Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

• 53 849
  • 948
  •   1
Отговори
# 105
Сега съм 35+0 гс,  и аз се притеснявам дали ще устискам.
Мисля да не мърдам от леглото и така  , каквото е писано ще стане!
Сега съм на 3:15 часа път от болницата, другата седмица се местя по близо, надявам се до другата седмица всичко да е наред!
Пожелавам ти и при теб всичко да е наред! Blush

Благодаря за отговорите, аз се притеснявах да не са прекалено мънички, но вече наистина става много тежко и за мен!
Mmm_st : големички са били твоите, супер Blush
Здравейте, имам насрочено секцио в 37+1 гс, може ли мамите родили около тази седмица да споделят как бяха бебчетата, трябваше ли да лежат в кувиоз, колко килограма се родиха и въобще през какви перипети са минали. И според вас тази седмица добра ли е за раждането на близнаци Relieved
.  

Lizi, сега в коя седмица си.Аз съм 31.4 и се притеснявам дали ще устискам до 36г.с. По принцип за сега всичко е нормално ама знае ли се.

# 106
И аз съм така,само че на около 2.30 часа път от София където се следя и ще раждам живот и здраве.

# 107
Родих 35+2 , едното 3 кг , другото 2,300.
Не са били в кувиоз или термолегло.На пети ден ни изписаха.

# 108
Аз бях останала с впечатление,че ако се родят преди 36 г.с си слагат в кувьоз,но явно за всяко бебче е индивидуално.

# 109
Мисля че е до килограмите на бебето, май над 2 ,500кг се водят доносени, но не съм сигурна...  И зависи и дишането как е, на мен ми правиха кортикостероидна терапия в 27г.с за да им се развият дробчетата, най вероятно и това има значение.

Аз бях останала с впечатление,че ако се родят преди 36 г.с си слагат в кувьоз,но явно за всяко бебче е индивидуално.

# 110
Аз доколкото знам дали е недоносено зависи от седмицата, в която е родено, а не от килограми, защото е важно развитието на органите, което не зависи от това колко тежи бебето. В кувьоз май се слагат когато са много малки, недоносени, с проблемно дишане, трудна адаптация. Тоест фактори, които не могат да се решат по друг начин. Ей сега четох, че слагат бебета под 2500 в кувьоз, но пък моите не ги сложиха, а и двете бяха под 2300.

# 111
Мисля че най-вече зависи от състоянието на бебетата. Моите родени в 36гс 1900 и 2100 гр бяха само една вечер в термолегло и после си ги взимах в стаята вече.
Имаше и малко по-мънички като тегло от нас, и след няколко дни в кувьоз, майката можеше да се грижи за тях в стаята си. Политиката беше че ако не наддават пак ги връщат в интензивното. Така стана с другите близнаци. Моите за щастие качиха  и успяхме да си тръгнем след 10 дни престой, но поне си бяха при мен.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 09:41 от Jessito 🍀🍀

# 112
Още един въпрос се сетих Joy има ли родили в Надежда, на кой ден ви дадоха бебетата и помогнаха ли ви с кърменето?

# 113
Аз родих в Надежда 35+4, но и двете бяха в интензивно и не са ми ги давали при мен. Родиха се 2260 и 1840. Малката беше в кувиоз за 7 дни, но не само заради кг, а и повръщаше 2 дни. Голямата беше само за ден на термолегло. След това обаче и двете бяха на системи с антибиотик, заради инфекция.
 За кърмене също не е ставало въпрос. Казаха ми да си преценя или да взема хапче за спиране на кърмата или да започна да се цедя на 3 часа.
Едната девойка си я взехме вкъщи на 12ия ден и още веечрта я сложих на гърда и си засука без проблем. Другата ще си я вземем утре на 23и ден и ще видим, как ще бъде с кърменето. Мен ме притеснява, че като изцедя и двете гърди има само за едно бебе, а другото трябва да дохранвам с АМ

# 114
Още един въпрос се сетих Joy има ли родили в Надежда, на кой ден ви дадоха бебетата и помогнаха ли ви с кърменето?
.   

Аз раждах там преди две години и само от това не бях доволна.От неонатологията едно ми обясняваха,сестрите друго и бях супер объркана. Добре,че в моята стаята момичето,което роди не беше първескиня та тя и каквото четох из интернет. Сега живот и здраве мисля пак там да раждам и се надявам този път да бъдат по адекватни с обясненията си относно кърменето.

