Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

• 56 148
  • 948
  •   1
Отговори
# 195
По колко трябва да яде бебе което е на 3 месеца, а коригираната възраст е месец и двайсет дни.
Единият близнак яде по 110 със зор, осем пъти 4.500кг е.
Другият близнак  яде по 130, осем пъти 6.200кг

Възможно ли е на близнака който е 6 кила да не му стига храната?
Видимо след като се наяде търси още, както спи също се буди с рев и започва да си смуче юмрука. Тук обаче имаме спор с ММ.той казава,  че е гладен, а аз че го боли стомаха.
Та по колко трябва да яде 3 месечно ( и коригирана възраст месец и двадесет дни) бебе тежящо 6 кг?

# 196
По-малкото  дете много бавно  ядеше в началото. Изписаха ни с инструкция да сме търпеливи, че му трябва време.
Ядеше по 30-40 минути, сравнено с по-голямото - за 10 минути  излапва всичко.
До трети - четвърти месец се размотаваше, усмивки, недояждане на порция, повръщане.
След четвърти месец започна да яде и приключва бързо като другото.

Доносени бяха, първите 24 часа малкото беше наблюдавано на палатка, бяха ги прибрали в интензивно по презумпция, че са близнаци.

Joy,  към момента разликата в теглото между двете  ми деца е 2кг - 7,5 месеца, родиха се с 1,300кг разлика.
В началото се взирах, защо не яде като голямото, защо се мотае и плюе...... Е, започна да яде наравно,  пак същото 🙂 - само на лампата не се е покатерило още. До дете си е, първо се обърна по корем, търкаля се, започна да пълзи, стои на стъпало,  посяда - подпира се на кълка и се закрепва, не спира да се движи и не пръква.
Другото се обръща и търкаля само,  не му се мори физически, гледа си в захлас - "грозното патенце"

# 197
По колко трябва да яде бебе което е на 3 месеца, а коригираната възраст е месец и двайсет дни.
Единият близнак яде по 110 със зор, осем пъти 4.500кг е.
Другият близнак  яде по 130, осем пъти 6.200кг

Възможно ли е на близнака който е 6 кила да не му стига храната?
Видимо след като се наяде търси още, както спи също се буди с рев и започва да си смуче юмрука. Тук обаче имаме спор с ММ.той казава,  че е гладен, а аз че го боли стомаха.
Та по колко трябва да яде 3 месечно ( и коригирана възраст месец и двадесет дни) бебе тежящо 6 кг?
Логиката, че повече килограми има нужда от повече храна е вярна, но стомахчетата им могат да поберат еднакво количество храна. По принцип правилото е 1у0 като у се замества с месеците (130 за 3м, 140 за 4м и т.н.). От там нататък всяко бебе има нужда от различно количество храна. Следят се напишкани памперси и дали качва достатъчно на седмична или месечна база. Не ги сравнявай дори да са идентични, все пак са различни хора.
Ако децата са жизнени, с настроение и качват достатъчно, значи са добре. Ако по-пълното плаче след ядене и повръща, значи му е много.
Аз имах една невероятно зле ядящо бебе, два пъти ходихме в Пирогов, защото бяхме сигурни, че ѝ има нещо. Казаха ми да я храним по-малко, защото ѝ е много. Тя ревеше вместо да яде, отказвашв гърда, кърма в шише, ам, каквото и да е в спринцовка и лъжичка. На 5м махнахме нощното хранене и започна да яде. В пирогов даже ми казаха един ден на ѝ давам по 50мл, после по 60 и така докато стигна до количество, което ѝ е ок. Нищо нямало да ѝ стане, ако не яде по над 100 (тогава май беше началото на 4м).

# 198
Не съм си задала правилно въпроса Simple Smile
Аз се притеснявам за по-едрото, че не му стига храната. Страх ме е  да му увелича храната на моя глава.
Чак след 2 седмици сме на педиатър.
По въпросната формула да разбирам, че не трябва да му давам повече от 130мл

А  по въпроса с развитието. Малкият си вдигаше главата още  преди 2-3 седмици. Имаше обаче един период където нямах възможност да им правя гимнастиката, защото отвореха ли очи започваха да ревът все едно ги  колят.
И сега малкият не си вдига главата и не му се получава рефлекса на Бауер, а него също го правеше.

# 199
Joy, на три месеца имах предписание от педиатър за хранене 6 пъти по 130гр АМ. На мен ми изглеждаше даже много като крайно количество, защото децата след 3-ти месец започнаха да спят по цяла нощ без събуждане.
Стават и до днес не по-рано от 8 сутрин, а по написания график трябваше да ядат в 7.
 Опитах около седмица да вместя според режима на децата 6 кратно хранене и видях, че в случая не е нужно и им давах 5 пъти по 150 гр.
Увеличавах количество щом почувствам, че не им стига, те си дават сигнал. Преди започване на захранване стигнаха до 180гр на 5 пъти, ако някой има скок в растежа и реве за още - давала съм.
Сега пак са на 5 кратно още, имат почти две заместени хранения, водя се по децата, съвети приемам и ги пречупвам според нуждите.

И аз им бърках различни по количество дози с по 10-15гр по-малко за дребното. В един момент след 4,5 месеца само се напасна.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 07:41 от Щефи

# 200
Водете се по децата. Аз като съм кърмила съм давала колкото искат. Нямам идея колко милилитра са яли. Вглеждането в едни милилитра само ви шашка вас. Пробвай, ако направиш още АМ и се нахрани и успокои, значи всичко е ОК.

