Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 367
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Мами, какво мислите за тази ваничка? https://www.ozone.bg/product/ok-baby-komplekt-vana-i-stoyka-bela-zhalta/

# 646
Никол, ние за същите пари вчера купихме тази:
https://www.hippoland.net/chipolino-komplekt-vana-sas-stoyka-ter … -moka-vkve00214mo
Тази, която си избрала ми се струва мъничка, но на мен ще ми е първо бебе, така че виж и други мнения. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 647
И на мен ми се струва доста малка, след няколко месеца вече ще трябва да търсите друга. На нас ни предстои да купим ваничка и съм се  насочила към обикновена, без анатомичната функция, ще ползвам онези "матрачета", мрежички или както им се казва, които допълнително се закрепват.

# 648
Zapetaika, след моя опит, аз бих се насочила към същото. Купихме вана с анатомична стойка, която се маха, ами като новородено беше абсурд да я ползваме, много неудобна беше. После я ползвахме 2-3 месеца и той започна да си сяда и я махнахме. Преди това ползвахме една подложка като дюшече, на която да си лежи, пък и за пет минути баня и на ръце сме го къпали.

# 649
Никол, ние за същите пари вчера купихме тази:
https://www.hippoland.net/chipolino-komplekt-vana-sas-stoyka-ter … -moka-vkve00214mo
Тази, която си избрала ми се струва мъничка, но на мен ще ми е първо бебе, така че виж и други мнения. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Благодаря! Знаеш ли колко е дълга ваната, че не откривам в сайта?

# 650
Съгласна съм с горните мнения, обикновенна вана без подложки и по - голяма, първата показана е много малка още на 4м ще му е тясно нищо че пише много килограми.
Взехме севи бебе като къпя сама, иначе къпехме и на ръце.  Скоро ще може да седи и вече няма да трябва подложката, пробвахме и с анатомични беше не удобно пързаляше се.

# 651
bubblessСтана ми любопитно за тази дисхезия и лечението, което сте направили.Прочетох за нея преди няколко дена и подозирам , че детето (на почти 1 месец) може и да има това състояние.От няколко дни веднага след хранене започват напъни и рев , които намалят , но продължават до следващото хранене.Съответно вече не ака на всяко хранене а по 3 - 4 пъти на ден.Консистенцията ми се вижда нормална - кашеста и жълта , но това напъване ме притеснява.Та има ли как да разбера дали са колики или дисхезия и какво мога да направя за да и помогна.Ако има значение бяхме на смесено хранене , вече почти само на АМ - аптамил АР против регургитация.

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Ако давате капки за колики със симетикон, те също може да предизвикат напъни и неспокойствие у детето. Дъщеря ми се чувстваше много по-добре без капките, аз давах Еспумизан и Био Амика. Тя също пие Аптамил АР, защото повръщаше доста често, макар и по малко. Проблемът вече почти отшумя, но аз си продължавам с АР2, защото сме доволни много от него.
Относно ваничката - подариха ни една малка 80 см с подвижна подложка, пластмасова. Голяма глупост е тази подложка, точно 1 път я пробвахме и така си седи. Бебето се плъзгаше на нея и се плашеше. От 5ти месец някъде минахме на голяма ваничка с метална стойка, без анатомични приставки вътре. Много ни е удобна, за детето също. Тя вече почти и нея израстна, а е на 8+. Моят съвет е да си вземете голяма неанатомична ваничка, така или иначе се израства супер бързо. А и в началото къпането е на ръце в повечето случаи.

# 653
Момичета, имам един глупав въпрос, но една приятелка ми пусна мухата в главата... и знаете как е. Говорих си с друга позната и тя ми предложи да ми даде нейната възглавница за бременни (за следващите месеци, но в момента имам болки в таза - предполагам се разширява). Когато го споменах на въпросната приятелка, тя ми обясни, че не е добре да взимам възглавница за бременни втора употреба (при което аз многоооо се изненадах, защото не виждам проблема наистина). Попитах я и тя допълни, че възглавницата поема формите на предишната бременна и на корема й и, като моите са различни, разбира се, това не било ок.

Не ми звучи логично, ноо... за всеки случай питам, ако има по-запознати от мен и също са чували такова нещо..

ПС Не ми е проблем да си купя и сама възглавница, просто момичето ми предложи и не виждах кой знае какъв проблем..

