Отговори
# 1 305
  • София
Отговорът Ви няма нищо общо със зададения въпрос.

# 1 306
  • София
Първата част от НВО по БЕЛ е четене с разбиране.
Хубаво е и родителите да го владеят.

# 1 307
Да го кажа така, може ли сестра ми , която живее в София да подаде заявление за участие във второ класиране за племенника си без да присъстваме ние и детето,само и единствено тя?Май на никой не се е случвало това и не го пише никъде?

# 1 308
Моля за съвет при следната ситуация - след попълването на желанията не е натиснат бутон запис или нещо друго не направено докрай, та сега не излизат желанията за първо класиране. Възможно ли е в понеделник да са отстрани този пропуск.

# 1 309
  • Майничка
Боя се, че не, но за всеки случай още в понеделник сутринта се обадете в РУО.

П.П. Не зная дали няма някаква контактна форма на администраторите на сайта на МОН, за връзка през уикенда.

# 1 310
  • София
Моля за съвет при следната ситуация - след попълването на желанията не е натиснат бутон запис или нещо друго не направено докрай, та сега не излизат желанията за първо класиране. Възможно ли е в понеделник да са отстрани този пропуск.
Направо ми се сви сърцето 😳Отивайте в понеделник сутринта в РУО и вижте какво може да се направи. По едно време системата имаше някакъв проблем и тук писаха, че дори и след запис не са били отразени желанията, но съответно не се е генерирал и входящ номер, и по това е трябвало да се разбере, че има проблем в случая. Стискам палци да успеете в РУО да оправите нещата.

# 1 311
  • София
Първата част от НВО по БЕЛ е четене с разбиране.
Хубаво е и родителите да го владеят.
Тъкмо щях да напиша същото😉.
Относно записването на деца под 14 г. от родителите - няма правно основание да изискват присъствие и подпис.
Колкото и абсурдно да звучи, нашата 14-годишна дъщеря направи пълномощно на дядо си и наша сем. приятелка да я представляват със съгласието на родителите ѝ пред училища, мон, руо и т.н. и да се подписват от нейно име.
Преди няколко дни наши приятели са отишли при нотариус да направят такова пълномощно. Той пред тях се е обадил в РУО и е разговарял с юрисконсулта им. Човекът се е засмял и е казал, че масово баби и дядовци отиват да записват внучетата си с необходимите документи и никой не ги връща, защото ще настане пълен хаос. Но все пак, за да се спестят излишни ядове и разправии, не пречи да се направи пълномощно за деца, навършили 14 г.
Twisted sister, допълвам се. Във вашия случай направете пълномощно (двамата родители) на сестра ви , ако детето е под 14 г. Ако ги е навършило, то трябва да упълномощи с ваше съгласие леля си, да го представлява пред съответните училища.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 22:05 от Skiorche

# 1 312
  • Пловдив
rihan, щом няма входящ номер на заявление към РУО, значи няма подадено такова. Но пък срокът за подаване на заявления изтече. Дано направят някакъв компромис от РУО и да ви пуснат да участвате в класирането. Ако не стане, вероятно ще можете да се включите в третия етап, но и за това не съм сигурна.

# 1 313
Риханче, много гадно се е получило при вас. Рано - рано се задействай, дано се оправят нещата. Много бяхме така с този бутон. Аз също можеше да съм на твое място, ако не бях проверила на няколко пъти. После реших да пробвам пак да ги въведа и чак тогава стана.

Стискайте момичета, и татковци, ако все още са тук. Не остана. Децата ще влезнат там където най - много желаят.
Мен пък една роднина, преди изпитите почна да ме вербува, около тях пак, и последно снощи отново. Разпитваше ме дали сме ги наредили и подали. Ем че няма да седя и да чакам я, някой друг да го направи. Та от дума на дума си каза мъката - тяхната директорка им наредила, да ходатайстват и да подканват децата да се записват там. Нищо ново под слънцето, този номер го знам още откак кокончето ми, беше в ДГ. Знам също, че всяко училище се бори за деца, колкото повече, толкова повече. Явно се е надявала горката да пишем само паралелките в това училище, но удари на камък. Еххх, всеки с проблема си.

# 1 314

На родителската среща ни казаха много да вниваме с бутона "запис", защото ако не бъде записан изборът ни на училища в трите дни за подаване на заявление, детето ще изгуби правото да участва в първо и второ класиране.
Стискам Ви палци да не е така и да успеете да отстраните този проблем в понеделник, но ако не успеете ще подадете заявление за трето класиране и ще участвате в него.

# 1 315
  • Разпиляна във въображението
Ох, всеки път като прочета за съмнения за подадени заявления, и сега за липсата на въведени желания, постоянно отивам на страницата на МОН и проверявам  - да си видя входящия номер и желанията Simple Smile

# 1 316
  • София
Oлелееее, горкото дете Cry
И аз не мисля обаче, че вече има какво да се направи. Имаше, до 07.07., вече едва ли...
Ужас, дано да е някакъв бъг и да излязат пустите желания!
rihan, а номер при подаването генерирало ли им е? Ако да, би трябвало всички да е наред и да си излязат желанията в един момент. Вече ако и номер е нямало, значи просто системата не го е приела първия път, както стана при мен и е трябвало втори път да въведат.
Ееее, много ме хвана яд, това просто не е честно спрямо детето.

# 1 317

Ако не са излезли резултатите в понеделник може и да има шанс.Макар и минимален.Но излязат ли мисля ,че няма какво да се направи защото това би довело до разместване на вече класирани деца.
Успех и дано нещата се наредят по най-добрия за детето начин.

# 1 318
  • София
Ужасно Sad хипотетично би могло да се докаже, че имало опит за подаване на заявление, който не е бил успешен. Ама дали ще искат да признаят, че е имало такъв проблем...
rihan, звънете рано в понеделник. Дано се наредят нещата.

# 1 319
  • София
Съжалявам , че ще го напиша, но не вярвам да направят нещо от РУО. Имаше три дни в които да се подадат желанията. За тези, които не могат да се справят сами имаше училища, в които се помагаше.
Спомням си случай от преди 2 или 3 години, когато родителите бяха оставили детето си само да подава желанията и то не беше довършило процедурата до край. Останаха да чакат трето класиране.

Общи условия

Активация на акаунт