Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 524
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз пускам от лаптопа клипче от YouTube, което е 12ч и така не се прекъсва белия шум между циклите на съня и не се буди бебето. За да не свети нищо друго освен червената светлина от нощната лампа, съм покрила дисплея с едно одеалце.

# 361
Gigi91,  каква червена лампа ползваш и действа ли наистина успокояващо?

# 362
  • до най-прекрасния мъж
При нас не действаше червената светлина. Започна за спи много по-спокойно, откакто угасих нощната лампа и спим на тъмно. Това се случи около 3ти месец някъде.
Имаме въртележката с мечетата, изобщо не я отразяваше. Но пък се радваше ужасно много на една най-обикновена шарена, която й подариха.
На нас бял шум не ни действаше изобщо и се отказах да я мъча. Свикна да заспива на тихо и тъмно и така й е най-добре. Денем спи на пуснати завеси също. Не е мрак, но е доста приглушена светлината. Това й помага повече от белия шум.

# 363
Ние използвахме бял шум първите две седмици. Действаше. След това ние решихме да го махнем. На два месеца е, заспива си сама, без бял шум, светлините не и пречат, шумът не и пречи, на ръце не трябва да я нося🙂

# 364
На нашето момче светлината и шумът почнаха към 3ти-4ти месец да му пречат. През деня все още спи на бял шум.

# 365
  • София
Gigi91,  каква червена лампа ползваш и действа ли наистина успокояващо?

Най-обикновена червена крушка от магазин за лампи. Като направя тъмно вечер, пусна белия шум и червената лампа, млякото и нани нани. Червената светлина образува хормона на съня мелатонин, а белия шум го пускам, за да неутрализира други шумове, които разбуждат бебето като гонки с мотори (колкото и да сме далече от булеварда се чува), лаене на кучета и пр.  При нас действа и го пускам не защото не може без бял шум, а за да спи по-спокойно.

# 366
Момичета, кой аспиратор за нос бихте препоръчали? Чела съм позитивни мнения за Носко, но като гледам и моделите на Носко са няколко, не знам към кой да се насоча?

2. На каква козметика залагате?
3. Има едни термометри на залъгалка. Някой ползвал ли е, дали са верни? Струват ми се много удобни, ако и показват вярно …..

# 367
  • до най-прекрасния мъж
На Носко ползвам за прахосмукачка, но съм махнала накрайника и дърпам с уста, когато й почиствам нослето. Но и тя не е имала някакви особени сополи, само леки секрети.
2. Козметика ползвам на Мустела Стелатопия измивно и на А Дерма Екзомега Емолиент за мазане. Но нейната кожа беше много суха и се лющеше. За дупе Судокрем вечер след баня и Бочко/Бепантен сутрин след тоалет.
3. Термометър ползваме на Ланаформ за чело, електронен, доволна съм много. Показвал ми е когато има Т. Мерила съм контролно моята и на баща й, нашата е била нормална.

# 368
Температурата се мери най-точно ректално и не е трудно изобщо. Моето бебе отказва залъгалки и не бих се занимавала с такива неща. Един нормален бебешки термометър е напълно достатъчен.

Козметиката най-добре от самото начало да е медицинска, примерно Липикар серията. Аз съм голям фен на Eubos също. За дупе цинков балсам от аптеката. Слънцезащита LADIVAL 50+. От нормалните Хипп са ок, но в крайна сметка не ги ползвахме дълго.

За нос ползваме физиологичен разтвор и хартийка или клечка за уши(последното е възможно чак след 4 месец, иначе нослето е прекалено мъничко). Имаме накрайник за прахосмукачка, но не съм го ползвала още. Разтворът първите месеци много я дразнеше, сега е свикнала и дори се смее като почиствам носа. Joy

# 369
Аспиратор за нос с две ръце препоръчвам този, който ползвам с малкото дете. Може да се ползва с уста или с приставка за прахосмукачка. Малката изкара една много кофти хрема с гъсти и ужасни сополи като беше на 4м. Този аспиратор ни спаси от болница и само благодарение на него можех да я кърмя

Козметика ползвам на Биодерма.
Термометър, ако е болна, стандартен за под мишницата с галистан. Като е здрава температура не меря. Ползвала съм страшно много електронни, дават отклонения. При последното боледуване, електеонния показваше 38.4, при измерване със стандартния температура всъщност беше 39.6. Един градус разлика понякога има голямо значение. Евентуално електронен на Микролайф, колкото да има нещо за по-бързо мерене, но пак сверка със стандартен.

# 370
Аспиратора на Носко за уста ползвам аз. Наскоро купих и техния за прахосмукачка, но само при тежки случаи е той.
Козметика - Bioderma ABC Derm, а за дупе бепантен и бочко
Термометър - обикновен галиев и електронен ушен на браун

# 371
Аз взех аспирстор без прахосмукачка смуча с уста на Маример, имала е лека хрема при надуване на венците, док не препоръчва аспиратори пред 4м поне нашата, ползвах клечки за уши с ограничител и физиологичен разтвор при чист нос общо взето по 1 сополче бяло вадя на 2-3 дни това е.
Козметила на А дерма и Биодерма супер доволна съм от Прималба на А дерма , оправи даже бебешкото акне и лющещата кожа след изписването, сега съм с Ехомега крем след баня (беше на промоция). За дупе имам на Биодерма за ежедневието сменяне и на Бебо(много е приятен и действа добре), както и Галофарм и един македонски
Редувам ги, судокрем само при екстремна ситуация използвам ( до сега 1 път) .
Термометър като при Сноу, биба не ми върши работа, тя отказва залагалки. Ползвам обикновен електронен под мишница и при съмнение ректално. Ама като цяло рядко го ползвам.

# 372
  • София/Севлиево
Аспиратор за нос имам Бейбивак от големия и ползвам него,а като пътуваме -Носко,като ММ смуче сополите,че аз съм гнуслива(не че че стигнат до мен през тръбичката,ама ме е гнус).
За козметиката много пъти съм писала -Бейболов от ДМ,но бебето ми няма проблемна кожа,за дупето крем на Бочко в случай на нужда.
Термометърът ми е точно този биберон и съм доволна.Мери точно (сравнявала съм с още няколко).

# 373
Момичета , някоя има ли този "Стерилизатор за микровълнова фурна CHICCO" , доволна ли е? Има ли минуси?
https://rayatoys.com/sterilizator-za-mikrovalnova-furna-chicco

# 374
Ама те стигат ли сополите до нас? 😀 Не, че ще ме е гнус от детето ми, но чак това… малко в повече ми идва 😀
А тези за прахосмукачка не знам как работят, но някак голяма занимавка ми се вижда за ежедневно ползване. Всеки път трябва да пренасям и пускам прахосмукачката ли 😳

Общи условия

Активация на акаунт