дали влиза вътре, защото има микровълнови с по-малки отвори. Марката не е особено важна. Отделете добър бюджет за сигурна кошница за кола, удобен матрак, количка, която да ви върши работа спрямо сезон и място, където ще се ползва (при мен например терена е кофти и съм заложила да е лека, с големи единични гуми и амортисьори). Не купувайте прекомерно много дрехи в първите размери.
Гнезда, шезлонги, люлки, въртележки са второстепенни неща, които ако не желаете да се претрупвате с вещи, спокойно може да спестите.

# 241
Аз съм може би най-големият фен на Майорал. Съотношението дизайн/цена/качество е отлично. Повечето дрешки на малката са техни, макар да има няколко и от Пепко - техните винаги ги пипам преди да купя. Има няколко бодита от органичен памук и ми харесват.
За стерилизатор ползвам на Cangaroo, беше около 60лв., върши страхотна работа, даже може да вари зеленчуци и яйца Simple Smile
Количката е много важна покупка, особено когато детето порасне и иска по цял ден да е в парка. Задължително трябва да е удобна и да се почиства лесно. Аз не бих сложила детето в кожена количка лятото, пък ако ще и с климатик да е на сенника. Избрала съм количка с вътрешност от органичен памук, за мен това е най-добрият вариант. Количката ми е сива, защото харесвам сивия цвят, но съм заглеждала и тъмнозелени. Не бих прала тапицерия всеки ден, а ако е бяла това май е задължително, за да е чиста.
Помпа бих взела пак ръчна на Медела. За всеки случай. Има втора употреба на прилични цени. В много случаи изобщо не се налага или се ползва само ден-два докато слезе кърмата, а реално цялата помпа и всичко, което влиза в досег с кърмата се стерилизира. Стерилизатор също бих взела само, ако не потръгне кърменето. Има пликове за стерилизация за микровълнова на Томи Типи, ползвам ги като ходим на почивка.
Не купих гнездо, люлка, шкаф с повивалник. Имам шезлонг, който ще бъде и стол за захранване.
Нас много ни спаси въртележката над кошарата и не я заменям с нищо на света Joy. Това са най-добре похарчените 50лв.

# 242
Sonya_Dimitrova, значи твоят стерилизатор е като един от “моите” два. Доволна ли си от него и намираш ли като предимство това, че има сушилня?

Radeva-87, поне с количка и кошница за кола няма да ви тормозя, защото се спряхме на Cybex priam и Cloud z i-size, които мисля, че са добър избор.
За радост гнездо, люлка и въртележка са ни подарени и поне това ми отпадна като ангажимент… иначе също щях да ги мисля много.
Относно дрехите пък изобщо не ми се иска да прекалявам с тях, а като чета в групата някои мами какво снимат и правят, направо се отчайвам от себе си 😂
Другото пък е, че се очаква бебка да е по-мъничка (вероятно под 3кг), ако изобщо успея да дочакам 9ти месец и съвсем се обърках на 50, 56 или 62 да наблегна повече.

# 243
  • до най-прекрасния мъж
62 ще е огромно. Моята се роди 3160 и 47 см, първите 3 седмици носи 56. В другите плуваше буквално. Баща й беше купил едно ромпърче 50, но даже не успяхме да й го облечем, беше й малко още след изписването. Аз бих взела няколко неща 56 и повече 62. Винаги може да си докупите нужното. Те буквално растат с часове първите дни и седмици. Дъщеря ми беше дръпнала със 7 см за един месец. Вече е на 7 м и е 70 см и скоро 74 ще й умалее. Тя буквално изкара с 5-6 ромпъра първите 3 седмици, а в случай на нужда, обличах временно по-големите, докато изцапаните минат през пералня и сушилня.

# 244
Моите деца още към края на първия месец почнаха да носят 62, но и двете тогава бяха над 5 кг. Затова 62 ще ви е нужно към 2-3 месец. Аз бих заложила на няколко 50 и повечко 56. Ако бебето се очаква зимата и нямате сушилня, тогава малко повечко бройки. HM  имат много хитри комплекчета боди и клинче, които "растат" с бебето и за мен бяха супер потребна покупка. Реално ги носи от раждането до почти третия месец. Мекички и удобни за обличане. Препоръчвам за бебе до 3м бодита, които се разкопчават изцяло, а не с обличане през главата.

# 245
Аз ползвах стерилизатор за микровълнова. Кърмих и не давах вода и залъгалка, та рядко се използваше.
Помпата обаче ми беше много полезна. В началото ми преливаха гърдите, а малкия не успяваше да изяде толкова много. Понякога правеше по-дълга нощна пауза и се е налагало да изцеждам. Най-полезна ми беше като отбивах.
Помпата не е от най-скъпите - ел. помпа на Cangaroo за 100лв.
Сега живот и здраве пак ще влиза в употреба. За такива ситуации върши супер работа. Обаче, ако имате намерение да давате основно изцедена кърма заложете на нещо по-добро, като Медела.

