Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 457
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
А от къде купувате хубави и качествени муселинови пелени?
Аз ако трябва да съм честна (без да ми се смеете) дори не знаех, че съществуват, тоест и в момента не знам как трябва да изглежда и да е на допир хубавата муселинова пелена, затова питам за конкретно място.

Знам, че имат много приложения тези пелени. Както каза и blue.angel. Също да я сложиш като подложка в количката, лятото да я наметнеш на количката да пази сянка на детето, като го държиш след хранене да си я сложиш на рамото, ако върне малко да не те повърне и теб и сигурно има и други. Аз си купих муселинов план и от него ще си ги ушия, защото исках да имам голям избор от десени и да си харесам, а и излиза доста по-евтино, защото съм ги виждала в бебешки магазини и са скъпи. Мога да потърся как се казваше магазинът, ако искаш. В София е.

Иначе исках да питам от българските марки коя ви допада като продукти най-много? Разглеждам на kikkaboo и буквално почти всичко много ми харесва 😍🫶🏼❤ Не знам като качество как са, защото не съм ги тествала, но и кошара си харесах от тях. Ще се радвам да споделите, ако някоя мама ги ползва, защото на пазара има толкова огромен обем от продукти, че чак се изнервям като почна да гледам и се лутам 😅. А на тази марка смятам, че са окей като цена и са красиви, ако са и качествени, супер. ❤

# 481
  • Варна
Аз ако трябва да съм честна (без да ми се смеете) дори не знаех, че съществуват, тоест и в момента не знам как трябва да изглежда и да е на допир хубавата муселинова пелена, затова питам за конкретно място.

Знам, че имат много приложения тези пелени. Както каза и blue.angel. Също да я сложиш като подложка в количката, лятото да я наметнеш на количката да пази сянка на детето, като го държиш след хранене да си я сложиш на рамото, ако върне малко да не те повърне и теб и сигурно има и други. Аз си купих муселинов план и от него ще си ги ушия, защото исках да имам голям избор от десени и да си харесам, а и излиза доста по-евтино, защото съм ги виждала в бебешки магазини и са скъпи. Мога да потърся как се казваше магазинът, ако искаш. В София е.

Иначе исках да питам от българските марки коя ви допада като продукти най-много? Разглеждам на kikkaboo и буквално почти всичко много ми харесва 😍🫶🏼❤ Не знам като качество как са, защото не съм ги тествала, но и кошара си харесах от тях. Ще се радвам да споделите, ако някоя мама ги ползва, защото на пазара има толкова огромен обем от продукти, че чак се изнервям като почна да гледам и се лутам 😅. А на тази марка смятам, че са окей като цена и са красиви, ако са и качествени, супер. ❤
SunshineSt ако може да споделиш магазина за муселинов плат. Нне се бях срещала за тази възможност и с удоволствие ще го разгледам като вариант.
Относно марката kikkaboo аз също харесвам някои неща от тях и ще следя за отзиви 🤗

# 482
Аз взех дървена кошара на лорели и съм доволна, от към цена - качество!
Иначе от мои приятелки знам, че и кика бото е със същото качество.

# 483
Викиту намерих го сега магазина. Пускам ви го, ако на някой му е полезно. Значи те са платове по метър и 60 и има доста голям избор на шарки и много красиви. Аз си взех от два варианта по метър общо за 22 лева. Значи е по 11 лева метъра. Можете да си изрежете пелени с какъвто размер прецените, но реално от този плат, който взех, могат да станат 4 нормално големи пелени, което смятам, че е супер. Мисля, че като се срежат просто трябва да се окантят. Може да ви го направи някой шивач. В Дундьо гледах 3 за около 45 лева мисля, да не ви излъжа и с малък размер като сантиметри, но като цяло са скъпи, а е хубаво да имаме такива. Напишете във ФБ Магазин за платове Дрестекс и ги разгледайте. Една близка ме светна и съм много благодарна.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 10:18 от SunshineSt

# 484
  • Варна
Викиту намерих го сега магазина. Пускам ви го, ако на някой му е полезно. Значи те са платове по метър и 60 и има доста голям избор на шарки и много красиви. Аз си взех от два варианта по метър общо за 22 лева. Значи е по 11 лева метъра. Можете да си изрежете пелени с какъвто размер прецените, но реално от този плат, който взех, могат да станат 4 нормално големи пелени, което смятам, че е супер. Мисля, че като се срежат просто трябва да се окантят. Може да ви го направи някой шивач. В Дундьо гледах 3 за около 45 лева мисля, да не ви излъжа и с малък размер като сантиметри, но като цяло са скъпи, а е хубаво да имаме такива. Напишете във ФБ Магазин за платове Дрестекс и ги разгледайте. Една близка ме светна и съм много благодарна.