И при нас са много различни. Имаме и кака и там разликата е огромна. В момента, тази която беше по-дребна в началото и по-слаба, сега е по-висока и едра. Така че всичко се променя постоянно.

# 201
Ясно... явно наистина не му стига защото когато го кърмя е много по-спокоен от когато е ял АМ.

Цедя от едната гърда( втората пресъхна сълзи 5-10мл) около 120-130мл два-три пъти на денонощие и гледам да има по едно хранене с кърма и за двамата.
Големият ме изсуква, но малкият много се тутка и през деня се цедя за да мога да обърна внимание и на другият.
Предполагам, че големият изсуква повече от колкото аз успявам да изцедя.

# 202
Да, със сигурност. Бебето е най-добрата помпа. Аз имах проблем с храненето с едната близначка, и за да не ми спре кърмата цедих, слагах по-ящната на двете гърди, Абе стимулирах постоянно, за да има кърма. В един момент едната беше само на кърма, а другата имаше 2 хранения с АМ и всичко друго на кърма. Разправия си е.

# 203
Joy, давай им по колкото искат, стига да не го повръщат, ако му дадеш 140 мл и повърне, връщаш пак на 130мл, след няколко дни пак пробваш с 140мл и така, аз така правя и така ми казаха лекарите, те ако са готови за тези милилитри, няма да ги повърнат.
Мойто момче яде по 110 - 125мл зависи колко е гладен, а е само на 40 дни ( коригирана възраст 9 дни)
Двама педиатри са ги преглеждали и ми казват, че ядат добре, никой неми е казвал, че им давам много.

П. С. В Надеждата ми казаха, че като са родени по рано, има едно наваксване на килограми и може да са качват повече от колкото трябва по учебник, било нормално.

А за кърмата, пии чай Лактеса и хапчета Лактил и повече храна, ще ти се увеличи млякото, аз се цедя и изцеждам
 220 - 250 мл, един, два пъти на ден, ми се налага да дохранвам гомемия близнак и то само защото не съм сериозна и не си пия чая и хапчета всеки път (забравям)

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 04:41 от Lizi:) :)

# 204
Здравейте, момичета! Много съм щастлива , че се присъединявам и аз в темата.. в 7 г.с съм с близнаци 🍀 Лекарят ми е малко притеснен от факта, че съм 44кг, каза че ще ми е по-трудно, има ли някоя друга от вас с този “проблем”? Започвам с нетърпение да ви чета из миналите теми. 😊

# 205
Здравейте и тихичко честито! Simple Smile
Аз родих на 41 г след доста опити и смятам, че не е важно  на колко години си, а как се чувстваш и в какво здравословно състояние си Simple Smile
И намерете добър лекар за проследяване на бременността който да има опит с многоплодна бременност.

# 206
Здравейте, момичета! Много съм щастлива , че се присъединявам и аз в темата.. в 7 г.с съм с близнаци 🍀 Лекарят ми е малко притеснен от факта, че съм 44кг, каза че ще ми е по-трудно, има ли някоя друга от вас с този “проблем”? Започвам с нетърпение да ви чета из миналите теми. 😊
Аз бях 48кг когато забременях, но от моята следяща не чух да има притеснение. Трудно беше, смъкнах още в началото, пиех много добавки, всичко ми беше извън граници
Движех се трудно, беше ми лошо последните 4 месеца ми се виеше свят и бях със запушени уши. Съответно почти не оставах сама, проверяваха ме през 5мин когато влизах да се къпя.
Не искам да ви отчайвам, това беше моята бременност, вашата може да е коренно различна и в никакъв случай не твърдя, че само килограмите са виновни или че имат нещо общо.
Пазете се, пийте протеин от сега(консултирайте се със следящата за насоки, тук също могат да Ви предложат добри варианти) и хапвайте здравословно.

# 207
Здравейте! Предстои ми секцио в 30+4г.с. с еднояйчни близнаци съм. Моля, да споделите ако и вашите деца са били недоносени как се справихте физически и психически и колко време децата са прекарали в ковьоз

# 208
Моите са родени в същата седмица. Физически бързо се възстанових, психически отне малко повече време. Мен ме крепеше мисълта, че вече като са навън шансът им е много по-голям, от колкото вътре. Единият стоя около 30 дни в ковьоз, другия 50, като се родиха с тегло 1210г и 1600г. За щастие времето минава и тези неща се забравят. Желая от сърце успех и всичко да е наред с мъниците!

# 209
Родих преди месец в тази седмица - 1090г и 870г. Все още са в кувьози ,като в момента тежат 1,360кг и 1,230кг. Не са били интубирани, изплакаха като се родиха, бяха няколко дни на кислородни палатки, после около седмица им се пускаше кислород в кувьоза и после и това спряха и си дишат. Понякога се затрудняват ,но се справят. Захранването отне време ,доста мина докато започнат да си усвояват млякото. Като цяло нещата са по-добре отколкото очаквах. Аз физически съм добре, психически не много ,но имам батко вкъщи и той много ме разсейва. Като цяло ден за ден си карам ,информация само по телефона дават и си избутвам от обаждане до обаждане.

Общи условия

Активация на акаунт