# 115
M_lady, може да зададеш въпрос за кърменето в една фейсбук група, там отговарят консултанти по кърмене, или провери дали го има твоя въпрос назад, прикачван снимка на групата...

Аз родих в Надежда 35+4, но и двете бяха в интензивно и не са ми ги давали при мен. Родиха се 2260 и 1840. Малката беше в кувиоз за 7 дни, но не само заради кг, а и повръщаше 2 дни. Голямата беше само за ден на термолегло. След това обаче и двете бяха на системи с антибиотик, заради инфекция.
 За кърмене също не е ставало въпрос. Казаха ми да си преценя или да взема хапче за спиране на кърмата или да започна да се цедя на 3 часа.
Едната девойка си я взехме вкъщи на 12ия ден и още веечрта я сложих на гърда и си засука без проблем. Другата ще си я вземем утре на 23и ден и ще видим, как ще бъде с кърменето. Мен ме притеснява, че като изцедя и двете гърди има само за едно бебе, а другото трябва да дохранвам с АМ

# 116
Момичета, здравейте! Може ли да качите списък с необходимите неща за бебетата. Очакваме нашите момичета декември, понеже ми е първа бременност и съм много неориентирана какво трябва да купим, по колко броя и какъв размер. Благодаря ви предварително!

# 117
Моите бяха декември, ще погледна списъка и ще ви го кача след обед.

Да напиша какво взех аз.Ние имахме сушилня, уред без който не знам колко е трудно зимата.Моите госпожици повръщаха, а и редовно едната се оакваше яко, та пера, суша и готово.Не съм взимала много дрехи.

1. Бодита с къс и дълъг ръкав по 6 броя. С къс ръкав ги обличах когато от горе им слагах цели гащеризони, които са с ръкави дълги.
2. Гащеризони, ромпъри както има кажете.Бяха ми много удобни и за смяна на памперс и за обличане.Имах 4 броя без ръкави и около 6 броя с ръкави.Имах два много плътни с който ги изкарвах на вън.
3. Камизолки и ританки не съм взимала.На мен не ми бяха удобни.Още с каката тия камизолки и се вдигаха, кръста и беше вечно гол, а ританките тя успяваше да ги свали сама от дупето си.Та с близначките реших да не се мъча.
4. Чорапи и шапчици.Чорапи имах към 6 чифта.В началото ги слагах върху гащеризоните, но в един моемнт спрях.Шапки имах много.Бяха ме заринали с шапки и от всичките слагах общо на всяка по 2, те бяха най-удобни.
5. Хавлии имах 3 общо.И някоя да се изцапа, вадя резервната и така.
6. ръкавички не съм ползвала.

Общо взето това е. Не съм се изхвърляла с много дрехи, така или иначе ще ви подарят.Искайте по-големи дрешки, за следващите месеци.Вземете си лигавници, ако повръщат да имате, и малки кърпички памучни или хавлиени да попивате повърнатото, аз бях взела от Джъмбо много хубаво памучни пелени и кърпички за тази цел.

Моите бебета са извеждани от много малки.Януари са били на вън, а живеем в Плевен.За мен бебешкия кош беше изключително полезен, още повече, че този на нашата количка е много стабилен и аз ги свалях в този кош до шасито(нямаше шанс да се побере в асансьора) После ги затварях от горе и бебетата не усещаха студа, но излизаха и спяха с часове на вън.Аз подскачах в странен танц по улиците.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 15:09 от mmm_st

# 118
Някоя от вас ползвала ли е чувалчета за сън? Спряла съм се на тези от Angel Baby, но се колебая дали да взема зимни или есенни. Зимните ги дават за Т на стаята 18–22градуса, а есенните 22-25градуса. Вкъщи температурата е еднаква в целия апартамент, с парно сме и е топличко. Притеснявам се да не ги претопля с тези зимните, предвид, че отдолу ще са и облечени.

# 119
Някоя от вас ползвала ли е чувалчета за сън? Спряла съм се на тези от Angel Baby, но се колебая дали да взема зимни или есенни. Зимните ги дават за Т на стаята 18–22градуса, а есенните 22-25градуса. Вкъщи температурата е еднаква в целия апартамент, с парно сме и е топличко. Притеснявам се да не ги претопля с тези зимните, предвид, че отдолу ще са и облечени.

В къщи спим на 18/20 градуса . Децата са с зимни или летни чували на марката и по боди ( с къс или дълъг ръкав според сезона) никога не са изстивали или прегрявали .

Общи условия

Активация на акаунт