Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

• 56 164
  • 948
  •   1
Отговори
# 210
Родих преди месец в тази седмица - 1090г и 870г. Все още са в кувьози ,като в момента тежат 1,360кг и 1,230кг. Не са били интубирани, изплакаха като се родиха, бяха няколко дни на кислородни палатки, после около седмица им се пускаше кислород в кувьоза и после и това спряха и си дишат. Понякога се затрудняват ,но се справят. Захранването отне време ,доста мина докато започнат да си усвояват млякото. Като цяло нещата са по-добре отколкото очаквах. Аз физически съм добре, психически не много ,но имам батко вкъщи и той много ме разсейва. Като цяло ден за ден си карам ,информация само по телефона дават и си избутвам от обаждане до обаждане.
Ще им стискаме палци скоро да са си вкъщи. В коя болница и град са дечицата ви?

# 211
Благодаря ☺️
В АГ болницата във Варна са.

# 212
Благодаря ☺️
Още ли се оправдават с ковида и не  пускат родителите.... Sad

Ще ги пращат ли във Виница?
Когато ги изписват имайте в къщи судо крем... върнаха ми ги с подсечени дупета до кръв.
Имайте едно наум и с млякото Фризолак приматюр.
Бебетата са различни,но моите получиха рефлукс в един момент мисля бе след 2-ри месец се запекоха зверски от Фризолак ВОМ ( той е за рефлукс), и бяха със зверски колики или по-точно болки при изхождане/докато се изходят.
Сменихме млякото за сега са добре. Единият по-малкият близнак му се върна проблема с газовете.
По моя глупост смених про биотика с такъв който  се дава с първото сутрешно хранене и то трябва да  е 30 мин преди яденето. Съответно аз не мога да го спазвам точно всеки път и мисля, че не действа. Също така спряхме Лефакса ( за газове със симетикон) .... и бързо, бързо обаче поръчахме пак след като почнаха пак да са неспокойни ...
Това е от моя опит скромен Simple Smile .

# 213
Да, заради к0вид много строго било всичко. Вече 20 дни не съм ги виждала, пуснаха ме 'нелегално' като подписвах документи.
За Виница нямам идеи, не ми казват нищо. Предполагам ,че ще стигнем до там, качват бавно, а нямат нужда от кой знае какви лечения и може да ги изпратят там накрая. Иначе нямам идея какво мляко им дават, в епикризите пише Plasmon Zero ,ама дали е това 🙄
Те ако нямат кремове за дупета що не ги изискват както памперсите и кърпите ? Дано не е много зле положението като си ги взема. Сестра ми  в АГ преди 23г са я върнали на майка ми с Рана на дупето от подсичане, с огромен белег като от изгорено си остана... Явно не са се променили тези неща Sad

# 214
Момичета, здравейте! Има ли дама на която са й останали следните лекарства: утрогестан, магнерот и алеракт. Моите много бързо свършват, пия ги с шепите. Grinning Ако имате останали, бих се радвала да ги взема от тук Simple Smile

# 215
Момичета, здравейте! Има ли дама на която са й останали следните лекарства: утрогестан, магнерот и алеракт. Моите много бързо свършват, пия ги с шепите. Grinning Ако имате останали, бих се радвала да ги взема от тук Simple Smile
Аз нямам, но вижте в аптеки ремедиум, там по спомен бяха на по-нормална цена.

# 216
Момичетата, имали ли сте разлика в начална бременност с размера им, единия да е бил по голям и да е отговарял с една седмица по напред?

# 217
Момичетата, имали ли сте разлика в начална бременност с размера им, единия да е бил по голям и да е отговарял с една седмица по напред?
Да, през цялото време едното бебе беше 1 седмица пред другото. Към края се обърнаха нещата и се родиха с 200 гр. разлика.

# 218
При мен даваше почти седмица разлика ехографа в началото. Посредата на бременността обаче се обърнаха нещата и по-голямата стана малката.

# 219
При мен даваше почти седмица разлика ехографа в началото. Посредата на бременността обаче се обърнаха нещата и по-голямата стана малката.

И при мен дава така в 8г.с съм и ми казаха , че не е нормално.. в понеделник съм при друг гинеколог, да видим 🙏🍀

# 220
При еднояйчните близнаци не е много добре това, докато при разнояйчните, мисля, че не е такъв проблем.

# 221
Моите близнаци са разнояйчни.
Вървяха от 4-7 дни разлика. Като единият  беше 2-3 дни напред,  а другият 2-3 назад. Имаше дни където се изравняваха.
Обаче в седми месец се промениха и разликата им стана 400гр. При 500грама разлика един от друг ги вадят, защото по-малкия започва да страда.
Оказа се че разликата при моите не бе 400, а 700грама.
Добре, че ми се пукнаха водите...малкото зло, защото е било много опасно за малкият да седи в мен.
При мен случая бе,  че пъпната връв на малкият бе "залепена" за плацентата на по-големият и затова единият бе по-едър.

Затова трябва да се следите при опитен лекар.

# 222
Благодаря ☺

Здравейте! Извинявам се, че се връщам малко назад в темата, но искам да ви попитам понеже съм от Варна! При кой доктор родихте и доволна ли бяхте от него, също така споменахте нещо за Виница? Какво има там? Благодаря ви много!😊

# 223
Благодаря ☺

Здравейте! Извинявам се, че се връщам малко назад в темата, но искам да ви попитам понеже съм от Варна! При кой доктор родихте и доволна ли бяхте от него, също така споменахте нещо за Виница? Какво има там? Благодаря ви много!😊
[/quote

Не е към мен , но и аз се включа .
Родих в АГ болница Д-р Александров, възстанових се напълно . Сега изражда и в майчин дом.

# 224
Влизам в тази тема в търсене на съвет. Бременна съм с еднояйчни близнаци след ин витро в 10г.с. В петък се видя, че единия близнак е с оток на тялото, другия изглежда добре, но и двата са с ускорен пулс. Пратиха ме веднага в София при доц. Чавеева, днес минах през нея и потвърди отока, но каза, че може да се резорбира, но пулса на двете бебета беше над 200 (което ме притеснява изключително много). Доцента каза, че в тази седмица се очаквал такъв пулс от тях,но все пак ми се струва страшен. Рано е за каквото и да било изследвания, но накратко съмненията са за хромозомна аномалия или транфузионен синдром. на 24ти ме вика пак да видим какво е положението и евентуално да правим ходионбиопсия. Ако някоя от вас има опит, ще съм благодарна да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт