Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 332
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • до най-прекрасния мъж
Преобувам вече 8 м на леглото, но нашето е високо доста и ми е удобно. Сега, като започна много да шава, сядам до нея, завъртам я с крачетата към мен и действам. Никога не ми е било неудобно, напротив. По-неудобно ми се вижда с повивалник, още повече сега, като е супер подвижна и постоянно се обръща и то за части от секундата вече.  Но да уточня, че аз нямам място и оставих да купувам допълнително, ако ми потрябва. Е, така и не ми потрябва.

# 706
Аз използвам повивалник с твърда основа, който се поставя над кошарата (дървена). Отстрани съм сложила икейските кошчета за принадлежности, в които си зареждам всичко необходимо. Хваща ме съклета само като си помисля да преобувам залепена до стена и едната ми ръка да е блокирана. Освен това повивалник, поставен върху скрин не се ли пързаля, ако е без приставка, като показаната по-горе?
В търсене съм на органайзер за кошарата, какви кошчета използваш от икея и как се закрепят за кошарата?

# 707
  • София
В момента съм в търсене на хубав хигиенен комплект за бебе. Искам да включва най-необходимото (нокторезачка, пиличка и тнт.). За момченца мисля, че четка за коса няма приложение или греша? Имате ли препоръки какво да вкл. такъв комплект. Виждам, че цените варират сериозно и се чудя към коя марка да се ориентирам. Комплектите на Лорели хубави ли са?

# 708
  • Варна
В момента съм в търсене на хубав хигиенен комплект за бебе. Искам да включва най-необходимото (нокторезачка, пиличка и тнт.). За момченца мисля, че четка за коса няма приложение или греша? Имате ли препоръки какво да вкл. такъв комплект. Виждам, че цените варират сериозно и се чудя към коя марка да се ориентирам. Комплектите на Лорели хубави ли са?
Това и за мен ще е полезно,но доколкото знам четката е подходяща и за момченца заради люспичките по главата.

# 709

Аз си взех на Филипс Авент, беше на промо цена в Аверум. Включва четка за коса, гребенче, дигитален термометър с гъвкав накрайник, пилички, ножичка и нокторезачка и помпичка за носле. Също чакаме момченце и не съм се замисляла, че четката е ненужна - тя реално не е като нашите четки за коса, а много мекичка и според мен не е излишна, особено ако бебокът се роди с повече косица. Мисля, че нежно ще масажира главичката и ще е полезна, ако има крусти.
Комплектът не е от най-евтините, но аз държах да бъде в удобен калъф/несесер, където всичко да е прибрано, затворено и удобно за пренасяне, а не просто в пластмасова опаковка.

# 710
Четката е за крусти, ако бебето има Simple Smile
Най-необходими са пиличка и ножичка. Препоръчвам да си изберете от аптека. За мен комплектите са само излишни пари. Ползвах пиличка първия месец, после ножичка. Имам комплект четка и гребен, които не съм ползвала. Чак сега (5м.) реша косата с гребена.

# 711
  • Германия
За мен тези комплекти са излишни, нещата могат да се вземат отделно. Само за единия несесер ми се струва излишно да се взима всичко, но кой както си реши.
Термометър от аптеката, нокторезачка от дм (не мога да режа ноктите с ножичка, пиличка за децата не ползвам), четката за коса съм я ползвала броени пъти, защото имах комплект с гребенче, можех спокойно и без тях да мина. Дърпането на сополки с помпичка та от тези комплекти е по-скоро проформа, аспиратор за дърпане с уста е по-ефективен

# 712
  • до най-прекрасния мъж
Взех комплект на Нувита, има четка за коса, гребен, помпа за нос (абсолютно непотребен, взехме Носко впоследствие), пилички, ножичка и нокторезачка. Ползвам четката, гребена и нокторезачката. Пилите не ги ползвам засега, но са хартиени 5 бр и за вбъдеще ще са потребни. Термометър купих отделно, за да съм спокойна, че е хубав. Мислех да купя всичко поотделно, но този комплект ми хареса и го взех.

