Отговори
# 1 320
Благодаря на всички! В понеделник ще се тича до руо.

# 1 321
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Успех! 🍀

# 1 322
  • София
Стискам палци да се оправят нещата в полза на детето 🍀

# 1 323
  • София
rihan, чак на трето ще наредите пак желанията. Но все пак опитайте в РУО в понеделник, дано пък са оставили някаква вратичка. Накрая всичко ще се нареди!
Преди 3 г подобен случай беше наше познато дете. Ние уж помагахме по телефона с наставления как да сканира медицинско и т.н, а то какво стана...е накрая му направих добър списък благодарение на тази тема и влезе в хубаво училище на трето класиране. Успех!
Twisted sister, в краен случай сестра Ви ще се подпише вместо Вас и готово. Kissing Face

# 1 324
Ужасно! Стискам палци да има вариант да участва в първото класиране.
И аз като Белинда, проверявам начесто всичко ли си е на мястото, да не изчезне нещо.

# 1 325
  • София
Rihan стискам палци в понеделник да успеете да оправите нещата.
Гледам голямо напрежение с това класиране по групите, ние вчера се при прибрахме от Гърция и ми е леко на душата, всъщност ми стана леко още като излязоха резултатите (въпреки, че не са кой знае какво, но прилични). Младежът се върна сринат след математиката и беше много напрегнато.
Понеже тук имаше тема за баловете, аз ще се радвам синчето да влезне и на н-то класиране и последен, само да влезне там където иска Simple Smile. Ние сме се прихготвили за много класирания, така че до второ ясно, после ще го мислим Simple Smile
Имала съм съученици влезли на 2-ро, 3-то класиране, които бяха много по-добри, от такива влезнали на първо. Все пак това е изпит, a понякога човек се представя по-добре или пък по-зле. Взимам студенти в отдела ми нон-стоп и миналата година имах едно момиченце от Испанската гимназия. Ами не се справяше - с английския и беше трудно, едвам си взимаше изпитите в университета, при нас не се справяше. Има и такива деца - в училище добри, а после на практика - не могат да се реализират и обратното.
Аз никога не съм била от силните ученици в класа ми, но после си влезнах в МУ и там завърших с отличен успех, после успях да се реализирам много добре и то не беше на база на наученото в училище и университет (дадоха ми основа разбира се).
Аз да ви кажа също смятам, че училищата изобщо не дават добри знания за практиката. Много обмислях частно училище, но го изключих, защото имам сериозни опасения, че има еднаизкуствена среда там, където разцъфтява снобарщина яко. Имам доста примери на приятелски деца.
За подаването на заявление за второ класиране - пращате лелята в сряда, ако я върнат - пътувате. Знае ли човек на каква намусена лелка ще попаднете. Ние избрахме да почиваме седмицата на подаването на желания, после ще сме тук, за всеки случай.

# 1 326
Здравейте и благодаря за полезната информация, която споделяте! Имам въпрос относно баловете - какво правите, когато балът на детето е сбъркан в системата? Сбъркан е в наша полза само за една паралелка, но се притеснявам да не стане каша с балообразуването. С  РУО ли трябва да говоря или с някой от ИТ отдел на МОН?

# 1 327
Ние пък сме съобразили всички планове със сроковете на МОН, за да няма после ама как, ама защо. В крайна сметка почивката няма да избяга за едно лято, а кандидатстването определя следващите пет години от живота на детето, че и на семейството. Жертвахме морето, дано да не било напразно.

# 1 328
А сигурно ли е, че е сбъркан? За всеки случай, вижте отново балообразуването  за конкретната паралелка и особено кои предмети от 7 клас са бслообразуващи(на много места са география, Биология, ИТ и др)

# 1 329
А сигурно ли е, че е сбъркан? За всеки случай, вижте отново балообразуването  за конкретната паралелка и особено кои предмети от 7 клас са бслообразуващи(на много места са география, Биология, ИТ и др)

Да, сигурна съм. Първо не бях обърнала внимание и си мислех, че се формира по някакъв различен начин, но не е така. Става въпрос за паралелката с география в НПМГ. Там се удвоява изпитът по география и при мен излиза по-висок резултат от действителния. Не е толкова висок, че да ни приемат на първо класиране там, но все пак е грешка, която може да окаже влияние на приема в тази паралелка на второ или трето класиране. На нас не ни е сред първите желания и не се стремим да ни приемат там на всяка цена. В тази връзка съветвам всички, които са били на изпит в НПМГ, да си прегледат бала, генериран в системата. Щом при нас има грешка, вероятно и при други ще има. Реших утре да се обадя в РУО за това и вече те ще ме пренасочат към друго тяхно звено, ако не се занимават те с корекции в системата.

# 1 330
  • София
В НПМГ нали промениха точките като приравниха най-високия резултат към 100? Няма грешка, според мен!

# 1 331
Аз пък имам друг въпрос. Медицинското има ли срок? За какъв период важи от датата на представянето му?

# 1 332
Да, точките се приравняват към най-високия резултат, но по география той е 100, така че няма завишаване. Точно за това преди малко проверявах резултатите в сайта на НПМГ. Видях, че има доста високи резултати по география и няма почти никакъв шанс да ни приемат дори и със сгрешените точки, но е притеснително, че изобщо има грешка в системата, защото това предполага и други такива.

# 1 333
  • София
Миналата година също е имало сгрешен бал за НПМГ в системата, на моя позната на дъщеря й. Не й били взели по-високата оценка между олимпиада и състезание, а по-ниската. Така че, да, трябва да се проверява. При сина ми са сметнати вярно.

# 1 334
  • Mars Hotel
Не се удвоява резултатът по география, нещо бъркате. Балообразуването на тази паралелка е Мат х2 + БЕЛ + география+ оценките по математика и география от свидетелството.

Общи условия

Активация на акаунт