Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 360
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Взимате, ползвате, ако не ви допада си купувате друга. На мен и чисто нова не ми беше удобна и така си стои. Ползвах олекотена завивка на руло завита.
Няма какво да му стане на вашия корем от предходна ползвателка 😉

# 661
На мен ми е много удобна, голямо облекчение ми е. Не мисля, че се деформира въобще, така че си ползвайте от приятелката.

# 662
Аз също използвам възглавница за бременни и ми е много удобна. Не се е променила откакто съм я купила, а вече я ползвам от няколко месеца.

# 663
Аз ползвах дълга от Лидл много удобна ми беше в големите месеци, хем корема хем коленете ми облекчаваше и кръста. Не се е деформирала, факт че след бременността си представях как ще я ползвам.. ами прибрана е в гардероба Joy  ама ще потрябва за следващо бременеене надявам се Simple Smile . Та няма какво да и се деформира на възглавницата взимай смело.

# 664
И днес няма да пропусна да ви попитам нещо 😀
Вкъщи не правихме никакъв ремонт тъй като до няколко месеца ще се преместим в ново жилище и с ММ решихме да боядисаме една врата на гардероба в спалнята с някаква боя тип тебеширена, но ни предложиха друг модел (не тебеширена), която не се лакира отгоре (както и да е…) и уж няма неприятна миризма, нооо все пак въпросът ми е дали е безопасно да го правим (тоест ММ да го направи, аз няма да седя в стаята докато се боядисва, дори няма да спим там няколко дни), но все пак дали ще се измирише бързо тази боя, дали е вредно, безопасно (чакаме бебчето след около 2-3 седмици)?

Иначе и ние взехме обикновена ваничка без анатомични подложки, със стойка, че след операцията не ми се мисли как ще се навеждам. Не ми се струват никак удобни тези анатомичните, мисля че бебето ще се хлъзга, но може и просто да не разбирам. Ще заложим на някаква мрежичка, но по натам, тъй като не мисля, че ще я използваме в началото.
Към момичето, което показа една малка ваничка - точно днес случайно я видях на живо… стори ми се ужааасно нестабилна, клатеше се прекалено много и беше доста малка 🤷🏻♀

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 23:23 от Darling*

# 665
Говорих с позната интериорна мадама и ни беше предупредила, че за възрастни трябва боядисването на стаята да стане месец и половина, минимум месец преди нанасяне. За бебе е препоръчително два месеца. Това предполагам са завишени препоръчителни срокове, де.
Сега е лято, повърхността ще е малка, ако държите отворено непрекъснато би трябвало да е ок.
Аз не бих боядисвала в стаята, в която ще е бебето две седмици преди термин. Основно защото спокойно може да се роди две седмици преди термин Simple Smile

# 666
  • София
То много хубаво това, ама хората правят ремонти и след като се нанесат да живеят. През няколко години все се случва тук там мазане. Според интериорната дизайнерка излиза, че ако утре реша да пребоядисам кухнята, трябва да се изнеса за месец.

# 667
Мисля, че имаше предвид по-основен ремонт с много мазане и боядисване Simple Smile Т.е. шпакловка, латекс и т.н. Кухнята все пак не е стаята, в която спиш (предполагам) Simple Smile А и ще се насложат миризми много бързо така или иначе.
Ние боядисахме една стена в спалнята миналия месец, не спахме там седмица, през лятото, на целодневно отворена врата. Ми пак миришеше на латекс още поне седмица. Не много, но се усеща, особено от бременния ми нос.
Стаята, която подготвяме за детска е с шпакловани и боядисани таван и стени. Мирише вече цял месец, а всичко е на водна основа.
За това казах, че щом е вратичка на гардероб не би трябвало да е драма, ако проветряват хубаво. Но предвид това, че не се знае кога ще се появи малкия човек аз не бих рискувала.

