Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 356
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Аз взимайки чанта за количката исках да имам подложка за преобуване. Върши чудесна работа, както каза Бъбълс ползвах я и при бабата като бяхме на гости (там нямам повивалник), същата работа върши и и еднократните подложки и са меки. Та си е въпрос на избор.  Отделно не бих си купила, имам 2 едната е комплект с чантата с козметика на Биодерма, а другата с чантата за количка.

# 676
И към нашата чанта за количка има подобна подложка - е, не е най-красивата, но по всяка вероятност е практична. Отделно имам пакет еднократни подложки за повиване. Повивалник не сме купували, имам нещо подобно, а по-нататък ако преценя, че е наложително - ще взема.

# 677
Момичета, какво мислите за тази помпа?

# 678
  • София
Навсякъде чета, че не препоръчват да се слагат обиколници, но навсякъде е пълно с тях.. спални комплекти с обиколници, отделно обиколници. Защо се предлагат толкова, ако не се слагат.. Grinning

# 679
Защото не всеки е прочел, че не се препоръчват, а и да е прочел, всеки си преценява риска, който е готов да поеме. Така е и с всичко останало.
Много хора ги ползват и нямат проблем, обаче все на някой се случва най-лошото и съм сигурна, че чувството ще е ужасно.

# 680
Точно затова се отказах да купувам готови комплекти - колкото и да са красиви, са напълно ненужни.
Обиколници - не само че не трябват, ами са опасни, особено ако са пухкави като възглавници.
Възглавници - не трябват в началото, поне до годинка на детето.
Пухена завивка - не трябва, а и е опасна, препоръчва се чувалче, съобразено с възрастта на бебето.
И какво остава? Едно чаршафче за отдолу... Ами купих си чудни платове от Какаду и ще имам чаршафчета по два комплекта за леглото, кошарката и количката, а по-натам ще добавя и калъфки за възглавнички от същия плат.

Навсякъде чета, че не препоръчват да се слагат обиколници, но навсякъде е пълно с тях.. спални комплекти с обиколници, отделно обиколници. Защо се предлагат толкова, ако не се слагат.. Grinning

# 681

Аз ползвам такава и съм много доволна. За парите си е идеална. Единствено трябва да се внимава с маркуча да не се прегъне и спука.

# 682

И аз съм чувала много положителни мнения за тази и ще си взимам нея вероятно, но бях я гледала на цена 60 лева. Потърси и в друг сайт, не беше 100 със сигурност. ❤

# 683
  • до най-прекрасния мъж
Обиколници сложих тази седмица. Дъщеря ми е на 8+ и вече се изправя в кошарата на колене и се държи за страниците. Кошарата е дървена и нощно време постоянно се чува как си удря главата, като се върти. Взех тънки обиколници, колкото да омекотяват удара. Вече е голяма и спи основно по корем. Страх ме е, но това блъскане нощем е ужасно.

# 684
Да, трябва да са тънички, не повече от 2 см. Видях такива във Вис Виталис и определено ми харесаха, но това, което би ме притеснило, е начинът на закрепване за тези стени на леглото, които не са с решетки. В един момент няма как да се избегнат, когато бебокът започне да се върти, въпросът е наистина да се обезопаси пространството. Ще му мисля, като дойде моментът... Засега планирам  кошарката да остане напълно празна, само чаршафче и лека пеленка в зоната на главичката в случай на рефлукс. Взех чувалче и се надявам да го ползваме максимално дълго.

Обиколници сложих тази седмица. Дъщеря ми е на 8+ и вече се изправя в кошарата на колене и се държи за страниците. Кошарата е дървена и нощно време постоянно се чува как си удря главата, като се върти. Взех тънки обиколници, колкото да омекотяват удара. Вече е голяма и спи основно по корем. Страх ме е, но това блъскане нощем е ужасно.

# 685
Скапан сайт... Слагам снимки. Тази е от памук, за това се чудя дали пелена няма да има същата функция. По-скоро ми се струва подходящо, ако трябва да се преобуе навън. По разни обществени места има масички, но ми се струва крайно нехигиенично да сложа бебе върху тях директно.
Скрит текст:

Подложки има в ИКЕА за многократна употреба- един модел сив на бели точки. Не се сгъват така хубаво, но от едната страна са непромокаеми, което е предимство. Издържат пране и сушилня на високи градуси е.

# 686
Момичета, с какво почиствате шкафовете, които подготвяте за бебето и като цяло неговите неща? Видях този препарат. Ако някой може да сподели мнение, ще е супер.

И също за активна гимнастика - гледала съм на Kindercraft и Tiny love, както и въртележка за кошара на Tiny love. Ако някой има наблюдения? Благодаря. ❤

# 687
Момичета, с какво почиствате шкафовете, които подготвяте за бебето и като цяло неговите неща? Видях този препарат. Ако някой може да сподели мнение, ще е супер.

И също за активна гимнастика - гледала съм на Kindercraft и Tiny love, както и въртележка за кошара на Tiny love. Ако някой има наблюдения? Благодаря. ❤

Аз ползвам точно този препарат. Нямам особено мнение, все пак нещата не са много замърсени. Обирам праха от кошарата, повивалника.. До сега друго не съм.

Бях споделила, че имам въртележка на Tiny love. Даже сигурно е на миналата страница коментара. Гимнастика имам дървената икейска.

# 688
Момичета, мисля, че в тази група бях чела, че препоръчвате скрина на Икеа. Въпросът ми е как слагате отгоре повивалника (такъв с твърда подложка)? Реално се побира по дължина на скрина, но удобно ли е да се преповива бебето така? Ако някоя от вас ползва друго за повиване, което е удобно, също да сподели. Не ми се иска да сменям памперси на леглото, поне мисля, че няма да ми е удобно така.

Да питам и аз за помпите. И аз гледам, тази, която Никол е публикувала. Но се чудя и за тези:
https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheska-pompa-za-karma-glow-xn-d220
https://www.hippoland.net/kikka-boo-elektricheska-pompa-za-karma … -plus-31304010013
https://visvitalisbg.com/product/cangaroo-elektricheska-pompa-za … rma-grace-xn-d258
Като първите две са интегрирани и са по-леки и лесно преносими. Но не знам колко са издръжливи като мотори.

# 689
Моят скрин не е на Икеа, но си избрах такъв, който да ми е удобен на височина и да е достатъчно широк. Много ми е удобно, всички дрехи и принадлежности са ми на една ръка разстояние. На легло не съм преобувала.

Общи условия

Активация на акаунт