Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 511
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
Ама те стигат ли сополите до нас? 😀 Не, че ще ме е гнус от детето ми, но чак това… малко в повече ми идва 😀
А тези за прахосмукачка не знам как работят, но някак голяма занимавка ми се вижда за ежедневно ползване. Всеки път трябва да пренасям и пускам прахосмукачката ли 😳
Аспиратор се ползва само при болно бебе с много сериозни секрети, които му пречат да диша. Въобще не говорим за ежедневна употреба, дори може и никога да не го ползвате. Иначе, повярвай ми, като си чуеш детето как се дави и не можв да диша, никаква занимавка не ти е, ами за секунди е приготвена. Пожелавам никога да не се налага.

# 391
Като спомена нокти... Зяпах в Инстаграм, че препоръчват електрическа поличка, като тези за полиране, вместо нокторезачка. Някой с мнение за тях? Примерна картинка https://cdn.shopify.com/s/files/1/1151/7420/products/image7-Pink … .jpg?v=1640631435

Ние ползваме такава (поръчана от амазон). Супер лесно става с нея. Много нежно изпилва ноктите, като ако натисна по-силно, веднага спира да работи и не може да се нарани бебето. Беболина, не разбира нищо, когато ползвам тримера ,а спи си сладко сладко Hug

За сополите и ние действаме с физиологичен разтвор, а при необходимост и с навита салфетка или клечка за уши

# 392
Аз режа нокти с ножичката, а запилвам с бебешка стъклена пила, с нокторезачка просто не ми е удобно и ще я срежа, баща и успя с нея да и пореже и двата палеца .  Та за мен най -  удобно за сега е ножичката използвам я на всеки 2-3 дни толкова бързо и растат ноктите.

Помпа за начало върши работа обикновенна ръчна, аз съм казала, но в моя случай взех за всеки случай точно преди секциото комплекта ми беше 3 шишета 150мл ръчна помпа 2 биби(залагалка) стерилизатор за микровълнова протектори за гърди, контейнери за кърма на Томи Типи беше намален от 100 на 70лв някъде в Аверум, помоата ми върши чудесна работа за тръгване на кърма и облекчаване на напрежение, ако се налага и хранене от друг не е проблем да изцедя.  Ако имах проблем с кърменето в последствие и се налагаше хранене с шише и нон стоп цедене, щях да взема електрическа двуфазна, но това е чак след като се види как вървят нещата. Та за кърмено бебе шишетата съм ползвала 10 пъти сега 1 ползвам да предлагам вода(тя я отказва), ама ще им сложа по - големите бибероните и ще ги оставя за захранването за вода и чай.

# 393
  • София
Ама те стигат ли сополите до нас? 😀 Не, че ще ме е гнус от детето ми, но чак това… малко в повече ми идва 😀
А тези за прахосмукачка не знам как работят, но някак голяма занимавка ми се вижда за ежедневно ползване. Всеки път трябва да пренасям и пускам прахосмукачката ли 😳

Два пъти е имало сополи (от хрема) моето. Нито веднъж не съм ползвала аспиратор.
Секрети бели от върнато мляко с физиологичен разтвор чистех. Съвсем не е засължителен аспиратора, а ежедневно пък - още по-малко!

# 394
Е, разбира се, че ако го чуя как се дави и не може да диша не бих мислила за занимавката или каквото и да било друго, едва ли някой е на различно мнение… тук говорех за ежедневно ползване.
Мислех, че аспиратор се ползва ежедневно, защото в почти всички клипчета за къпане на бебе, които съм гледала, слагат разтвор и след това дърпат с аспиратор или салфетка, клечка.

Аспиратор се ползва само при болно бебе с много сериозни секрети, които му пречат да диша. Въобще не говорим за ежедневна употреба, дори може и никога да не го ползвате. Иначе, повярвай ми, като си чуеш детето как се дави и не можв да диша, никаква занимавка не ти е, ами за секунди е приготвена. Пожелавам никога да не се налага.