# 654
  • до най-прекрасния мъж
Аз изкарах без такава възглавница, но не виждам проблем да ползваш на твоята приятелка. Те не придобиват особена форма, така ще се нагласи по твоето тяло, не се притеснявай. Аз си подлагах обикновени декоративни възглавници между краката и така си изкарах. Но тазът си боли, каквото и да правиш, неизбежно е. Спира като с магическа пръчка веднага щом родиш.

# 655
Момичета, имам един глупав въпрос, но една приятелка ми пусна мухата в главата... и знаете как е. Говорих си с друга позната и тя ми предложи да ми даде нейната възглавница за бременни (за следващите месеци, но в момента имам болки в таза - предполагам се разширява). Когато го споменах на въпросната приятелка, тя ми обясни, че не е добре да взимам възглавница за бременни втора употреба (при което аз многоооо се изненадах, защото не виждам проблема наистина). Попитах я и тя допълни, че възглавницата поема формите на предишната бременна и на корема й и, като моите са различни, разбира се, това не било ок.

Не ми звучи логично, ноо... за всеки случай питам, ако има по-запознати от мен и също са чували такова нещо..

ПС Не ми е проблем да си купя и сама възглавница, просто момичето ми предложи и не виждах кой знае какъв проблем..

Аз си купих от Лидл във форма на багета, честно казано за момента не се е деформирала. Зависи от какъв материал е, вероятно има и такива, които за 1-2 месеца стават на дъвка.

Относно ваничките, и ние ще вземем без анатомична подложка, голяма и отгоре ще сложим мрежичка.

# 656
Аз си ползвах обикновени възглавници на корема, на кръста, между краката - много облекчаваше.

# 657
Не виждаш проблем, защото няма Simple Smile Корема се мени от сега за след 15 Мин, в зависимост от това как е застанало пъпешчето. Не е глава или стъпало Simple Smile Все едно да се сменя възглавницата всеки месец, защото корема се променя.
Това, ако възглавницата не е някаква супер смотана и дунапренена, на бучки и т.н., де...
Аз ползвам най-обикновени възглавници. Докато намерим перфектната за ММ се сдобихме с доста Joy ползвам една за сега - за между краката, когато единя крак е издаден напред я слагам под него, за да не се усуквам, гушкам я, мачкам я... Придобила е 3-4 различни мои форми Joy А ако ми притрябва дълга ще си навия някоя завивка и ще се настаня Simple Smile Или ще се окуля с всички възможни възглавници вкъщи и ММ ще спи на дивана Simple Smile

# 658
Възглавниците за бременни не са от някакви мемори материи, така че ако ще Ви облекчи, ползвайте. Това не е бебешко матраче, което наистина не се препоръчва от друго бебе, но за възглавницата няма проблем.

# 659
bubblessСтана ми любопитно за тази дисхезия и лечението, което сте направили.Прочетох за нея преди няколко дена и подозирам , че детето (на почти 1 месец) може и да има това състояние.От няколко дни веднага след хранене започват напъни и рев , които намалят , но продължават до следващото хранене.Съответно вече не ака на всяко хранене а по 3 - 4 пъти на ден.Консистенцията ми се вижда нормална - кашеста и жълта , но това напъване ме притеснява.Та има ли как да разбера дали са колики или дисхезия и какво мога да направя за да и помогна.Ако има значение бяхме на смесено хранене , вече почти само на АМ - аптамил АР против регургитация.
Лечението беше за рефлукса и намаляване на киселините. Иначе дисхезията, няма лечение - израства се. При нас с навършването на 3м отшумяха. Тогава почнах да давам и колактаза и сякаш тя подпомогна. Но може и да е съвпаднало, защото това така или иначе приключва в този период По принцип такива напъни са нормални и повечетп деца минават през това. При нас беше ужас, дори д-ра каза че отдавна не е виждал толкова изразена дисхезия.. Нямаше спокойна минута това дете. Не спеше почти.
Дисхезията е невъзможността да се изпръцка и изака. В смисъл, мозъка не може да се координира. С прости думи - дупето подава сигнал какво му се прави, но мозъка не знае кои мускули да стегне и кои са отпусне. От там не може да изкара газовете, натрупват се и напъните са нон стоп. А коликите не са ли точно газове? 🧐Както и това че се напъва много преди да се изака, не означава запек, щом консистенцията е нормална. За храненето не съм сигурна дали има значение. Той е изцяло кърмен. Давах няколко пъти АР мляко, но нямаше ефект срещу връщането и реших да не си компрометирам кърменето. Според мен нямаше ефект, заради напъните, защото както казах те бяха в основата на всичко. Потърси в нета също grunting baby syndrome.
Може да ми пишеш на лични, ако имаш още въпроси, че не е много за тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт