Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

• 56 084
  • 948
  •   1
Отговори
# 120
Някоя от вас ползвала ли е чувалчета за сън? Спряла съм се на тези от Angel Baby, но се колебая дали да взема зимни или есенни. Зимните ги дават за Т на стаята 18–22градуса, а есенните 22-25градуса. Вкъщи температурата е еднаква в целия апартамент, с парно сме и е топличко. Притеснявам се да не ги претопля с тези зимните, предвид, че отдолу ще са и облечени.
Ние ползваме чувалчетата за всеки сезон на angel baby.
Мое мнение е , че децата спят по-добре на по-хладно.
Нашите са януарчета и си взех зимни и спяха на 20-21 градуса с гащеризончета отдолу.
Ако ще раждате скоро препоръчвам есенните , когато ви изпратят чувалчето Ина таблица спрямо температурата как да ги облечете.Тези есенните се водят 1 тог.
Сега си вземете затворените , а след като навършат 6 месеца , препоръчвам с крачета , защото почват да се въртят и се омотават в затворените и се будят.
🤗

# 121
Със сигурност ще взема затворените. Ще се появят, живот и здраве, в края на септември. Един такъв никакъв сезон, преходен, и затова не знам от кое и по колко. Искаше ми се по 2 чувалчета на дете. Как ви се струва да взема 2 есенни и 2 зимни? 🙄

# 122
Със сигурност ще взема затворените. Ще се появят, живот и здраве, в края на септември. Един такъв никакъв сезон, преходен, и затова не знам от кое и по колко. Искаше ми се по 2 чувалчета на дете. Как ви се струва да взема 2 есенни и 2 зимни? 🙄

Ами аз съм взимала за следващия сезон също.Но според мен първо си вземете есенните и вече към ноември евентуално зимните.Тъкмо ще видите дали ще свикнат дечицата , а и ако във вас е температура над 22 градуса , няма смисъл от зимните.Наистина са доста плътни.

# 123
Откакто са родени спят в чувалчетата на angel baby. Много са ни удобни. В началото дори взехме тези които са за повиване, понеже бяха мънички и ги ползвахме 5м.

# 124
Моите също спят в чували от раждането си до сега.Не на Angel Baby, в чувалчета.Удобно е и практично.

# 125
Моите пък не понасят чували. На 2,5г, пълен абсурд да ги напъхам в такова нещо. Като бяха бебета за кратко ползвах и ми беше малко неудобно като сменях памперси нощем, особено ако са „преляли”, но поне си сигурен, че няма да се отвият. Щом се очовечиха обаче, не искат въобще с нищо да се завиват, дори и зимата, а видеха ли чувал и започваха да плачат. Моите явно са от децата, които не понасят чували.

# 126
Аз имам друг проблем.
Нашите до скоро спяха всеки с по един родител.Аз спях с девойката , нашата със сина.
До 10 месец спяха в креватчетата , но след ред боледувания , така и не успях пак да ги науча там.
Както и да е , нагодили се бяхме , спяхме си по 7-8 часа ( плакали са само като вадят зъби) , но от 2 месеца синът ми сано като го заведем в другата стая и почва да реве , ама така че да го чуе целия град.
Пробвах да дам дъщеря ни на таткото .. да ама и тя плаче за мен.
В момента приспивам сама двамата, но е АД!
То е въртене, говорене, дърпане на биби , ритане.. не се издържа хора , приспивам ги между 30 минути и час! Полудявам, ставам адски нервна и накрая ги шпляпам по памперса щото ме побъркват.После плача , че не се справям , че как може да ги пляскам .. и така нататък.
Моля ви ,споделете опит , помогнете със съвет .. аз наистина ще се побъркам.
Да вметна , на 1г и 7 месеца са.

# 127
Имам въпрос към мамите, които са правили погача на бебетата. Самия ритуал с разчупване на питката по отделно ли го направихте за двете деца, с две питки или заедно, с разчупване само на една питка?

# 128
Marbellaa, имате ли ритуали за сън? Биха могли да помогнат. Също така може би им е време за самостоятелно заспиване, опитай и това. Вероятно в началото ще плачат, но бързо свикват.
За погачата, да, всичко беше отделно, както и тортите за рд. Все пак са си две отделни деца, имащи късмета да се родят заедно Wink

# 129
Marbellaa, имате ли ритуали за сън? Биха могли да помогнат. Също така може би им е време за самостоятелно заспиване, опитай и това. Вероятно в началото ще плачат, но бързо свикват.
За погачата, да, всичко беше отделно, както и тортите за рд. Все пак са си две отделни деца, имащи късмета да се родят заедно Wink
Ритуалът се изразява в къпане , мазане с крем , обличане , загасявам лампата и им пея приспивни песнички.
Самостоятелно приспиване пробвахме още с креватчетата , но пищяха и слизаха от креватчетата.Сега пробвах и ги оставях на голямото легло (сложихме прегради) , първо се боричкат после слизат отварят вратата и почват да ме търсят.Кошмар.

# 130
Нашата погача беше една и държах и двете деца.

# 131
Момичета, какво ви е мнението за количка тип тандем. Някоя от вас да има такава? Благодаря предварително

# 132
Влизам да помрънкам.  😕
Имах/имам голямо желание да кърмя. Кърмата ми тръгна трудно и по-късно на 6-ят ден. Бях упорита и цедях цял месец дори и през нощта докато бебетата бяха още в болницата, гледах техни снимки за да стимулирам повече кърма, гледах да не се разтройвам и  да съм спокойна.
Изписаха първо единият близнак. Понагласихме се, свикнах да се оправям сама. Когато изписаха и вторият близнак ми намаля кърмата в едната гърда и започнах да размразявам за да стига и за двамата. В последствие започнах да дохранвам с Фризолак Приматюр.
В един момент по-големият започна постоянно да е гладен той мина на 1ца, но скоро след това започнаха да повръщат и двамата. Сега са на Фризолак ВОМ.
 Коликите може би предизвикаха повръщането, защото много се напъват докато ядат и имат страшни газове. Голям рев му удрят преди храна и големит получи пъпна херния.
На 17 септември ще станат на 3 месеца, Родени в г.с 33.

Тази нощ беше кошмар. Ни гушкане, ни въртележки, нито хранене, къпане, чист пампер ги успокоява 😢😢😯😕...

# 133
При нас беше същото. Аз пиех хапчета с копър и анасон за кърмата. Толкова ревеше едната, че ходихме в Пирогов два пъти, сигурни, че нещо ѝ има. Пробвайте различни опции за коликите. При нас много помагаше сешоар, но с него трябва да се внимава, особено в тези горещини (моите са родени зимата). Ако се опитвате да ги носите и двете за успокоение, силно препоръчвам слинг поне да държи едното бебе. Иначе ако може без да ги носите е най-добре.
Едната се успокои на 4 месеца, а другата на 5. Родени в 37г.с.
Обещавам, че става по-лесно.

# 134
Пробвайте да смените млякото, защото може това да не им понася. Срещу коликите, нищо не помага, израстват се. Нашата педиатърка казваше, че лекарствата за колики са само за успокоение на родителите. Моите също много плачеха и нищо не помагаше. Давахме им колийф, биогая, копър и анасон и какво ли не още....чак 4-5 месец се поуспокоиха нещата. Ами такива деца са ви са паднали (другата култова реплика от педиатър). Наистина се израства и ще стане по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт