Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 481
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Аз честно да ви кажасъмна вълна кошара. Нашата ще вот тези преносимите не дървена и...честно казано ми изглеждаха еднакви , но не са. Повечето са с материал леко шушлеков ( не знам как точно да го опиша) не ми харесва много ама може казаха, че по лесно се почиства...
Вие на какви сте се спрели някой ако има опит дали изобщо има такова значение самата кошара или по скоро да се наблегне на матрака

# 436
Chipolino merida не е шумкаща и тук доста майки я препоръчват (ние също имаме, но ползваме само за дневен сън). Не мисля, че почистването е проблем, все пак няма да храните детето в кошарата. При нас единствено остаха петна от мокра дреха, която бях сложила върху нея, но не съм се и опитвала да ги чистя още.

# 437
Ние сме се насочили към икейска кошарка със сваляща се преграда, дървена. Матрак взехме препоръчания тук от Айко на Магнифлекс.

Преносима бихме взели само за път. Бабите са ни близо та не знам дали изобщо да взимаме съвсем в началото. С матрак, без матрак - походно легло си е, макар по-лъскаво. Аз не бих искала да спя редовно на такова, съответно не бих си го причинила на бебето.

# 438
Имаме 2 жилища и две кошари. Едната дървена, другата преносима. Преносимата е на КикаБу Милки уей, има 2 нива, материята е плътна и нешумяща, с падаща страна е, за да може ако искате да се прикрепи към спалня. Яко е дъвкана, ритана и тормозена от моята вече едногодишна зверкиня, но е здрава и като нова. Отделно си има колелца и лесно се мести при нужда. Беше доста изгодна помня и мисля, че леко се прецаках с 300 лв за дървената, в която няколко пъти се опита да си счупи зъбите и ръце/крака между решетките.
Кака й беше супер кротко дете, пребивавало само в дървена кошара, без дори опит да се осакати, но с малкото се видях в чудо 😲

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 14:36 от Radeva-87

# 439
  • София
То бебето спи върху матрака, не върху кошарата. Ние имаме и двете. Спи в дървената, а сгъваемата съм я разпънала в хола и детето си играе в нея. Уж щеше да е само за път, но като го оставя в дървената да отида до другата стая, редовно чувам писъци, че се е заклещил я крак, я глава, то не се спира това човече. И двете ми вършат работа. Без дървената мога, но без сгъваемата не.

# 440
  • Варна
Inferiya ако имахме място бих взела дървена, но на нас ще ни се налага често да пътуваме и предпочитам да имаме това удобство за детето. Освен това както и други мами казаха и мои познати дървената почти не се използва, а е подходяща почти за същото време , което и кошарата няма смисъл да се затрудввм с легла.
Radeva-87 честно казано точно КикаБу Милки уей обсъждах днес с една консултантска в хиполенд и ми обяснява как като започнели зъбите щяла да се цапа с лиги и по трудно да се чисти ( а все още имам проблем с това да е чисто постоянно, знам че детето ще промени тези мои изисквания 😁), но щом едно малко зверче (познавам и други такива момиченца живи и здрави да са ) вече е тествало предпочитам да се доверя на вашето мнение.
И точно това ,че е лека и преносима също ми харесва в тези кошари, за да мога спокойно да си го премествам през деня.

# 441
Бърза справка в Гугъл - дървената държи до 20тина кг, Чиполиното - до 15. Не че ще оставя 5-годишно в 120 легло, разбира се... Но нашата идея е да може да се ползва и като ниско легло за самостоятелно придвижване преди да стане време за голямо легло.

Вече дали ще го ползва и дали ще се опита да се потроши с него, както и с абсолютно всички планирани покупки, е Божа работа Simple Smile

# 442
Аз също съм харесала на Кикабу тази кошара, но не съм я виждала на живо, не знам дали не е такава шумкаща. Иначе първо бях гледала на Чиполино Мерида, но на Кикабу е по-изчистен дизайн и ми харесва повече.

