Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 389
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Аз използвах такива таблетки в болницата - за няколко дни не мисля, че ще навредят, а това е единствения адекватен начин за стерилизация в такива условия според мен.
Чела съм съвети да поливаш с кана с вряла вода, струва ми се откровено несериозно.

Лично аз съм скептична към това доколко мокрите кърпи вършат работа и доколко е за наше успокоение Simple Smile Но ползвам като се наложи за всеки случай.

Въртележка имаме като показаната от Bubbless, и при нас се харесваше доста.

# 616
В болницата има шишета, стерилизирани са, можете да поискате при необходимост. Ако случайно се наложи да се ползва помпа, аз бих измила с гореща вода и препарат за бебешки съдове, вместо този метод. У дома преди да тръгнете за болницата можете да си стерилизирате помпата първоначално. Но при налично бебе, което суче, избягвайте цедене. Цедете само при несучещо или бебе, което временно не е с вас.

# 617
  • София
Аз бях от несериозните, попарващи помпата с вряла вода. Не се отрази по никакъв начин на чревната му флора. Лично за мен е по ок от хлорни таблетки.

# 618
Съгласна в крайна сметка стерилизацията в вряща вода за опредвлени минути. Преди да изобретят великия стерилизатор се е ползвала тенджера, котлон и вода.
Повечето болници вече имат стерилизатор за общо ползване на етажа, а задължително стерлизират шишетата.  За помпата, аз бих я стерилизирала в нас после във вакуумен плик, а ако се налага в болницата с гореща вода и бебешки препарат (даже за полмпа се препоръчва 1 път на ден стерилизиране). Не ползвам кърппички за залагалки прибирам и в къщи мия. Имам резервна винаги.

За мамите ползващи Yотър уейпс кърпички да знаете в дрогерии BeFit са на 5.90лв.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 17:40 от Milena Stoyanova Ju 638393

# 619
В Токуда трябва да си носиш стерилизатор ако ще стерилизираш и помпа (а моят е много голям), не се съгласяват да стерилизират на всеки и нормално, но направо ми идва да си занеса един и после да им го оставя като подарък да се възползват жените в някоя обща стая ако седи…
Това с тенджерата и котлона го знам, едно време така изварявахме на сестра ми, но от къде такива неща в болница 😀 Иначе ясно, че ще я стерилизирам вкъщи предварително, ноо ако се наложи да се ползва в болницата все си мисля, че не трябва да се минава с едно стерилизиране за 5 дни.

# 620
Направо ме уби с това за Токуда, баси частна болница и да няма общ стерилизатор... ужас. При нас имаше голям на Авент в общата стая за всички мами. Както и да е , имаше и микровълнова и бях чула че някой си взимат такъв... аз лично стерилизирах зърната (купих си ги на 3ти ден(1секцио, 2 след реанимация и докато се осъзная, вечерта акушерката ми показа, че имам коластра) попма нямах (в болницата имаше) но нямаше кога да ползвам.. реално в къщи на 4ти ден започнах по - малко да опитвам с нея, за да се отпушат гърдите... слагах малката на гърда това е най - добрата стимулация де. Това е моя опит то в началото са само капки и бебето се справя  (то и не му трябва много) . Бъди готова да стиснеш ареолата (боли) и да подадеш на бебо да засуче, в Токуда не помагат много на кърменето. Та вземи си помпата стерилизирана и ако има нещо вряла вода и препрат, няма проблем.

# 621
В Надежда имаше стерилизатор и ръчна помпа можеше да си вземем от там за престоя, ама аз с нея нищо не направих, чак в къщи с автоматичната успях. За да засуче бебчо трябваше да ползвам силиконови зърна в началото. Та това бих взела на този си акъл.
Бибичките съм ги мила и на чешмата, ако искате да са все стерилизирани ви трябват 10.

# 622
  • Свети Влас
Възползвай се от намаление -25% на продукти с марка LOVI😍 Избери всичко необходимо за твоето бебче от 👉 "И за Мама"

# 623
Момичета,
Ще подготвяте ли някаква специална украса в стаята вкъщи за новия член на семейството? Балони, почерпка, букви с името му? 
Изобщо предвиждате ли нещо специално за у дома в деня на изписването?

