Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 521
  • 766
  •   2
Отговори
# 375
Виждала съм тези за прахосмукачка в действие при сериозни сополи. Определено бих си взела такъв.

# 376
Не, сополчето не стига до вас.😃
Този за прахосмукачка си е занимавка, да. Само при по-сериозни ситуации.

# 377
Разбрах! Значи не е за ежедневие, така по-става. А за ежедневие този за уста ли се използва или става и с тези най-обикновените гумените?

# 378
Обикновените не вършат особена работа, според мен. Този за уста е доста добър.

# 379
Гумените никаква работа не вършат. Използвахме такъв за уста и таткото е опитвал бебешки сополки с него. Grinning

# 380
Аспиратор за уста ползвах само първия месец няколко пъти и честно казано не ми беше много приятно. Не стигат сополите до нас, но си е малко гнусничко да ги изсмукваш. В болницата ми показаха как да ги вадя с навита салфетка и не е трудно. Изисква малко тренинг. Когато нослето порасне малко, една клечка за уши върши перфектна работа.

# 381
На мен изобщо не ми е гнусно, даже не се замислям. Не ми е гнусно и напикано, наакано и повръщано от моето дете. От други деца/хора - да 😁

# 382
  • до най-прекрасния мъж
На Носко за прахосмукачка става и за уста, само се сваля една приставка. Сополите няма как да попаднат в устата на дърпащия ги. За 8 м дърпам секрети през ден и не съм опитала още бебешки сополи. Хубавото е, че е комплект с две приставки. Ако случайно едната не е стерилизирана все още, ползвате другата.
От тези гумените имаме в комплекта за нокти, но изобщо не върши никаква работа. Пробвах 1-2 пъти с него и купихме Ноското.

# 383
Като спомена нокти... Зяпах в Инстаграм, че препоръчват електрическа поличка, като тези за полиране, вместо нокторезачка. Някой с мнение за тях? Примерна картинка https://cdn.shopify.com/s/files/1/1151/7420/products/image7-Pink … .jpg?v=1640631435

# 384
На мен изобщо не ми е гнусно, даже не се замислям. Не ми е гнусно и напикано, наакано и повръщано от моето дете. От други деца/хора - да 😁
И на мен не ми е. Въобще се оказах по-голям непукист отколкото предполагах.

Нашата педиатърка обаче препоръча да не прекаляваме с дърпане и ровичкане в носа, тъй като се нарушавали естествените власинки. Според нея най-щадящо е капане с физ. разтвор, за да ги изкиха детето секрета. Топла баня също действа добре. Естествено, това важи за ежедневието, а не за разболявания и гадна хрема.

# 385
  • София
Ние минахме през две гадни хреми, първата като беше още на три месеца. Дърпах си сополи по няколко пъти на ден.  Не ми се е случвало да опитам. И до ден днешен не е.

# 386
Момичета, здравейте ❤ Във връзка със седмицата, посветена на кърменето, ми излезе, че в baby.bg има големи намаления. Първо дете ще ми е живот и здраве и ви моля за помощ да ме ориентирате - ръчна или електрическа помпа и бг марките като Cangaroo дали вършат работа като Авент или Медела? Примерно - електрическа по-бюджетна повече или по-малко си заслужава от ръчна на Авент? За шишетата - знам, че няма смисъл да се взима комплект, защото бебето може да не го хареса и бих взела едно на Авент пластмасово просто да имам. Но специално за помпа, стерилизатор и нагревател по-добре ли е да бъдат на Авент или всичко би свършило работа? Благодаря предварително. 😊

# 387
  • София
Прощавайте, а защо точно на Авент?С помпите е доста индивидуално - имам евтина ръчна помпа, в последствие и ел. на Авент и събирах едно и също количество. Имах огромни очаквания, които не се оправдаха. Но повечето дами, които я използват са много доволни. Стерилизатор, нагревател - всички правят едно и също. Нагревател избирах по размера на отвора, защото използвах тумбестите шишета на Томи Типи. Успех в избора!

# 388
Ползвах ръчна неизвестна марка в болницата. За начално стимулиране върши работа. Докато ми донесат електрическа ползвах електрическата на Медела, която беше в Шейново. Направо се родих с нея. След изписването ползвах електрическата на Авент но тъй като бебето се роди месец по-рано и трябваше хем да суче, хем да не се изтощава, за да наддава взех двойна на Медела от олх. Много съм доволна от помпата. Според мен обаче всяка ръчна ще свърши работа в началото и ако всичко е наред с кърменето няма нужда от помпа, освен ако не искате да изцеждате кърма, за да храни някой друг бебето.

# 389
  • Варна
Като спомена нокти... Зяпах в Инстаграм, че препоръчват електрическа поличка, като тези за полиране, вместо нокторезачка. Някой с мнение за тях? Примерна картинка https://cdn.shopify.com/s/files/1/1151/7420/products/image7-Pink … .jpg?v=1640631435
Ползвах ръчна неизвестна марка в болницата. За начално стимулиране върши работа. Докато ми донесат електрическа ползвах електрическата на Медела, която беше в Шейново. Направо се родих с нея. След изписването ползвах електрическата на Авент но тъй като бебето се роди месец по-рано и трябваше хем да суче, хем да не се изтощава, за да наддава взех двойна на Медела от олх. Много съм доволна от помпата. Според мен обаче всяка ръчна ще свърши работа в началото и ако всичко е наред с кърменето няма нужда от помпа, освен ако не искате да изцеждате кърма, за да храни някой друг бебето.

И аз скоро видях тези пили , но не съм чувала някой да ги използва. Ако има някой има мнение да пише и на мен ми е интересно.

За помпа честно казано и аз мисля да ме бързам. Хареса ми коментара на elly_mont щом в болницата ще има ако след това ми се наложи по всяко време ще мога да си купя. А и доколкото разбирам и без помпа може да се мине ако си постоянно с детето и не се налага друг да го храни 🙄

Общи условия

Активация на акаунт