# 668
За пребоядисване на цяла стая с латекс, е ясно, не бих го направила. Но специално за боята се чудя, защото в Хоум макс уж казаха, че няма мирис, но това дали има и дали е вредна е отделен въпрос, затова ви питам 🤷🏻♀

А за “след две-три седмици” - секциото ми се очаква да е тогава, сега още съм на прага на 9ти месец 😀 Ако сега се появи бебчето това ще е само един от многото “проблеми” и “неподготовки” за него.

# 669
Дарлинг, бейби, боята е при теб, виж дали мирише или не Joy ако е такава ситуацията по-добре боядисвайте още сега, че да има повече време за съхнене и проветряване Simple Smile Вече дали е вредна... Това можеш да се питаш и за вече боядисаните стени Simple Smile Не се слага вече азбест и олово вече, след като изсъхне би трябвало да е ок, няма да даваш на бебето да я яде, все пак Simple Smile

Аз с друго питане - използват ли се такива подвижни постелки? Или са маркетингова работа? Според мен би било полезно, но не знам дали одеало/пелена няма да свърши същата работа. А имам един ваучер за 20лв за Манго и се чудя съответно дали това заслужава 16лв Joy
https://shop.mango.com/bg/newborn/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81 … 80%D0%B8_c3644181

# 670
Повечето бои са на водна основа, даже вече масово, никой не иска да му мирише със седмици. През първата бременност боядисахме цялото жилище. Бях си там през цялото време, ползвахме латекс на водна основа. Не мирише, не съм имала проблеми.

# 671
Дарлинг, бейби, боята е при теб, виж дали мирише или не Joy ако е такава ситуацията по-добре боядисвайте още сега, че да има повече време за съхнене и проветряване Simple Smile Вече дали е вредна... Това можеш да се питаш и за вече боядисаните стени Simple Smile Не се слага вече азбест и олово вече, след като изсъхне би трябвало да е ок, няма да даваш на бебето да я яде, все пак Simple Smile

Аз с друго питане - използват ли се такива подвижни постелки? Или са маркетингова работа? Според мен би било полезно, но не знам дали одеало/пелена няма да свърши същата работа. А имам един ваучер за 20лв за Манго и се чудя съответно дали това заслужава 16лв Joy
https://shop.mango.com/bg/newborn/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81 … 80%D0%B8_c3644181

Линка отваря цялата категория. Но мисля че знам какво имаш предвид. Аз имам подложка, която е като от мушама. Ползвала съм я като бяхме при бабите за няколко седмици. Слагах на леглото и преобувах върху нея. Като цяло не бих си купила (подарък ми е), ако имам повивалник например.

# 672
Скапан сайт... Слагам снимки. Тази е от памук, за това се чудя дали пелена няма да има същата функция. По-скоро ми се струва подходящо, ако трябва да се преобуе навън. По разни обществени места има масички, но ми се струва крайно нехигиенично да сложа бебе върху тях директно.
Скрит текст:

# 673
Да, пелена върши работа. Има и подложки за еднократна употреба (които може да се ползват и няколко пъти, стига да не са опишкани).

# 674
Днес ми пристигна поръчката от baby.bg. Взех си на kikkaboo една много сладка на сърчица - мека е, не е твърда тип повивалник, сгъва си се като пеленка и според мен е много красива. От горната страна е мекичка, а отдолу е непромокаема, тип мушама, но не така твърда. Идеята е, че ако се напишка докато сменяме памперс, няма да намокри отдолу леглото примерно. Препоръчаха ми го в детски магазин, но там никак не ми хареса разцветката на самата постелка и понеже искам да си ползвам всичко с кеф, си харесах просто от сайта. Питах приятелка - каза ми, че е много удобно, не е излишна покупка и дори ми каза да си взема две. Засега съм взела една. Ако за това говорите въобще, но мисля, че е това. Дано съм била полезна. Беше около 10 лева.

Редактирам поста, за да ви кача снимка, ако за някой би било полезно. Сетих се, че бях правила скрийншот на част от поръчката и направо ви го пускам.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 13:56 от SunshineSt

Общи условия

Активация на акаунт