# 624
Момичета,
Ще подготвяте ли някаква специална украса в стаята вкъщи за новия член на семейството? Балони, почерпка, букви с името му? 
Изобщо предвиждате ли нещо специално за у дома в деня на изписването?

Ако ще имате гости, може да си украсите. Ние си бяхме сами с мъжа ми и не сме слагали балони и тн. Бебето няма да ги регистрира и без това, те виждат само 20на см пред себе си в първите дни. По-добре си организирайте нещо вкусно за ядене, след болничния престой ще ви се хапва истинска храна. Joy

# 625
Украсата има смисъл, ако ще си правите някаква фотосесия вкъщи. Иии обикновено е за майката и обикновено е изненада (съдя по мои познати).
Knowing me няма да искам никой да ми е вкъщи и да ми се пречка. Колкото и добре да съм преценила и премислила всичко със сигурност поне половината неща ще се окаже, че не са ми удобни баш, където съм ги сложила. Предпочитам на спокойствие да се ориентирам на ново в дома си Simple Smile Без това с ММ ще гледаме като объл камък новия пришълец вкъщи Simple Smile В първите седмици, който дойде ще трябва да е съгласен да е помощник, а не гост Simple Smile

Бях на лекция вчера и акушерката каза, че бебетата се слагат леко настрани с подпряно гръбче. Че и с пелена под главата, за да може, ако повърне да не се сменя целия чаршаф. Явно все пак наистина продължава тази практика по нашите ширини, не като при чужденките да спи самичко без нищо около него.

# 626
Бях на лекция вчера и акушерката каза, че бебетата се слагат леко настрани с подпряно гръбче. Че и с пелена под главата, за да може, ако повърне да не се сменя целия чаршаф. Явно все пак наистина продължава тази практика по нашите ширини, не като при чужденките да спи самичко без нищо около него.

Да, практика е. В болницата (частна), където родих ги носеха на една страна. Аз също слагах пелена, по-скоро калъфчето от спалните комплекти. Имаше доста изразен рефлукс в началото. То първия месец бебчето не мърда толкова обикновено. Моето момче заставаше напреко на леглото от напъване, де. Но в общия случай и когато е спало в леглото съм слагала калъфка. И ме е спасявала доста често.
Сега 5 м по-късно спи без нищо около него.

# 627
На мен също в Надежда ми я носеха леко настрани след ядене, с пелена да връща... моята не е имала рефлукс и в къщи си спеше по гръб и смянх главата на ляво и дясно след кърмене. Както е по световните препоръки за по лесно повръщане... слава Богу рядко е връщала. Ортопеда при нас забрани спане на страни, заради ставите и гърба... както и каза че наистина по гръб с глава на страни е най - безопасно.

# 628
Ок. Имам максимално тъп въпрос, на който подозирам отговора, но да си питам - когато се сложи да лежи след ядене колко време след това мога да очаквам да повърне. Веднага? 5 Мин? 15? Час? Има ли някакъв момент, до който примерно да стои под надзор с пелена на упора и след който е ок да си го оставя по гръб, защото явно няма да върне?
Предполагам, че няма, но знае ли човек Joy

# 629
Ок. Имам максимално тъп въпрос, на който подозирам отговора, но да си питам - когато се сложи да лежи след ядене колко време след това мога да очаквам да повърне. Веднага? 5 Мин? 15? Час? Има ли някакъв момент, до който примерно да стои под надзор с пелена на упора и след който е ок да си го оставя по гръб, защото явно няма да върне?
Предполагам, че няма, но знае ли човек Joy

Аз до 2ри месец я държах 10мин права след оригване, после не е имала проблем. Имай предвид че понякога връщат и 1-2ч след ядене то е малко не е фонтан. Ако имаш спокойно бебече без рефлукс, няма нужда да се тревожиш то просто изтича от устичката на струйка Joy . Всяко бебче е различно. Както при Бъбълс нейния имаше много сериозен рефлукс, аз можех да си позволя да я оставя да спи веднага след ядене, а при нея ако не е изправен и добре оригнат много е връщал (нашите бебчета са с няколко дни разлика).

Общи условия

Активация на акаунт