# 395
Предполагам клипчета разни имат и цел да те накарат да купиш всякакви джаджи 🤷‍♀️
Голямата ми дъщеря като първо дете, на което няма кой да носи бацили и разболява, не ми се е налагало да ползвам. Едно малко изключение на супер смешна хрема, която не налагаше чистене особено.
С малката обаче каката мъкне вирусчета и за съжаление се наложи и разбрах какво облегчение е прахосмукачката, иначе се чудех на познати, които ползват. Но човек като не е изпадал в ситуация, не знае.
След баня ако случайно чуя, че нослето шуми, има я някоя пташинка, сухо сополче, е било достатъчно да пръсна малко Стеримар. В интерес на истината тя ги изкихваше сама, без нужда да чистя много, много.

# 396
  • София/Севлиево
В бейби бг постоянно има някакви намаления.За помпите миналата година попаднах на една класация и електрическата на Кангаро бе на 3 място в топ 10.С големият ползвах ръчна на Авент-мъка,мъка...С малкия изобщо нищо не съм ползвала,защото бях взела решение, че няма да кърмя(дори коластра не ми тръгна предварително като с голямото дете)...

# 397
  • до най-прекрасния мъж
Помпа ми потрябва, като се прибрахме от болницата и зърната ми бяха на рани. Тогава цедях и давах с шише кърма. С електрическа помпа при мен нищо не тръгна, едва изкарвах 60-70 мл за 1 час цедене. С ръчната изкарвах повече, но 1 час ми излизаха ангелите да цедя и да я стискам тая помпа като ненормална. Ползвах на Медела ръчна и двойна електрическа. Според мен има ли кърма, всяка помпа ще свърши работа. Няма ли, като при мен, и скъпата не вадеше нищо, защото нямаше какво да извади.

# 398
Цеденето е сложна работа. С бебе номер 1, мислех, че помпата е задължителна за ползване. Хем бебето сучеше, хем яко цедях и си докарах хиперлактация, която 3 месеца оправях.
С бебе номер 2, не знам защо не можех да цедя. Мъча се, мъча се, нищо не излиза (ръчна Медела). Оказа се на късмет, защото така оставих само бебето да суче и реално си спестих много цедене, безумни количества кърма, които да съхранявам и разбрах, че помпа се ползва само ако си разделена с бебето (да стимулираш вместо него), еднократни леки изцеждания ако има нужда при напрежение и бучки, ако друг ще храни бебето при липса на майката.

# 399
разбрах, че помпа се ползва само ако си разделена с бебето (да стимулираш вместо него), еднократни леки изцеждания ако има нужда при напрежение и бучки, ако друг ще храни бебето при липса на майката.

Ползва се и ако бебето не успява да засуче и ако майката не желае да кърми навън.

# 400
Препоръка за чанта за количка от която сте доволни?

# 401
Ние използваме чантата, която беше в комплекта на количката, но честно казано не ми е удобна. Точно тези дни смятам да купувам раничка.

# 402
Много благодаря, момичета, за всички отговори по въпроса с помпата. ❤ А иначе питах за Авент, защото тази марка, заедно с Медела съм чувала най-често като препоръки за качество, но явно е строго индивидуално и просто трябва да се прецени според ситуацията ( която не може да бъде предварително предвидена ) и евентуално преди раждането да решим дали и какъв бюджет да отделим за това. Отговорите ми бяха полезни, благодаря пак. 🫶🏼

# 403
Към нашата количка нямаше чанта и си взехме на Лорели, за около 50 лв. Харесва ми това, че материята отвън е като промазана, тоест ако я залееш с нещо, не попива и лесно се чисти, има външен джоб за бърз достъп, един външен с цип, вътре има отделение за мокри дрешки, има постелка за преповиване и в добавка нещо като портмоне - за ключове, телефон или нещо друго. От двете страни има и отделения за шише.
Препоръка за чанта за количка от която сте доволни?

# 404

Аз ползвам тази чанта, доволна съм много, ама ще взимам раничка за лятната количка, че тя е много лека и няма да може да понесе тази тежест. Иначе тази е с термоджоб с непромокраем и с подложка за повиване, както и джоб за кърпички.

Общи условия

Активация на акаунт