А иначе някой има ли наблюдения и мнение за коликата на Cybex Balios S 2 в 1, защото ми е препоръчана от приятелка и ми харесва доста сивата. Сега вървят по 1 100 лева, но тя я е взела на намаление за 800, което мисля, че е много добре за такъв клас количка. Ще се радвам, ако можете да споделите мнение. ❤

# 443
Ние сме с Cangaroo once upon a time 2.Плата не е от тия шушляковите.Мн ми харесва .
Знам , че е обсъждсно преди , но дали някоя от вас има опит с тази лампа?
Трябва ми , за да виждам лицето на бебето нощем (че още повръща и ме е страх) и да виждам какво правя като сменям памперс.Дали някоя от вас е ползвала и знае колко свети.Виждам , че е доста малка.

Реадиктирам се. В Същото време нв искам силна нощна лампа  ,че таткото не може да спи на светло Simple Smile

# 444
Нашето Кика Бу е цвят минт (зеленото), не знам дали всички цветове са от еднакъв плат. Платът е плътен, не шушляк, в Хипото я видяхме на живо и взехме.

# 445
Sunshine, ние сме с тази количка, също я взех в намаление от Хиполенд, през Септември преди две години.
Много си я харесвам, хубаво вози, от по-леките е.
Все още я ползваме понякога и няма никакви забележки. Доста такива виждам из града.

# 446
  • Варна
Аз също съм харесала на Кикабу тази кошара, но не съм я виждала на живо, не знам дали не е такава шумкаща. Иначе първо бях гледала на Чиполино Мерида, но на Кикабу е по-изчистен дизайн и ми харесва повече.

А иначе някой има ли наблюдения и мнение за коликата на Cybex Balios S 2 в 1, защото ми е препоръчана от приятелка и ми харесва доста сивата. Сега вървят по 1 100 лева, но тя я е взела на намаление за 800, което мисля, че е много добре за такъв клас количка. Ще се радвам, ако можете да споделите мнение. ❤

SunshineSt Относно количките Cybex са едни от най-често срещаните и явно и цената им е доста изгодна, мислех че са по скъпи. Аз също имам 2 приятелки с такива и са много доволни. И честно казано моя спор е между тях и Easywalker други изобщо не гледам.

Орехче  за първи път виждам такава лампичка и отново съм изненадана какви неща.се предлагат на пазара 😵 за такава светлина за сега мисля да се спра на тези тип облачета също не светят много силно, но лично не съм ходила да ги разглеждам просто ми изглеждат подходящи и по често срещани.

# 447

SunshineSt Относно количките Cybex са едни от най-често срещаните и явно и цената им е доста изгодна, мислех че са по скъпи. Аз също имам 2 приятелки с такива и са много доволни. И честно казано моя спор е между тях и Easywalker други изобщо не гледам.

Орехче  за първи път виждам такава лампичка и отново съм изненадана какви неща.се предлагат на пазара 😵 за такава светлина за сега мисля да се спра на тези тип облачета също не светят много силно, но лично не съм ходила да ги разглеждам просто ми изглеждат подходящи и по често срещани.
Аз имсм облак от джъмбо, свети лилаво мн е готино, но се заксча на стена над детето и го махнах, че ме е страх да не и падне отгоре, че е дървено и си тежи.
Има и едни като гумени мечета , може би на тях ще се спра.

# 448
Много благодаря, момичета 😘. А иначе на Cybex има и по 3 000 лева колички, но едно, че според мен това е безумно и друго, че честно казано според мен идва много кич там десена на повечето.😅 Има две, които ми харесват, но мисля, че са много скъпи и няма смисъл.

# 449
Cybex Priam са скъпата версия, харесва ми (некичозните модели 😅), но нищо не може да ме накара да дам пари, колкото за кола втора ръка, за количка, която я се ползва година-две, я  не.
И понеже марката е доказана, реших да взема бюджетния вариант, който ми харесва и като дизайн, и като удобство.

Общи условия

Активация на акаунт