Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 444
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Йеп, януарче чакам Simple Smile Питането ми е валидно за всяка количка. Май Joy На лятната спокойно може да се сложи вентилатор. Не е задължително да е покрита за целта, просто ми е интересно дали е котира по нашите географски ширини. То е ясно, че в турбо жега няма да се разхождаме, но все пак е някакво охлаждане, еквивалент примерно на моето ветрилце Simple Smile
Лятото при количка покрита изцяло с пелена/хавлия/нещо си, вътре е около 50 градуса. Който не вярва да остави количката на слънце, завита и един термометър вътре.
Аз лично на количката имам цип на сенника, който разтваря мрежа, така сенника се пуска, пази по-дълбока сянка и в същото време циркулира въздух.

# 496
Момичета,  някоя от вас има ли проблем с шишетата на Филиипс Авент Natural? Ужасно  капят всеки път като ги обърна и подлизват, правилно са сглобени, и 4те са така. Често правят вакуум и спират да капят  голямо разочарование.

Взех Лансинох и направо се родих,  детето безпроблемно  си цока от тях, но единственото, което ме притеснява дали S биберонът е най-малкият, подходящ за новородени, защото струйката е бая силна и малкият изгълтва всичко за няма и 5 минути и му дотежава.

# 497
Аз тях ползвах, не съм имала проблеми, не са текли, само с тях си караме, други не сме ползвали.

# 498
Чудех се използват ли се сутиени още в болницата?
Нали тече кърма и има тампони за нея, но ако не се слага сутиен, то тогава как се прикрепят?

# 499
Става и на нощницата, но може да не са толкова ефективни, ако е по-широка. Сутиенът е по желание, както ви е удобно, но имайте предвид, че първите дни може и да няма особено изтичане на кърма и да не ви трябват.

# 500
  • Германия
Аз бях със сутиен за кърмене и двата пъти след раждането. Те са меки и не ми е било неудобно. Даже втория път бях си взела и едно бюстие, то пък е съвсем меко и не пречи по никакъв начин

# 501
Чудех се използват ли се сутиени още в болницата?
Нали тече кърма и има тампони за нея, но ако не се слага сутиен, то тогава как се прикрепят?

Да, аз имах тип бюстие от плат без банели и чашка. Супер удобно и меко. Имах 4 броя от този тип и следващият път бих се снабдила с повечко, защото ги сменях сутрин и вечер. Особено първите месеци тези бюстиета бяха във всекидневна употреба, сега само нощем, но вече са ми леко големи..

# 502
И аз си мислех за нещо от типа на бюстиетата, тези без презрамки, за да може да се сваля по-лесно (поне за болницата).
Сутиените за кърмене ми се струват една идея по-неудобни, не може и да се измерят (пък аз съм с малки гърди), а и ако нямам кърма, не успея да кърмя и т.н., ще са пари хвърлени на вятъра…

# 503
Ох, при мен в болницата беше страшна мизерия! Течеше страшно много, обаче хич не се и сетих ни за сутиен, ни за подложки, понеже имах трудно раздвижване, не се чувствах много добре, а и бебето беше почти непрестанно на гърда, та даже и да имах нямаше да ползвам. Нощницата ми беше мокра от гърдите до под корема... Ако сега ида да раждам, ще взема поне четири, на мен ми бяха казали, че повече от две няма смисъл...
Като цяло обаче не съм фен на спането със сутин/бюстие. Аз имах проблеми в началото заради запушване на едната гърда, много висока температура и прочие красоти и едно от първите неща, които ме питаха беше дали стоя постоянно/спя със сутиен.

# 504
В моят списък пише “нощница (по желание)”, тоест аз разбирам само една, но аз мислех да взема за всеки ден по една - не знам всъщност колко ще трябват 🤷🏻♀

# 505
# 506
  • Варна
Здравейте , виждам че сте подхванали темата със сутиените. Аз имам питане за периода преди болницата вече съм 22 г.с и преди не съм имала големи гърди, сега естествено са пораснали с една идея, но понеже винаги съм мразела да нося сутиени и бюстиета (поне вкъщи никога не съм) сега се замислям дали трябва през деня, когато съм вкъщи пак да слагам. Не усещам някакъв дискомфорт за момента взела съм си няколко по големи сутиени , за да имам при излизане,  но за кърмене все още ми е рано ще закупя към последните месеци. А за спане със сутиен/бюстие изобщо не мога да си представя поне на този етап, предполагам при по големи гърди е удобно (не съм имала такъв проблем)🙄

# 507
Аз имах такъв тип безшевни бюстиета на НМ, но честно казано не ми бяха толкова удобни, колкото класическите сутиени за кърмене с копченце отгоре.
Да питам нещо и аз. Заглеждам различните люлки/шезлонги. Иска ми се да е елекрически (с бебе номер едно ползвахме обикновен шезлонг, много успокояваше коликите, но като се сетя само колко часове стояхме надвесени и тръскащи, лелеее 🤣). Сега виждам има много повече избор. Даже ме изкушава прословутото 4moms MamaRoo, което втора ръка е на поносима цена, изглежда ми и доста стабилно. Други български такива на 4 пластмасови краченца ми изглеждат много паянтови, и ми се прокрадва някакво опасение, че голямото дете може да го събори без да иска. Имате ли някакви впечатления?

# 508
Още първия месец вдигнах чашката от В на С и вкъщи не свалям спортните бюстиета. Даже от време на време спя с тях, но рядко, защото сега лятото ми е жегичка и като се намажа с крем ми е неприятно.
За болницата си бях харесала ей тази нощница с халат https://sgusheni.com/produkt/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B … C%D0%B0%D1%87-14/ И даже ММ ме окуражава да си я взема, ама как да я взема сега като не знам дали ще съм размер тюлен или кит до януари Joy

Подсетих се покрай шезлонгите - за безопасност на съня сред препоръките е бебето да не е поставено на повече от 10градуса наклон, което изключва шезлонга като място за дрямка. Т.е. може да се приспи, но не и да спи там.
Друго обаче ме тормози - сред препоръките пише, че т.нар. swaddle е ок. А в България ми се струва, че използването на ... Как се води? Пелена за сън? Не се практикува много много. Вие ползвате ли такива? Бях останала с впечатление, че са едва ли не задължителни, защото ги виждах във всяка статия Joy Може би трябва да спра да чета сайтовете на чужденците Grinning

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 11:47 от Inferiya

# 509
Няма нищо задължително, на всеки както му е удобно.
Повиването е ок преди детето да започне да се върти. Не сме купували специална пелена, повивахме в обикновена бархетна. Не сме стягали, а колкото да приложим метода на Харви. Детето наистина се чувстваше добре.
Аз за дневна дрямка съм оставяла детето в люлката. На теория звучи чудесно винаги да си спи в леглото, всичко да е по книга, ала-бала, но на практика, като се е скъсало от плач и се е успокоило в люлката, не ти се иска да развалиш магията.
Колкото по-голямо става детето, толкова по-неприложими стават всякакви люлки и шезлонзи. Това казва моят опит. Вече никоя ограничаваща дейност не е толкова привлекателна колкото пълзенето, въртенето и търкалянето по пода.

Пак по въпроса с нощниците - вземете две (примерно), винаги могат да ви донесат още. Аз съм много наопаки на другите хора и при мен много малко неща първите дни и седмици се случиха както пише в темата - и нощниците, и кърменето, и ползването на памперси единица, и малките размери дрехи - имам доста различен опит от описаното тук. Имайте готовност да действате според ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт