Операция на миома - 8

• 64 034
  • 790
  •   1
Отговори
# 240
...
Искам да ви попитам - как се справяте с обилното кървене, че след последния път направо ме е страх. ...
Никак.
Ако нямаше кръвоизливи, нямаше да има операции. Жените търпим, а и миомите не болят.

# 241
Няма справяне с кървенето, при мен беше нещо страшно и единствено операция беше решението. Мина един цикъл след операцията, а днес става точно 1 месец. Вече съм напълно възстановена, цикълът беше много добре, нормално количество, не обилен. Единствено имах доста силни болки, защото дойде на 14тия ден от операцията (подрани ми с 4 дни) и заради шевовете предполагам, болките бяха по-силни от обикновено. Ще видим на следващия цикъл как ще е.

# 242
  • Бургас
Пия витамин К, С, тинктури от коприва, турта, невен по време на цикъл.В момента взимам Фемин и Хемофикс.Не спира, но определено има някакъв контрол.

# 243
  • Бургас
Момичета, вече съм тук. Всичко мина! Операцията ми я отложиха 2 пъти, заради ниския хемоглобин и накрая в четвъртък мина. Лапароскопска е, много бързо се възстановявам. Остраниха матката, запазиха яйчниците. Оперира ме акад. Горчев в Плевен, В събота ме изписаха. Лежах 1 вечер в реанимация. Само веднъж, в реанимация, поисках обезболяващо, а не търпя болка изобщо. След 1 месец съм на контролен преглед. Конците ще ми ги махнат в Бургас на 10тия ден, след операцията.
В болницата условията са прилични и това, че бях сама (без придружител) изобщо не беше проблем.
Много съм щастлива и изведнъж ми олекна. Голямо напрежение беше за мен през последните 2 седмици. Много бързо се случиха нещата и разбирам каква късметлийка съм, че стана в БГ. Първото нещо, което ми излезе във фийда, след като ме върнаха в стаята и взех телефона си в ръце, беше тази история:

https://www.facebook.com/LaMartinia/posts/pfbid02WZP9yBe3Mvjr6QB … YgmMgS7BHVf4amkpl

Не отлагайте и не се мъчете излишно.

# 244
Момичета, вече съм тук. Всичко мина! Операцията ми я отложиха 2 пъти, заради ниския хемоглобин и накрая в четвъртък мина. Лапароскопска е, много бързо се възстановявам. Остраниха матката, запазиха яйчниците. Оперира ме акад. Горчев в Плевен, В събота ме изписаха. Лежах 1 вечер в реанимация. Само веднъж, в реанимация, поисках обезболяващо, а не търпя болка изобщо. След 1 месец съм на контролен преглед. Конците ще ми ги махнат в Бургас на 10тия ден, след операцията.
В болницата условията са прилични и това, че бях сама (без придружител) изобщо не беше проблем.
Много съм щастлива и изведнъж ми олекна. Голямо напрежение беше за мен през последните 2 седмици. Много бързо се случиха нещата и разбирам каква късметлийка съм, че стана в БГ. Първото нещо, което ми излезе във фийда, след като ме върнаха в стаята и взех телефона си в ръце, беше тази история:

https://www.facebook.com/LaMartinia/posts/pfbid02WZP9yBe3Mvjr6QB … YgmMgS7BHVf4amkpl

Чудесно е, че вече всичко е минало! Бързо възстановяване! И аз минах по същия път, разликата е, че два пъти поисках обезболяващи, макар втория път да не ми бяха толкова нужни.
А сложиха ли Ви дренаж?

# 245

На колко години си?
На мен също ми предстои операция за отстсраняване на матката (без яйчниците).
От 2014 г. се занимавам с тези миоми - 1 лапароскопия и 3-4 хистероскопии и настоящо състояние - 6-7 миомни възела в матката и един 7 см от външната страна. на 37 години съм.

# 246
  • Там, където мечтите се сбъдват
При мен мина контролният преглед при доц.Марков, не се  е увеличил миомният възел. Оставам под наблюдение, но вече на 12, а не на 6 месеца.  Голямо чакане беше, прегледаха ме 2ч и 20 минути след запазания час, така че се подгответе с книга или нещо друго, ако сте при него.

# 247
И моята лапароскопска хистеректомия мина на 28.02 в болница Надежда. Изключително доволна съм от отношението на акушерките, на лекарите, от грижите, обстановката. Въпреки, че всичко се случи толкова неочаквано и трябваше да взема бързо решение какво да се случи с тялото ми, съм доволна че попаднах точно в Надежда. Миомата е била в разпад, с коликвация в центъра т.е. като каша. Възстановяването ми протече сравнително леко, с изключение на газовата криза първия ден и това, че не усещах позиви за уриниране. Матката е била голяма и е вадена цяла през влагалищния чукан предполагам, че може да е имало някаква травма при изваждането на пикочния мехур или уретрата. След проведена терапия и проследяване, вече нямам такъв проблем, за щастие.
Вчера ходих да ми махнат конците. Сега се чудя за кога да си запиша час за контролен преглед. Казаха ми, че имам право на 1 безплатен при оператора ми. Мисля да го запиша, след като излезе хистологията.
LaDida, радвам се, че въпреки спешността и при теб всичко се е случило по най-добрия начин! Историята от линка ме разплака.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 10:27 от benighted

# 248
Здравейте🌸
Момичета, опит със Золадекс дали имате?
Всяко мнине ще ми е от полза

# 249
Здравейте, може ли да ви помоля да споделите какви симптоми сте имали в началото, преди да ви открият миома?

# 250
Аз абсолютно никакви.

# 251
Здравейте, може ли да ви помоля да споделите какви симптоми сте имали в началото, преди да ви открият миома?
При първоначалното откриване на миомата - никакви. Тогава беше много малка 1 см на 1 см и не ми правеше проблеми. Чак след като родих и спрях кърменето (близо 2 години след установяването на миомата с ехограф), започнаха проблемите - много обилен цикъл със съсиреци, много продължителен (7-10 дни), в последствие анемия (умора, задух, нарушения в съня).

Откакто ми махнаха миомата нямам абсолютно никакви симптоми и оплаквания, вече съм с нормален цикъл и се чувствам като нова, преди направо бях половин човек, не можех да излизам 2 дни от цикъла, сменях най-големите тампони през 30 минути, беше много страшно.

# 252
Аз не съм имала обилен цикъл, или промени в ритъма му. Имах задъхване, но работя от вкъщи и не спортувам и аз и останалите около мен го отдавахме на това. Установи се, че е анемия. Имах и подуване на корема, но аз като цяло съм пълна и отново смятах, че причините са гореизброените. Също така чести позиви за уриниране. Сега след операцията мога да изляза да се разхождам 4-5 часа навън, да пия вода, кафе, сок и не ми се ходи до тоалетна, което е чудесно направо.

# 253
Unicorn, с какво се обяснява анемията като не си имала обилен цикъл?

Аз нямам абсолютно никакви симптоми. Интрамурална към субсерозна, 4 см. Опитаха се да я изкарат виновна за промени в цикъла, който беше станал обилен, продължителен и със съсиреци, но причината беше киста. Кистата се спука и цикълът се оправи - лек и къс, какъвто винаги е бил.

# 254
Мина прегледът при доц.Марков в Токуда и да, заслужаваше си чакането. Успокои ме, че разположението на миомния възел не нарушава структурата на матката, затова и не води до ръвоизливи или болка. Към момента е 5 см, а преди месец бе 5.8. Препоръча следене на 6 месеца и ако расте тогава може да се мисли за операция, като не е нужно да се маха матката, да по-лесно е за опериращия, но по негово думи пациентът е този, който взима решение на база на възможните рискове. Сподели, че да се остави матката не представлява риск, както и какви са възможните последици от махането ѝ. Относно препаратите, не препоръчва лекарствените, защото водят до хормонални промени и влияят и върху структурата на миомния възел, което не е желателно. За билковите каза, че не вижда драстична разлика след приемането им.
Токуда правят и консултация по документи само, които се качват в системата им. За живущите извън София мисля, че е добър вариант това.

Здравейте, писах Ви на лично.

Общи условия

Активация на акаунт