Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 535
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Аз винаги успявам да намеря добра промоция на Памперс, основно от Емаг, но и от някои аптеки съм поръчвала. Никога не съм платила пълна цена. Помня, че тройката бяха намалени от 90лв на 45лв за кашон от 200бр или нещо такова, отдавна беше. Та така излизат на цената на по-евтините марки. По моите сметки бая дълго трябваше да изкарам с 5 кашона, обаче моят много наддаваше и ми останаха 3 кашона, които без проблем успях да продам.
Пробвах наскоро вече Пуфис, не бях доволна и се върнах на Памперс Примиъм кеър.

# 256
Blue angel, ще го имам предвид този факт с mamia. Още не ги возя седнали и може би затова не го отчитам.

За бъдещите малки шушки на Lizi ще и вършат работа в първите месеци, ако реши да ги пробва.

# 257
Започнахте ли да обзавеждате бебешката стая? Аз от няколко дни разглеждам сайтове за комплект: кошара с повивалник, скрин и гардероб, но нищо качествено не откривам. Някой може ли да ми препоръча магазин, сайт от където е поръчал.. може и от чужбина. Иска ми се нещо изчистено и стилно и от по-качествен материал от ПДЦ 18мм.

# 258
Ние си харесахме във Вис Виталис, бг производство, хареса ни, има избор на цветове и комбинации, има всичко, което ни трябва, а и повивалникът е по-нисък и ми е удобен. Другите комплекти, които гледахме, на Никол бейби, са с по-висок повивалник и не ми беше удобен.
Започнахте ли да обзавеждате бебешката стая? Аз от няколко дни разглеждам сайтове за комплект: кошара с повивалник, скрин и гардероб, но нищо качествено не откривам. Някой може ли да ми препоръча магазин, сайт от където е поръчал.. може и от чужбина. Иска ми се нещо изчистено и стилно и от по-качествен материал от ПДЦ 18мм.

# 259
  • София/Севлиево
Бебешка стая изобщо не съм обзавеждала.Купихме едно трансформиращо легло от Айко и до там.В момента дребният спи при мен, а през деня е или на земята,или на дивана в хола.Все се надявам някой ден пак да почне да си спи в леглото,ама като го гледам как се върти и ми заема почти цялата спалня(тя е 135 см, малко по-нестандартен размер,но е с уникален матрак от Амазон,който го имаше само в такъв размер) все си мисля, че и без легло за бебето можех да мина.Пък повивалника изобщо не го ползвах,а все на спалнята го преобувам.Иначе бяхме харесали от Вис Виталис една много сладка люлка-кошарка,но тя бе подходяща само до 6-тия месец, а идеята на ММ бе да я сложим на двора,но бебето ни стана на 6 месеца април и в случая не ни вършеше работа.
Памперсите в емаг избщо не са на промоция, във ФБ има разни групи за продажба на стоки от Англия-там има не лоши неща на по-добри цени.Специално от пелените на марката Памперс съм пробвала Премиум кеър номер 3 -2 пакета,които закупих от малък бебешки магазин в града ни и бяха с около 10 лв по-евтини от абсолютно същите в емаг,които пак бяха в промоция.Забелязах също, че и в Кауфланд и ДМ също са по-скъпи.

# 260
  • Beyond the stars
Като изключим самото бебешко легло, останалото в стаята му е от Икеа и сега пак с ИКЕА подменяме и допълваме обзавеждането му.Blush

# 261
  • София
От английските памперси пробвахме little Angel и libero. В магазина ми казаха, че Либеро са най-високия клас, съответно бяха и най-скъпи. За mamia ме отказаха, защото няма ластик отзад като на другите две марки и попитах пропускат ли, само ме погледна продавача и каза не знам и не ми се рискуваше. А разлика между little angels не открих особена, освен картинката и 10лв разлика в цената на пакета.

# 262
Ние започнахме да обзавеждаме, когато влязох в 7-ми месец. Купихме скрин от ИКЕА, защото са най-обикновени. Не искахме натруфено и прекалено бебешко, че да си го използва и след време, живот и здраве. Повивалник и легло от АЙКО. Количка от Вис Виталис и всичко останало от него.
Препоръчвам го. Има всичко, което му трябва на човек с бебе/дете. През ден съм там, все нещо да купувам.

# 263
Според вас сушилнята предимство ли е или разглабящият се на по-малки части Авент е по-удачният вариант? Също така шишетата след като се стерилизират и извадят… в мокро шише ли се дава млякото на бебето?

За мен сушилнята е огромно улеснение и е незаменима. Не мисля, че разглобяването на по-малки части има кой знае каква добавена стойност, честно казано.
Шишетата е добре да са сухи, когато се дава храната според мен. Не че ще е фатално да са току-що стерилизирани, по-скоро аз исках да избегна сушенето на "открито" в стаята.

