Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 490
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
Ползвала съм го, но го махнах. Много от продуктите, които проверих ги имаше качени по 2-3 пъти и с различни оценки. Не мисля, че е особено достоверно.

# 421
Inferiya и аз направих тази връзка, че едните са за бебе, а другите за по-голямо дете, ноо това са си мои/наши разсъждения 😀

MonikD, тъкмо гледах училище за родители и от там взех код 😀
Тоест, правилни ли са ми разсъжденията за по-малкото и по-голямото дете? За новородено кои би препоръчала - сините или зелените?

Скрит текст:
Някой знае ли каква е разликата между двата вида мокри кърпички?

Заслужават ли си тези Water Wipes, вие какви използвате?
едните са с екстракт от  сапунено орехче, другите с грейпфрут. Аз ги ползвам отначалото и съм много доволна. Доста пи-мокри са от другите и съответно повече почистват. Сега със захранването мога да избърша и ръце, лице, ако се налага. Винаги ги купувам обаче с код за отстъпка (чести в училищата за родители се представят и оставят кодове за 15%). Средно на месец ползвам 2-3 пакета, което си е нищо като разход, а рядко успявам да мия бебето заради рефлукс и защото ми трябва асистенция и досега не се е подсичал.

# 422
И двата вида кърпички стават за новородено.
Аз ползвам сините и съм доволна. Другите кърпички не ми харесват. Или материята, или не са достатъчно мокри, или всъщност не са 99 % вода.

# 423
И аз ползвам сините и само от тях съм купувала (излизаха по-изгодна, като имаше кодове). преди 2 месеца имаше и промоция 1+1 във фантатсико, тъй че съм толкова запасена, че надали ще купувам скоро, но със сигурност бих порбвала и зелените. WW имат и кампания и при връщане на 5 опаковки за рециклиране на определени места получаваш нещо - и да върна още не съм се доредила, но може да си ги пазите.

Edit: Сега видях реклама, че в Ремедиум кърпичките са на 25% намаление, което си е доста изгодно  Wink

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 15:57 от MonikD

# 424
Аз също ползвам сините и съм много доволна. Един пакет ми стига за месец, даже месец и малко. Когато сме вкъщи мия дупе и ръчички на чешмата, кърпичките ползвам, само ако сме навън или на гости.

# 425
Явно вие сте много икономични.. на мен 80бр пакет за 10дни ми свършва... а да давам по 6+лв за пакет от 50-60 кърпички... не ми се вижда правилно. Другите не са по лоши. Моята се изприщи от Памперс примерно сензитив и пюр аква, от Бебо никакви оплаквания нямам .. тези с вода са си наистина с Вода, а цената е 1/3. Аз също я мия , ама първо забърсвам с кърпичката. Да вметна че тя ходи  по голяма нужда поне 3 пъти на ден.

# 426
  • София/Севлиево
Аз действам само с кърпички, единствено вечер мия,та и при мен са количество...

# 427
  • Стара Загора
На мен най-много ми харесват кърпичките на Пуфис, но не са 99%вода.

# 428
При нас акането е веднъж на 4-5 дни. Забърсвам с линимент, затова ползвам толкова малко кърпички Wink

# 429
Аз мия след изхождане, но преди това обирам с кърпичка. Изполвам по 2, тоест на ден по 4. 1 пакет ми стига за около 2 седмици.
Всеки си има предпочитания, за това има и различни марки. ✌️

# 430
И на мен един пакет мокри кърпички ми стига за 2-3 седмици. Използваме на Мустела продукта + бебешки памучни тампони вместо мокри кърпички.

# 431
Аз ползвам сините кърпички откакто се е родил малкия, сега на 2,5 мес и нищо друго като кремове или пудра и съм много доволна. Няма никакво зачервяване или подсичане, което не беше така с по голямото ми дете, ама то тогава ги нямаше тия преди 12 години 😂

# 432
  • до най-прекрасния мъж
Аз действам само с кърпички, единствено вечер мия,та и при мен са количество...
+1, освен ако не е много оакана. Тогава я мия, макар че сама ми е много трудно.

# 433
Моите и двете бяха от много акащите бебета. Не е имало при нас 1 изхождане на ден или през ден до 5ти месец. В началото по 10 пъти, от 2ри-3ти до към 5ти месец до 5 пъти на ден. Няма начин да измивам при всяко изхождане, има, но дупетата им сигурно щяха да са шкурки.
Ползвала съм мокри кърпи, нищо претенциозно. Каката беше отдавна, но сега с дребното ползвам Бочко с лайка или Play time с лайка. Да, понякога съм тествала водни, няма разлика при моето дете. И двете рядко са имали зачервяване, което по-скоро е било заради неусетен навреме памперс за смяна.
До 5ти месец отиваха доста пакети, но след това като се започна с веднъж на ден или през ден, ситуацията е доста прилична.
В момента (1г1м) с един пакет от 80 броя изкарваме месец сигурно.
Общо взето индивидуално, трябва да се тества.

# 434
Water wipes съм ползвала сини, харесвам тях и с делфините от ДМ от тези без лосион/олио. От по "мазните" на Памперс с кокос и Хъгис с алое.
Дълго време използвах Памперс сензитив, пред да се усетя, че от тях се се възпаляваше понякога. Не заради съставки, а защото винаги използвам много кърпички и сменям често, със тях оставаше влага по гънките и те дефакто не оставаха сухи.
Не знам дали изобщо ми стига пакет на ден, измивам при изхождане, но пак изчиствам преди това с кърпички.

Общи условия

Активация на акаунт