Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

• 56 086
  • 948
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви, педиатъра каза да не сменяме марката 😕....на ръце се  успокояват до някъде ...ама имам само две😢.
Сега излязох пред блока на въздух една идея по-добре....мрънкат,  не посиняват от рев поне.

# 136
Аз взех за коликите Лефакс. Няма по аптеките, поръчах го от ОЛХ. Много им помогна. Слинг си бях взела и връзвах по-ревливата в него, а другата взимах на ръце в най-големите кризи. Отминава всичко, факт, но на вас нервите си се изпиляват.

# 137
Joy, още малко, след трети месец ще започнат да се успокояват.
При мен едното тежко караше колики, като твоите, другото си стискаше главата все едно се скубе и стоически се държеше.
Столчетата тип шезлонг действаха, че коремчето е в поза присвито.
Някои ползват и кошницата за кола в такива моменти, пак заради позата.
Пробиотик пробва ли да им добавяш за успокоение на коремчето?

Млякото да се пробва смяна, както вече са писали е идея.

Някъде втори месец едно след  друго се запекоха, педиатър ни посъветва да търсим мляко със съдържание клей от рожкови, действало на чревната среда. Така и до днес пият  мляко тип АР - съдържа рожкови, нищо, че нямат рефлукс.

За кърменето не се изказвам, всеки трябва да си почувства къде е границата на всяка цена и баланса щастливи деца и родители.
После ще дойде захранването и сама ще се убедиш, че върлите защитници на крайности си улесняват живота с пюрета пълни с нишесте,  заготовки плазмон и всякакви нарочени продукти за био. Храненето не е създаване на навик за няколко месеца, а през живота всеки ден.

# 138
Боже, заспаха!!!
В кошарата заедно както до оня ден. Не знам как оцелях днес... Никога до сега не са ревали толкова много както нощес и днес.
"Малкият" батко даже успях на смяна на пелените да го намажа, да го "пощипя" и да порита гол, гукащ без да реве.😍
Днес давах гърда когато ревяха...по едно време не ми пукаше вече дали не нарушавам режимите им...
Дадох и вода да пият колкото искат(нали най-новото , че не се нуждаели от вода кърмачета и така щели да се отбият )
Съвпадение ли е не знам, но и двамата след като пита вода се успойха що годе и се унесоха.

mmm_st, много ми се ще да бебенося, но аз съм ниска и не знам дали ще им е удобно, дали ще ми се получи.
 Щефи, как го чакам тоя трети месец😊.
И при мен по-мъничкият изкарва по-стоически ...много точно го описваш ръцете си ги слага на ушите и се привива ....😢😢😢😢😢😢
Големият е голям алармаджия, всичко е драма при него. 😕
Ще пробвам и столчетата аз ги избягвам, изглеждат ми че им е неудобно е тях.
Давам пробиотик веднъж на ден и с всяко хранене първо Абоколикен, после минахме на Успемизан....
Фризолак ВОМ който даваме  е точно с рожков за повръщането.

# 139
Joy аз за коликите давам Инфакол през ядене, Биоамика на всяко хранене и биогая веднъж на ден в 16 часа. Доста добре им действа. Първите дни бяхме само на биогая и много се свиваха. Тогава затоплях и костилки от череши, също им помагаха, но за кратко, докато изстинат. Но пак е нещо.
И при мен голямата е по-мрънката и иска повече на ръце. Малката се свива за секунда, отминава и после си стои сама в леглото и си гледка. Но каката, ако не спи е постоянно мрън, мрън. Да си кажа мен ме спаси възглавницата за тандемно хранене. Слагам ти, подпирам шишетата с две играчки и 15мин е мир и тишина. Често и заспиват на възглавницата, много я харесват.
Боже, заспаха!!!
В кошарата заедно както до оня ден. Не знам как оцелях днес... Никога до сега не са ревали толкова много както нощес и днес.
"Малкият" батко даже успях на смяна на пелените да го намажа, да го "пощипя" и да порита гол, гукащ без да реве.😍
Днес давах гърда когато ревяха...по едно време не ми пукаше вече дали не нарушавам режимите им...
Дадох и вода да пият колкото искат(нали най-новото , че не се нуждаели от вода кърмачета и така щели да се отбият )
Съвпадение ли е не знам, но и двамата след като пита вода се успойха що годе и се унесоха.

mmm_st, много ми се ще да бебенося, но аз съм ниска и не знам дали ще им е удобно, дали ще ми се получи.
 Щефи, как го чакам тоя трети месец😊.
И при мен по-мъничкият изкарва по-стоически ...много точно го описваш ръцете си ги слага на ушите и се привива ....😢😢😢😢😢😢
Големият е голям алармаджия, всичко е драма при него. 😕
Ще пробвам и столчетата аз ги избягвам, изглеждат ми че им е неудобно е тях.
Давам пробиотик веднъж на ден и с всяко хранене първо Абоколикен, после минахме на Успемизан....
Фризолак ВОМ който даваме  е точно с рожков за повръщането.

# 140
Може ли да ми пратиш снимка на възглавницата?

# 141
Височината не е фактор при бебеносенето.

За кърменето, аз кърмих дълго, седяха на гърда по 50 минути като се налага. Едната близначка беше на АМ, запече я и имаше още по-жестоки колики от него. Бавно го елиминирах него и заедно с лефакса, нещата се нормализираха.