Ако се храни изцяло с АМ бебето, вземете си поне 3 шишета, най-лесно ще е с 5.
Сигурна съм, че ще има мнения, че е излишно, но понеже и за мен е първо дете и съм без предишен опит и преки наблюдения, всичко, което ми облекчаваше ежедневието, беше супер благодат. По-добре човек да си пренасочи усилията към грижи за бебето и себе си, доколкото може, а да пести от всякакви дребни повтарящи се и искащи своето време неща. 5 минути това, 10 минути онова, накрая нямаш време и да се нахраниш Simple Smile

# 264
Хубаво е да имате една обикновена ръчна помпа в случай, че бебето временно не е с вас и трябва да цедите, ако имате много мляко, да облегчите леко, за да избегнете запушване. Всякакви скъпи джаджи за шишета биха били излишни при кърмене. Затова можете просто да ги набележите и купите ако има нужда. При активно кърмене 2 шишета са предостатъчни за евентуална необходимост от единично хранене с шише. Спокойно може да си ги изварите.
Стерилизаторите са просто пластмасови кутии, които правят пара. Важно е шишетата да тествате дали се побират, ако е за микровълнова, дали влиза вътре, защото има микровълнови с по-малки отвори. Марката не е особено важна. Отделете добър бюджет за сигурна кошница за кола, удобен матрак, количка, която да ви върши работа спрямо сезон и място, където ще се ползва (при мен например терена е кофти и съм заложила да е лека, с големи единични гуми и амортисьори). Не купувайте прекомерно много дрехи в първите размери.
Гнезда, шезлонги, люлки, въртележки са второстепенни неща, които ако не желаете да се претрупвате с вещи, спокойно може да спестите.

Само да допълня, че трябва да се внимава с марките за стерилизаторите. В началото, защото не знаех до колко ще използвам купих за микровълнова на Reer. Имаше отвратителна миризма на пластмаса, която се наслагваше и в бутилките. Купих друг, но мисълта ми е да не се купуват случайни, а такива, които се използват масово. И аз си мислех, че няма значение.

# 265
Аз като активно кърмеща в момента, ще кажа че стерилизатора ми само прах събира Grinning имам на Томи на ток и за микровълнова.  Помоата ми е ръчна свърши ми работа да отпуша, като се налага и да цедя в началото до облекчение през нощта, като започна да прави нощна пауза.
Радвам се че не съм вложила за електрическа . Шишета имам 3 малки 150мл ползвам 1 за вода, (която тя не пие) в началото ползвах 1 за пробиотик после и го капех директно в устата, а сега аз пия.

Пистачио, за жалост толкова нисми цени на премиум кеър вече няма (инфлация и памперсите поскъпнаха) под 26ст на бройка не съм виждала от март мвсец. А 3ка на 27ст Joy

1ца ползвах 2 седмици около 60бр ми отидоха бяха купила 104 останалите подарих, беба се роди 3420 изписаха я 3200 и на 3900 мина на 2ка.

# 266
Ако освен кърмите ползвате и каучукови залъгалки, съвсем не е необходим стерилизатор. Аз ползвам силиконови на авент и ги пускам в стерилизатора, само защото имам даден такъв. Удобно си е, като се знам да съм забравила поне 10 пъти до момента, тенджерата на котлона.
Кърмя и аз, детето да се е хранило 5 пъти от бутилка за 5 месеца близо. Всеки ден го ползвам за залъгалките, кутиите им (ползвам ги като излизаме), бутилката му за вода и накрайника на аспиратора. 😃
Залъгалките на Авент идват с кутийка, която става за стерилизация в микровълнова. Моят е на Чико, без сушилня е. Мисля че този модел не се предлага вече.

# 267
Аз додавам мляко, но днес видях първи капки коластра и май има светлина в тунела, обаче с дрехите страшна греда... Всеки ми викаше не взимай 50-ки, те ще са малки. Е да ама моето мишоче се роди 3кг и 51 см и го изписаха 2800, ами всичко 56 му е огромно, даже 50-ките на H&M  са му големи. Сега трябва спешно да купувам малки ромпърчета, защото такива без чорапи са кошмарни и само се бунтува и събува. Сещате ли се за такива дрешки, налични физически в София от които сте доволни като качество?

# 268
Аз додавам мляко, но днес видях първи капки коластра и май има светлина в тунела, обаче с дрехите страшна греда... Всеки ми викаше не взимай 50-ки, те ще са малки. Е да ама моето мишоче се роди 3кг и 51 см и го изписаха 2800, ами всичко 56 му е огромно, даже 50-ките на H&M  са му големи. Сега трябва спешно да купувам малки ромпърчета, защото такива без чорапи са кошмарни и само се бунтува и събува. Сещате ли се за такива дрешки, налични физически в София от които сте доволни като качество?
На Вис Виталис има най-голямо разнообразие от ромпърчета.

# 269
Аз първите дни бях супер доволна от ромпърчетата на Next. Само че наистина си ги вижте във физически магазин, цащото моите бяха доста плътни за лятото, да си харесате материята Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт