Отговори
# 690
  • София
Валя, меко казано странен пост, 2-ра  АЕГ, викаш, се избира само от хора, на които гроздето им е  кисело...Бърза справка , без никакво задълбаване в балове, показва, че миналата година момиче с 462 е било прието в 2 АЕГ, балът му е стигал и за НЕГ, и за 164 ГПИЕ, и за 1 АЕГ... Значи в списъка му тези училища/паралелки в тях или са  отсъствали, или са били по-долу в списъка с желания. Wink  Ти може да не си чувала позитиви, ама други са.. 
Не, Русалке, не казах това. А че отрицателните мнения за I АЕГ, които се разпространяват в близост до II АЕГ може да са от хора, на които гроздето им е кисело.
Знаеш имам дете, което сега завърши 12 клас. Той беше написал 2 АЕГ преди 1 АЕГ, но го приеха в по-предно желание. Написа го заради базата. Затова пет години 2 АЕГ ми дразни ушите и винаги се заслушвам. Единственото хубаво нещо беше от майката на vesi и то за учителката по химия. Мисля и sanaka каза нещо за учителката по биология. За съжаление нищо специално не чух за училището. За отделни ученици - да. Но никой не каза нещо по-хубаво във II АЕГ пред I АЕГ. Освен базата, която и от самолет се вижда, че е по-добра.

# 691
Активен ли е днес сайтът за кандидатстване или ще бъде активен утре?

# 692
Активен ли е днес сайтът за кандидатстване или ще бъде активен утре?
Ще бъде активен в полунощ 0:00ч.

# 693
  • София
отрицателните мнения за I АЕГ, които се разпространяват в близост до II АЕГ може да са от хора, на които гроздето им е кисело.

На теория всичко може..Laughing Аз пък лично съм чувала позитиви за  учител  по мат в профил там от приятели с дете в гимназията, не зная името на учителката, но подозирам, че е точно дамата НХ, която надигна заедно с Ганис глас срещу различната сложност на двете ДЗИ ПП.

# 694
  • в очите на дъщеря ми
Да е жива и здрава девойката на Светлица, да е много щастлива и успешна!
irch браво на детето! Сега късметът да е с него!

# 695
  • София
отрицателните мнения за I АЕГ, които се разпространяват в близост до II АЕГ може да са от хора, на които гроздето им е кисело.

На теория всичко може..Laughing Аз пък лично съм чувала позитиви за  учител  по мат в профил там от приятели с дете в гимназията, не зная името на учителката, но подозирам, че е точно дамата НХ, която надигна заедно с Ганис глас срещу различната сложност на двете ДЗИ ПП.
НХ не е водила профил по математика.

# 696
  • София

НХ не е водила профил по математика.

Аз  казах подозирам, Ганис, а  не че съм сигурна, има разлика Wink Това само значи, че и друг учител (вече на профил) е добър. Междувременно на лични потребител ми сподели, че НХ  е класна на детето му, борила се е и на протест, и в телевизионния ефир за присъствено обучение. Та дори само това е  позитив на 2 АЕГ...

# 697
Да се вмъкна ни в клин, ни в ръкав с малко информация. Може да е полезна на някого.
Ръководство за кандидатстване онлайн
(публ. на 04.07.2022 г.)
Служебни бележки няма да се издават ( поне тази година в София. JoyИначе в Наредба 8 такъв документ не присъства)
Приравняването на резултатите от НВО към оценка противоречи на нормативната уредба ( най-после официално становище по въпроса)

# 698
  • София
Много полезна информация, както обикновено! Благодаря, Дидева!

Допълнителен въпрос, за подаването на заявление за участие във втори етап на класиране, необходимо ли е да присъства ученика или само родителя е достатъчно?

# 699
  • Варна
Здравейте, моля да ми кажете дали детето трябва да присъства, ако заявлението се подава на място в училище, а не онлайн? Не е задължително да присъства детето. Трябва Ви само добре подреден списък с желания.
И още един въпрос - документите с наредените желания за участие в първо класиране се подават в училището, където детето е учило до VII клас или в т.нар. училища-гнезда, които намираме в сайта на РУО /в моя случай РУО-Варна/? Подава се заявление в училище-гнездо.
Много благодаря
И само да добавя. В училището няма да направят нищо повече от това, което сама можете да направите у дома и на по-спокойно. Не е никак сложно. Системата Ви подсеща, ако иска и нещо друго. Отворете си я, разгледайте я, за кураж извикайте някоя приятелка, която го е минала този етап, независимо сега или в предходна година.
Пожелавам много късмет на детето и да отиде точно на неговото място!
Много благодаря за подробния отговор и хубавите думи! Успех и на вас Simple Smile

# 700
  • Сф
Дидева, благодаря за линка за попълване на желания. Обяснено е именно за хора като за мен. : ) С картинки Laughing

# 701
Аз пък точно днес в темата прочетох нещо, което би ме накарало да избера 2.ра пред 1.ва аег.

# 702
Здравейте, мили дами.
Чета с интерес темета от известно време и ако нещо ми се е изяснило по процеса на кандидатстване, то е благодарение на Вашите информираност и отзивчивост. Огромно благодаря!
Въпреки това имам два въпроса, на които не успях да си отговоря и ще помоля за помощ и насока: имам близнаци, седмокласници, които имат различни интереси и съответно се насочват към различни училища. Тъй като очаквам с единия да останем и за второ, а може би и трето класиране, бих искала да попитам дали ако не сме доволни и след последното класиране, бихме имали все още опцията да запишем близнак 2 при близнак 1, независимо, че близнак 1 вече ще е записан (на първо класиране). т.е. дали това ни право ще е приложимо в случай, че не записвам двамата едновременно.
Също така, дали е необходимо в списъка с желания на близнак 2 да фигурират (на по-задни позиции) и паралелките, избрани от близнак 1, има ли проблем да бъде записан де факто в паралелка, която не е била посочвана като желана?

# 703
  • София
Току що ми казаха,че ако по-напред пишем желание с по-нисък бал, а по-назад желание с по-висок бал, щяло да се блокира нещо си първото ни желание...не вярвам да има такова нещо, но знаете ли нещо?

# 704
Току що ми казаха,че ако по-напред пишем желание с по-нисък бал, а по-назад желание с по-висок бал, щяло да се блокира нещо си първото ни желание...не вярвам да има такова нещо, но знаете ли нещо?

Няма такова нещо!

Общи условия

Активация на акаунт