Отговори
# 630
  • Майничка
Аз имам въпрос за тази система 1:1. (...) Как се случва едно писмено изпитване? На хартия или на лаптопа?
Случва се така, както реши учителят. Може на хартия, може на устройство. Примерно диктовка или изпитване на спрежение е безмислено  да правиш на устройство, защото всеки ще си активира редактор, но четене с разбиране, отговори на отворени въпроси или разписване на задачи е възможно. Тестовете също са ок, защото, освен отговорите, можеш предварително да вмъкнеш линк за припомняне на правилата. Идеята не е само в изпитването, а във възможността учениците да имат еднакъв достъп до актуална информация, дори да отсъстват, а учителя да има известен контрол върху работата им.
Трябва ли да носиш винаги компютър в училище? Зависи от взаимната уговорка, програмата за деня и на какво ниво се работи. Някои неща стават и през телефон, други не са удобни, а понякога е излишно.
По-скоро пожелателни ли са или по-скоро задължителни електронните ресурси? Логиката е учителят да ги предоставя, но нищо не пречи да се ползва и хартиен учебник.
(...)

# 631
Привет, мили мои🥰🥰🥰
Онзи ден, след изпита, излезе момата с думите - Беше ужасно!!! 🤕😵 И ухо я заболяло, и позицията не била много добра, и жега било, и нервна, и притеснена, и квестор я е подвел, и... Ужасно🤕🤕🤕
Днес има резултати... Изкарала е 4.30🥳🥳🥳
Сигурно е заради вашите палци, молби и положителни енергии🥰🥰🥰, защото тя наистина не беше в кондиция изобщо.
Щастливи сме от резултата, защото, който помни... Тя се готви само 2 месеца🤪
Шансовете са съвсем реални и у дома е малък празник 💃💃💃
Благодаря на всички виртуални и реални другарчето за подкрепата 🍻🍻🍻

# 632
  • София
Привет, мили мои🥰🥰🥰
Онзи ден, след изпита, излезе момата с думите - Беше ужасно!!! 🤕😵 И ухо я заболяло, и позицията не била много добра, и жега било, и нервна, и притеснена, и квестор я е подвел, и... Ужасно🤕🤕🤕
Днес има резултати... Изкарала е 4.30🥳🥳🥳
Сигурно е заради вашите палци, молби и положителни енергии🥰🥰🥰, защото тя наистина не беше в кондиция изобщо.
Щастливи сме от резултата, защото, който помни... Тя се готви само 2 месеца🤪
Шансовете са съвсем реални и у дома е малък празник 💃💃💃
Благодаря на всички виртуални и реални другарчето за подкрепата 🍻🍻🍻
Браво на детето, въпреки че не беше в кондиция се е справила 🙂

# 633
  • София
Браво на детето! Само за 2 месеца подготовка и въпреки че не се е чувствала добре резултатът е супер!
Успех на класирането!

# 634
  • София
А за 22ро, има ли някой наблюдения? Изобщо не ми е познато това училище?

# 635
  • София
А за 22ро, има ли някой наблюдения? Изобщо не ми е познато това училище?
Дъщерята, на моята приятелка учи там с ИЕ е. Изключително доволни са. Но принципно мисля, че училището е с много добра обща оценка и е от желаните училища.

# 636
  • Варна
Здравейте хора,
видях, че има прогнозен бал за Варна за елитните училища, а дали някой е направил подобен и за малко по-неелитните, като 3 ПМГ, Руско училище и Професионална гимназия по програмиране?
Искам да набутам диванто някъде с интензивно английски, но много нисък бал изкара по Мат.

Нямам идея за прогнозен бал. Но ако се избере ПГКМКС, имайте предвид, че наистина трябва да иска от сърце специалността. Специалните предмети са много и се държи на тях, а и на общообразователни те се държи. Ако детето няма интерес е загуба на време. Ако има-възможностите са огромни.

