Проблем с лаптоп

• 1 166
  • 9
  •   1
Отговори
Имам лаптоп модел Асус К 50IN от десетина години. Старичък и вече, но съм свикнал с него. Фабрично беше с Уиндоус ХР, но преди 5 години му инсталираха  Седмица и почнаха проблемите. След като поработи се уморява и почва бавно да зарежда и се налага да рестартирам по няколко пъти на ден. Преди месец сложих камери за видеонаблюдение, но човека на можа да ги изкара на лаптопа и се реших на преинсталиране с Десетка и тук почна едно ходене по мъките. Лаптопа взе да му гасне екрана до чисто черен, после става сив като при стартиране, после светлосин с QR код на екрана и почва да зарежда някакви проценти и като стигне до 100% се саморестартира, но понякога са нужни няколко поредни рестартирания докато тръгне и това го прави по няколко пъти на ден. Излиза и малко екранче с надпис проблем с резолюцията 1280×850 и опции отдолу с Окей или Cancel. Върнах го с рекламация в сервиза, но преди понеделник няма да му дойде ред да търсят проблема. Някой има ли идея къде е проблема? Между другото много трудно човека с камерите успя да инсталира някаква лека версия на камерите защото другите не ги приема, моя е с 3 гигабайта рам, а програмите искат поне 4.

# 1
  • София
Е какво искаш с тоя малък РАМ? Занеси го някъде да го преинсталират и да му сложат повече рам. Поне лаптоп се носи лесно.

# 2
1. Харда му пак ли е десетгодишен - това обяснява рестартите.
2. Каква му е видеокартата? тази резолюция не ми се вижда нативна и ако батерията на дъното е също стара забравя настройките ( и на втората видеокарта ако я има ) и ги връща.
3. РАМ 4 Гб за минимално ползване с мъки, иначе мин 6-8 да сложат.
4. Преинсталация на престарял хард едва ли ще оправи нещата. Но незнам дали десятка ще му е най-подходяща.

# 3
1. Харда му пак ли е десетгодишен - това обяснява рестартите.
2. Каква му е видеокартата? тази резолюция не ми се вижда нативна и ако батерията на дъното е също стара забравя настройките ( и на втората видеокарта ако я има ) и ги връща.
3. РАМ 4 Гб за минимално ползване с мъки, иначе мин 6-8 да сложат.
4. Преинсталация на престарял хард едва ли ще оправи нещата. Но незнам дали десятка ще му е най-подходяща.
видеокартата е енвидия, сега не помня коя точно защото го върнах в сервиза за рекламация. Аз не съм специалист, но там би трябвало да открият проблема и да предложат решение дори с разумно доплащане. Платих 168 лева за уиндоус 10, почистване и термопаста и лаптопа работи по зле от преди. Ако знаех поне щях да спестя парите и както казах, поне го ползвах а сега е мъка.

# 4
Видях го този Асус, това е нещо доста старо, почти безнадеждно но все пак за базови нужди - да е с поне 4 РАМ, вин-а да е 32 битов, че иначе незнам; смяна на батерия на дъно и хард ( ако са старите )
п.с. рестартите може и да са от старата основна батерия, извадете я и пробвайте без нея.

# 5
Тоя лаптоп кога е почистван? Термопастата кога е сменяна? От диск няма да се рестартира. При проблеми в диска обикновено започва да замръзва. Търсете проблеми в РАМ, прегряване на процесор и видеокарта.

# 6
Windows 10 на лаптоп, който оригинално е бил с XP... Диагнозата е, че човекът, който е решил да ти слага Win10 е тотален аматьор.

# 7
Тоя лаптоп кога е почистван? Термопастата кога е сменяна? От диск няма да се рестартира. При проблеми в диска обикновено започва да замръзва. Търсете проблеми в РАМ, прегряване на процесор и видеокарта.
почистване и термопаста сложиха с преинсталацията преди 10 дни.

# 8
Като те гледам, по-евтино ще ти излезе нов лаптоп, отколкото да ъпгрейдваш старата щайга.
Огледай се дали някъде не предлагат изгодно на изплащане без лихви – няма да усетиш как ще го изплатиш, а ще го ползваш веднага.

# 9
170 лева сте дали ей така. за около 600 лева от емаг ще вземете нов с 8 гигабайта рам и 512 памет. може и от технополис на изплащане. то и аз имам един лаптоп на 15 години, ама го използвам като тестови - сам му сложих ссд, рам и експериментирам.

Общи условия

Активация на акаунт