# 142
От тук я поръчах.
https://detetovteb.com/aksesoari-za-bliznaci-02/vuzglavnica-za-h … ne-za-bliznaci-02
Ще ти пратя снимка на лично, как се хранят моите.
Може ли да ми пратиш снимка на възглавницата?

# 143
С баткото беше голям филм с коликите докато не мина 3тия месец (роден в 38гс). Беше само на кърма, Кърмих на поискване, беше нон стоп отгоре ми , давах Абоколикен, БиоГайа, Еспумизан-L .. Ами трябваше явно да си мине периода. Тежко е ,но не ти остава много 🤗

Нямам идея как ще се справям обаче с двете бебчета сега ,предвид ,че баткото още вади зъби и е екшън вкъщи Sad

# 144
Да ви се оплача. Днес влизам в 32г.с. Вчера отивам на контролен - всичко точно, кажи-речи, бебетата вървят еднакви и напред. Шийката още скъсена на 1.30см. Прибирам се от преглед и се започнаха едни втвърдявания на корема, съчетани тук-там с менструални болки. Реших, че е от ходенето до лекаря. Това продължи цяла нощ и сутрин. Вече преди обяд се свързвам с моята АГ, за късмет беше в болницата на секцио и ме взе тук. Слагаме на магарето - аз с твърд корем, стопена шийка и 1см разкритие. Добре че вчера сложихме една доза превантивно сарфактант. Едното ми бебе много ниско разположено и се започна една паника дали няма да тръгне родилен процес, можем ли да го спрем…
За мой късмет, слагат ме на тонове и контракциите спряха. Приеха ме за задържане. Контракции повече не се появиха. Бихме и втора доза за отваряне на дробовете. И сега лежа и не мърдам и се моля за всеки ден….. хубавото е, че на ехограф бебчетата са по над 2кг, отговарят за 34с. Та така… от един рутинен преглед и една сравнително лека бременност изведнъж се превърна в “дано не родя всеки момент”. Наревах си се, па ми мина и си казах, че каквото е писано…

# 145
Да ви се оплача. Днес влизам в 32г.с. Вчера отивам на контролен - всичко точно, кажи-речи, бебетата вървят еднакви и напред. Шийката още скъсена на 1.30см. Прибирам се от преглед и се започнаха едни втвърдявания на корема, съчетани тук-там с менструални болки. Реших, че е от ходенето до лекаря. Това продължи цяла нощ и сутрин. Вече преди обяд се свързвам с моята АГ, за късмет беше в болницата на секцио и ме взе тук. Слагаме на магарето - аз с твърд корем, стопена шийка и 1см разкритие. Добре че вчера сложихме една доза превантивно сарфактант. Едното ми бебе много ниско разположено и се започна една паника дали няма да тръгне родилен процес, можем ли да го спрем…
За мой късмет, слагат ме на тонове и контракциите спряха. Приеха ме за задържане. Контракции повече не се появиха. Бихме и втора доза за отваряне на дробовете. И сега лежа и не мърдам и се моля за всеки ден….. хубавото е, че на ехограф бебчетата са по над 2кг, отговарят за 34с. Та така… от един рутинен преглед и една сравнително лека бременност изведнъж се превърна в “дано не родя всеки момент”. Наревах си се, па ми мина и си казах, че каквото е писано…
.                                                                                Важното е,че вече всичко е наред,а и инжекците за дробчета щом са ви били и щом бебетата са над 2 кг мисля,че всичко ще е наред.Ние май горе долу заедно ще раждам.Аз съм 34.4 вече, моята шийка е 3 см.За сега уж всичко нормално,а пия коринфар за болките и контракции те по 4-ри на ден и те ме спасяват.

# 146
34 седмица и 3см шийка ми звучи направо като мираж. Поздравления!

# 147
И аз бях така. Лека бременност, еднократно високо кръвно в 3 през ноща, което ме стресна и отидох до спешния кабинет. 32гс Приеха ме, биха ми инжекциите за дробчетата и след два дни като се започнаха едни контракции. За седмица в болницата на коринфар бях с 0 шийка и 2см разкритие.
Включихарме на система Гинепрал и така до 35+4, когато родих.

# 148
Аз пак влизам с мрън...
Взехме това спрейче за коликите Лефакс. Сега са със зверски газове. Пърдят звучно като големи хора и се превиват с рев от болка.... не издържам вече...цяла събота и неделя и днес деня започна така.
Намалиха времето за сън  и храна от 3 часа на 2 часа  и 2.30ч.....

# 149
А до последно ли беше в болница? защото при мен си правят устата след 2 дни да ме пуснат вкъщи (ще бъда 32+5). Аз разбира се много искам, но не знам дали е разумно..
И аз бях така. Лека бременност, еднократно високо кръвно в 3 през ноща, което ме стресна и отидох до спешния кабинет. 32гс Приеха ме, биха ми инжекциите за дробчетата и след два дни като се започнаха едни контракции. За седмица в болницата на коринфар бях с 0 шийка и 2см разкритие.
Включихарме на система Гинепрал и така до 35+4, когато родих.

Общи условия

Активация на акаунт