Не се целим в програмирането от за там няма да му стигне.
Смятам, че на тази възраст са малко тези , които наистина знаят какво искат.

# 637
Здравейте,
Моето момиче е с бал 431. Желанието ни е за първа, втора английска или за френската гимназия, но тъй като най-вероятно няма да стане, мислим за резервни варианти. Спрели сме се на 22-ро и 31-о, но се колебаем кое да пишем по-напред. 31-о ни е много близо, на десетина минути пеша. Познати, на които децата учат там ни се оплакаха от учителката по немски. От друго място чухме, че учителката по испански много ги тормози. Ще съм благодарна, ако се включат мами, които имат преки впечатления к могат да дадат съвет.

# 638
Здравейте и от мен! И аз се нуждая малко от съвет. Моят младеж най-много иска опциите математика+информатика, съответно сме се насочили към НПМГ или СМГ. Балът му е достатъчно висок- най-вероятно ще му стигне и за двете места, и съответно много се колебаем... Дори и като разстояние от вкъщи до двете гимназии ни е приблизително еднакво, подобно време ще му отнеме в пътуване. Наистина доста се колебаем. Какви са плюсовете и минусите на двете гимазии според вас?

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 02:46 от vanilly

# 639
Здравейте и от мен! И аз се нуждая малко от съвет. Моят младеж най-много иска опциите математика+информатика, съответно сме се насочили към НПМГ или СМГ. Балът му е достатъчно висок- най-вероятно ще му стигне и за двете места, и съответно много се колебаем... Дори и като разстояние от вкъщи до двете гимназии ни е приблизително еднакво, подобно време ще му отнеме в пътуване. Наистина доста се колебаем. Какви са плюсовете и минусите на двете гимазии според вас?
Навсякъде има плюсове и минуси. Моето дете поставя СМГ пред НПМГ. Може би, защото познава преподаватели там-по БЕЛ и математика и ги харесва.

# 640
Бамби, аз не бих се колебала на ваше място, ако едното училище е на 10 минути пеша от къщи. За всички учители, във всяко училище, мненията са противоречиви. Няма такъв, който да е харесван от всички, а и за пет години толкова много учители ще се изредят по различните предмети. Едни ще са свестни, други - не. Винаги има неизвестни, не само с преподавателите, а и със съучениците. Отново никой не може да каже предварително какви деца ще се съберат, дали ще се разбират добре и дали ще изградят сплотен клас. Разстоянието до училище обаче си остава постоянна величина 😏

# 641
  • Mars Hotel
Ирчик, браво на девойката!
Нашата почивка свърши, за съжаление, но колкото - толкова.
Днес моето момиче става на 14, затова черпя скромно и виртуално.
Скрит текст:

Малко като затишие пред буря е в момента в темата. Дано утре системата да проработи нормално и всички да мине леко.

# 642
Добро утро! Simple Smile Задавам въпрос, който може би е задаван преди - извинете, за което: При подаване на заявление за участие в първо класиране, прикрепя ли се копие от диплома и медицинско ? Това, което чета в сайта на РУО е само за заявление...А другите документи са при записване ..дали съм разбрала правилно? Благодаря!

# 643
  • София
Честита да е девойката, Светлица! Много здрава, умна, щастлива и борбена!
Първа стъпка на "редене на желания" я минахме - оставихме (в екселския файл) паралелките, които ще фигурират в списъка. Едните са накрая, с много по-нисък бал, "за всеки случай". Други са по средата и уж са подредени. Първите 2-3 места са спорни и започнаха да се менят по 3 пъти на ден. Накрая подаването явно ще е "моментна снимка".

# 644
Момичета, благодаря 🤗🤗🤗
Светлица, нека е честита девойката!
Желая й щастливи гимназиални години 🥳🥳🥳
Ние ще чакаме Приложното и поради тази причина ще сложим първо желание нещо невъзможно, за да не се налага записване и описване 🤪

Общи условия

Активация на акаунт