# 246
  • София
Девет месеца стерилизирах в микровълновата шишета, помпа, биберони, гризалки, чесалки, лъжички и т.н. и нямам нито един артикул с нарушена цялост.
На всяко нещо на етикета му пише дали може или не да бъде стерилизирано. Просто трябва да се четат етикетите.
От друга страна помпата ми беше голям помощник в болницата, тъй като пет дни бяхме разделени с детето, а гърдите започнаха да се пълнят.

# 247
Аз съм доволна от стерилизатора, Darling, но нямам наблюдения над други марки и модели. Работи 50 минути със сушенето, може и 10 минути без сушене. Аз го пускам със сушене. Купила съм си няколко комплекта силиконови протектори и като останат два чисти, мия останалите и пускам в стерилизатора, така 50 минути не са ми много.

# 248
Здравейте, има намаление на памперси в емаг, но номер 1 намирам два вида, някой може ли да каже каква е разликата? И много ли ще са ми тези бройки памперси, бързо ли ги израстват и минават на следващия номер, горе долу по колко памперса се сменят на ден?
П. С. Очаквам близнаци

# 249
Щом сте с близнаци, предполагам, че ще се родят по-малки и повече време ще ги ползват. Смятайте по средно 8 памперса на бебе за денонощие.
Моят е роден 3.430 и ползвахме един пакет от 20 броя от единицата, след което минахме направо на двойка. Двойката започваше от 4кг, ако не се лъжа. Та, ако се родят по 2.500, може би повечко време ще ги ползвате и един пакет няма да е достатъчен. Бебетата качват с различно темпо, някои по 500-600гр на месец, а други по 1.5кг, така че няма как точно да се изчисли. Използвам Примиъм кеър, другите не съм ползвала и не знам каква е разликата.
За мен 5лв отстъпка от цената не е кой знае какво и не бих се презапасявала. От Емаг купувам и аз но пускат много по-добри промоции, като 2 за 1. Бях презапасила от трети номер, та после имах три кашона за продаване 😁

# 250
Моите близнаци се родиха в първите дни на 38-ма седмица
Едното 3,420, другото 2,100
Не се запасявайте, лесно се купуват  памперси.
Тези памперси и с промоцията са скъпи.
Последните месеци купувам mamia, не са лоши.
Това не като съвет  кой какво може да си позволи, често се спряга като аргумент, смешно е вече, всеки си има някакво степенуване на покупките като приоритет.

# 251
  • до най-прекрасния мъж
Аз използвах 1ца около 2-3 седмици, не помня точно. Изхабих около 120-130 памперса, но аз взех Лупилу, а те като че ли вървят с номер назад. Тяхната 2ка е голяма колкото 1цата на Премиум кеър. Имах тестери Премиум кеър от болницата и едва избутах 2ките Лупилу, които имах и си минах на Памперс изцяло. Пробвах Пуфис и Молфикс, не останах доволна, с Пуфис постоянно имах протекла пелена, всеки ден. Сега мъча една Мамия, която слагам само денем, когато сме вкъщи, защото вече за не знам кой път ми протича ако от нея. Първия път прекосих половината парк с наакано дете, вирнало краката на борда на количката с гръб към мен. Едва като стигнах пред нас (живея на 2 мин от парка), ММ ми вика - Ама, виж, акото прелива. Добре, че количката оцеля и не се наложи да я пера. Редовно преливат, ако ака, докато е в столчето за хранене. С Премиум кеър не съм имала подобен проблем, нито денем, нито нощем. За 7 месеца да ми е протекъл 2-3 памперса и то или защото е вече умалял, или е протекъл на гърба. Обяснявам си го с по-хлабави ластици около крачетата на Пуфис и Мамия. Молфикс не ми харесаха изобщо. Мислех да пробвам Литъл Ейнджълс, но ако са подобни на Мамия, ще се откажа.

# 252
Моя опит е сходен с този на blue.angel. Явно неслучайно Памперс е толкова предпочитана марка.

# 253
По тънки изглеждат на mamia, за сега имам един протекъл.

На памперс само премиум кеър харесах, други от марката беше купил моя мъж и вонеше ужасно.

На Лидъл не са лоши също.

Иначе, да, ЛЛ ми вика - само на памперс да не получават обриви, при условие, че разбира от деца, колкото да отчете, че са пораснали за месец, видимо за всеки от улицата.

# 254
  • до най-прекрасния мъж
То не е до тънкото, защото така или иначе акото няма къде да попие. Проблемът е, че вътрешните ластици са хлабави и като седи вече седнала, коланчето на количката и преградата на столчето натискат памперса. И като ака, хлабавия ластик изпуска и прелива. Имам още 100тина памперса от тях и повече няма да купя. Дано ги разкарам скоро, че много ме дразнят, а не мога да ги продам, защото са отворени пакетите. Бях занесла и у бабите, но си ги прибрах да ги хабя вкъщи. Такова чудо за първи път виждам, а из ФБ са хвалени и затова се нахвърлих да взема повече пакети.

Общи условия

Активация на акаунт