Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 347
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Нашият скрин от Ikea е Brimnes 3ка. Повивалника е отгоре, като заставаме от късата страна на шкафа. Иначе не е удобно да се облича бебето. На леглото, не е много удобно, но в един момент повивалника така или иначе умалява.

# 691
Bubbless, и този изглежда удобен. Точно се чудех дали е удобно преобуването от късата страна. Не си ли до стената така? Идея си нямам като ми е първо бебе Smile

Pistachio, ще погледна и в други магазини, но в повечето широчината е малка ~43см и няма как да се сложи подложка отгоре. Твоят скрин от кой магазин е?

# 692
До стената съм. И бебето е до стената. А тя колко пишкано отнесе.... (момче е)

# 693
Ха ха, значи и моята ще е опишкана, и аз чакам момче. Joy
До стената съм. И бебето е до стената. А тя колко пишкано отнесе.... (момче е)

# 694
Магазин не помня, онлайн го търсих, подложката ми се събира без проблем, но не е от твърдите, по-мека е, твърдите не знам дали ще се съберат. Като широчина и моят скрин е може би толкова. (Премерих го, 43см е точно, 80 е дълъг, 91 висок. Синът ми е 85см сега и малко му висят крачетата, още щях да си го ползвам, но вече е без памперс. Погледнах и повивалниците, повечето твърди са 50см, та няма да се съберат 😆)
Моят син е на 22 месеца и доскоро си го преобувах там, да, крачетата леко му висят вече, но това не пречи. Скринът ми е до стената, честно казано, не ми е било неудобно, аз съм дребна. Заставам откъм краката му, не ми е било проблем. Никога не е напикавал стената, той даже подложката почти не е напикавал за толкова време. На леглото съм преобличала броени пъти.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 07:03 от Pistachio

# 695
Аз съм с една маса с рафтове и с повивалник.  Ами особено в началните месеци е незаменим повивалника... особено за ниски хора с болящ и уморен кръст. Като се налага да я преобувам в кошарата, тя няма повивалник(тази за при бабата) ами не ми е удобно и все подложка за всеки случай да не направим матрака напишкан Joy. Като съм я изпускала броени пъти извън памперса.

# 696
Много е удобно скрин с твърд повивалник.
Взимаме си го с нас по почивки и при бабите. На легло и като цяло на мека повърхност ми е много трудно да преобувам, особено ако тъкмо е яла.

# 697
В айко има намаление на бебешки неща. ✌️

# 698
Всичко е въпрос на навик. И с двете деца не сме имали място за повивалник. Сменяла съм ги на спалнята/дивана. Малката от 8-9месечна преобувам права, защото тя на едно място не стои.
В началото ползвах една непромукаема подложка, след това нищо 🙂

# 699
  • Германия
Аз преобувам и преобличам върху повивалник от този тип

Така има достатъчно място, а и детето се събира върху повивалника много дълго време. Но не знам дали в България изобщо се продават такива части, които се слагат върху обикновен скрин. Иначе като размер са 75х85 см (приблизително), с дъщеря ми до 3 години го ползвах, с дребния вече над 2г

# 700
Аз използвам повивалник с твърда основа, който се поставя над кошарата (дървена). Отстрани съм сложила икейските кошчета за принадлежности, в които си зареждам всичко необходимо. Хваща ме съклета само като си помисля да преобувам залепена до стена и едната ми ръка да е блокирана. Освен това повивалник, поставен върху скрин не се ли пързаля, ако е без приставка, като показаната по-горе?

# 701
Аз преобувам и преобличам върху повивалник от този тип

Така има достатъчно място, а и детето се събира върху повивалника много дълго време. Но не знам дали в България изобщо се продават такива части, които се слагат върху обикновен скрин. Иначе като размер са 75х85 см (приблизително), с дъщеря ми до 3 години го ползвах, с дребния вече над 2г

Ей това ми изглежда супер. Joy Само дето скринът трябва да е по-голям или да се сложи допълнително нещо отзад, както е на снимките.
Благодаря, момичета, ще измисля как да става повиването. После в движение ще разбера как ми е удобно.

# 702
Препоръчайте ми термометър за новородено, но който да измерва със сигурност вярно, защото покрай сестра ми едно време имам спомен, че електронните все различно измерваха, а за новородено си трябва мек електронен предполагам.

# 703
Препоръчайте ми термометър за новородено, но който да измерва със сигурност вярно, защото покрай сестра ми едно време имам спомен, че електронните все различно измерваха, а за новородено си трябва мек електронен предполагам.
Новородено не мърда и за да сте сигурна, спокойно можете да премерите под мишничка с нормален термометър с галистан, препоръчвам този на Гератерм.
Единствен електронен, който ми е мерил горе-долу коректно е Микролайф.
Реално на здраво бебе не ви е особено нужно дали температурата е 36,5 или 37. Но ако бебчето е болно дали е 39.5 или 40 си има значение, затова заложете и на един Гератерм.

# 704
Аз използвам повивалник с твърда основа, който се поставя над кошарата (дървена). Отстрани съм сложила икейските кошчета за принадлежности, в които си зареждам всичко необходимо. Хваща ме съклета само като си помисля да преобувам залепена до стена и едната ми ръка да е блокирана. Освен това повивалник, поставен върху скрин не се ли пързаля, ако е без приставка, като показаната по-горе?

Не, не се пързаля и ръката ми не е блокирана изобщо. Нали не мислите, че само с една ръка сменяме памперси, това ще е доста впечатляващо. Много майки използват скринове за тази цел, нямаше да е толкова популярно, ако не беше супер удобно. Ако не може да си го представите, съм сигурна, че в ютуб има клипчета, където се вижда колко е удобно 🙂

Общи условия

Активация на акаунт