# 713
  • София
Аз съм сложила твърд повивалник ( от Хиполенд за около 35лв) върху двоен скрин Malm от Икеа. Перфектно съвпада, всичко ми е прибрано и под ръка като отворя чекмеджето, а високите лосиони/кремове, които не се събират, са отгоре. Нито на мен, нито на таткото не ни е била блокирана ръката, все пак не сме по 300кг да не се събираме. Стената е отдясно, и двамата сме десничари. Много ми беше удобно първите 5м, но сега детето е много активно и не ми позволява да го преобуя на спокойствие. Започнах да сменям памперс/гащички на леглото от две седмици, защото буквално гоня детето по леглото да го обуя, вече пълзи активно. Откакто преобувам на леглото, започна зверски да ме боли кръста, като се събудя през нощта след това не мога да се наместя да заспя отново. Детето спи по цяла нощ, аз кукам. Ние сме високи родители, леглото ни е правено по поръчка и също е много високо, но навеждането си е навеждане. Чак сега си оцених повивалника. 🥲
Ножичка, нокторезачка и пила са ни комплект трите  на Canpol babies. Гребенът и четката са комплект двете на същата марка. Четката за коса е много мекичка от естествен косъм. Няма значение толкова марката, а да бъде от естествен косъм. Всички бебета в някой момент имат коса без значение от пола. 🙂

# 714
Аз точно защото е много активен от малък, продължавах да си го преобличам на повивалника. Иначе наистина е гонене из цялото легло/стая, а така знае, че няма къде да иде и стои мирно.

# 715
Аз съм със шкафа на Икеа Sundvik, просто е супер удобен, особено за високи хора, върху него и един твърд повивалник на Tega baby и е екстра. Въпреки че леглото ни е високо, не си представям да го повивам там, да не говорим че почти всеки ден само чака да му сваля памперса и бам напишква всичко, имам чувството че се забавлява като го прави. Та при мен еднократните подложки вървят като топъл хляб.

Аз имам въпрос за слагането в чувалче и повиването-кога го правите? Опитах се като е унесен, но се разсъни и разсърди и хич не седя мирен и даже се разкисели.

# 716
mexicana___, точно този шкаф гледм от сутринта. Добре, че TeoM83 публикува картинка, изобщо не се бях сетила да пиша в търсачката "маса за повиване". Нашето легло е много ниско, няма шанс да преобувам там. Ще скокнем до Икеа и ще харесам някои от скриновете, за които казвате, че са ви удобни.

Аз засега взех само ножичка за нокти, с предпазител е. Моето бебе още на ехографа се вижда, че ще има много коса, но като се роди ще преценя дали да взимам четка/гребен.

# 717
Sunlove, да наистина са удобни , има няколко модела в Икеа. Относно косата,моето детенце се роди с бая косичка, обаче  миличкият оплешивя на 1 месец, казаха ми, че  е нормално, но много смешно му опада, точно отпред и сега е като плешива дядка Grinning

# 718

Това са кошовете, ONSKLIG се водят, но гледам че ги няма в момента в ИКЕА (то какво ли има…).
Колкото до повивалника на скрина, само изразих мнение, че не си го представям това и на мен би ми било неудобно, а не че е тотално невъзможно и неприложимо.
И моят син много се върти и не се спира, едвам го удържам на повивалника, но поне знам, че ако падне - ще е в леглото му и няма опасност да се изсипе барабр с повивалника на земята.  Не съм убедена, че на едно 5-6 месечно бебе ще му е ясна концепцията “че няма на къде да отиде”. Т.е. сигурна съм, че не му е ясна. Не се заяждам, приемам че това за вас работи, просто изказвам съображенията си, за да може момичетата в темата, които все още не са се сблъскали челно с майчинството да вземат информирано решение.

# 719
Да, първото нещо, което педиатърът ми каза като дойде на посещение, беше за повивалника да внимавам. Разбира се, никога не съм го оставяла сам, така че не е имал възможност да падне, няма как да стане, докато аз съм там, за да го преоблека за няколко минути. Мисля, че се подразбира, както и не бих го оставила на кухненския плот или някъде другаде нависоко сам 😀 Разбира се, че на 5 месеца няма да разбира, за по-голямо имах предвид. Но сигурно на някои родители трябва да им се каже, права си.
Аз пък обичам всичко да ми е прибрано и подредено и не мога да търпя да гледам натурии в подобни контейнери да ми събират прах, затова и скринът (който купих с идеята да си го ползвам и след това) ми е идеален на мен -  всички памперси, кърпички, термометри, клечки за уши, пелени, кремчета, хигиенни комплекти, дрехи, бельо са ми подредени и на една ръка разстояние.
Има различни вкусове и предпочитания, затова и има толкова голям избор от продукти- за всеки по нещо.

Общи условия

Активация на акаунт