Много благодаря просто от близки  с деца знам че не всичко са хубави и аз на всяка мама подарявах кутия от Beboche и там има такава пелина и са ми казвали , че е най -хубавата спрямо тези които те си купуват. Затова ми се иска да знам качеството на платта и понеже на ММ майката разбира от шивашки неща със сигурност ще се справи с това. А качествените, които гледам със сигурност излизат повече от тази цена

# 485
  • до най-прекрасния мъж
Аз си взех от Лидл 3 бр с размер 90/90 за 9 лв бяха, това миналата година. До скоро ги гледах, че имаше останали бройки. Тях ги ползвам над хавлията или вместо хавлия. Малки си купих от един ФБ магазин със стоки от Англия- размер 60/60, 3 бр за 12 лв. И отделно приятелка ми подари на С&А baby 3 броя. Но те не са купувани от БГ и не знам на каква цена са. От всички съм много доволна. Иначе, във Вис Виталис има, но цените са...Както и по разни сайтове съм гледала по 30-40 лв за 3 бр, което е много. Трябва да са меки на допир, най-добре на място да се видят и пипнат.

# 486
  • София/Севлиево
Бюджетни муселинови пеленки има на Лорели-3 броя около 12 лв,има ги в почти всички онлайн магазини,а също и в доста физически.И са хубави(размер 80/80),аз имам и една огромна 120/120 ,но си бе цифра(около 30 лв) обаче се влюбих в нея и нямаше как да не я взема.Върши ми страхотна работа като ходим на плаж, защото покрива абсолютно цялата количка докато заспи бебо.Взех си и уж от бамбук от Пепко,но не са толкова хубави,пък са и малки (някъде 60/60).

# 487
Слагате ли вентилаторче, когато покривате количката? И изобщо имате ли вентилаторче за количка? Гледам, че чужденките закачат задължително за лятото. И се демонизира покриването изцяло на количката през лятото, защото пази от слънцето, но вдига температурата вътре.

# 488
Така е, спарва се. Аз ползвам допълнителен сенник, но имам чувството че и той спарва. Повечето колички (да не кажа всички) имат прозорче на оригиналния сенник, което става за проветрение.
Инферия, извинявай че се намесвам, но ти не беше ли за януари? Може да не ти е необходимо нито вентилаторче, нито нищо подобно. Живот и здраве, бебчето до лятото ще е в другия кош. 😜✌️

# 489
Йеп, януарче чакам Simple Smile Питането ми е валидно за всяка количка. Май Joy На лятната спокойно може да се сложи вентилатор. Не е задължително да е покрита за целта, просто ми е интересно дали е котира по нашите географски ширини. То е ясно, че в турбо жега няма да се разхождаме, но все пак е някакво охлаждане, еквивалент примерно на моето ветрилце Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 16:21 от Inferiya

# 490
  • София
Аз съм купувала муселинови пелени от H&M, Pepco, LC Waikiki, Хиполенд (на Лорели 3бр в комплект за 12лв, имам два такива комплекта). Най-използваните са ми на Лорели и най-удобни. Тези от Пепко са малки и твърди, от Уайкики съм купувала две големи около 1м/1м за 8-9лв. За около 50лв имам цял шкаф пелени. Не знам какви са тези цени, които гледате. От zatebebebe си взех сета от тензухени и бархетни и това е.
На Кика бу имам доста неща и цена:качество са Ок. Купувала съм два спални сета 6части, термос, кутийка за дози ам, възглавница за кърмене, сет от купичка за хранене с капак, вилица и лъжица и др. Като цяло нещата са им по-качествени от Лорели според мен.

# 491
  • София/Севлиево
На кикабу имам спално бельо,кутийка за съхранение на биберон,дозатор за АМ.На Лорели също имам спални комплекти,и от Пепко-нямат разлика.От Кауфланд пък взех два чаршафа с ластик за кошарата и два единични спални комплекта за моята спалня-приятна материя,която не иска гладене.
Количката си я покривам само на плажа докато заспи бебето.Иначе не.Точно защото четох,че не е ок за бебето.Но ние много не излизаме.Предната или по-предната седмица бебето не бе извеждано 4-5 дни заради жегите.Само малко на терасата и на двора на сянка.Тази идея с вентилаторчето ми допада,но никога не съм виждала такова чудо тук.

# 492
  • гр.Пловдив
Разкошни са тези пелени,аз имам общо 11 ,на Minene и на една полска марка Motherhood,вършат страхотна работа както са написали дамите,на Кика Буу си купих комплект за кошара и комплект за количка ,страхотни десени,за качеството още нямам наблюдения,понеже ги ползвам буквално от месец .

# 493
+1 за Лидлските муселинлви пелени, меки са големи са и са функциионални. Ползвам я сега лятото вместо хавлия, че е бая жега. Имам 12 главно тях ползвам. Имам и от Синсай... груби са и не ги ползвам много, в краен случай. Имам малки 20×20см от Джъмбо мекички са с тях я попивам като яде, бяха евтини 8бр в к-т
Кика бу и аз имам спален комолект хубав е довлна съм.
Това с вентилаторчето е идея, ама и аз тук не съм виждала такива колички.

# 494
И аз взех пеленки от Джъмбо - на добра цена са и са много мекички, имат и тензухени. Някоя мама беше споделила, че и след многократно изпиране не се деформират. В Лидл не съм случвала, но ще следя.

Общи условия

Активация на акаунт