Операция на миома - 8

• 63 943
  • 790
  •   1
Отговори
# 405
Аз бях с две миоми и не съм раждала, едната интрамурална към субсерозна.
Оперирах се в Токуда в началото на юли и към момента се чувствам много добре, нямам оплаквания. Имах малко по-бавен възстановителен период след операцията, но всичко беше поносимо.
Успех пожелавам, не е толкова страшно 🍀

# 406
Привет, въпрос към всички с отворен миомектомия. От моята минаха почти 3 месеца вече, но белега още ме боли на допир и мястото е чувствително. Около него също самата тъкан е плътна и твърда. На два прегледа бях, всичко е супер. Та, чудя се, при вас как е? Мерси.

# 407
Искам да попитам всички, които са родили след премахване на интрамурална или субсерозна миома, със секцио ли беше и защо препоръчват в 37г.с.? Не е ли рано? Бебето недоносено ли е тогава? А за естествено раждане четох, че трябва да минат 2 години от операцията.

# 408
Здравейте. Някой да е минал операция на интрамурална миома преди забременяване? Моята е външна, но част от нея е в стената на матката. Размерът и е 4,5/6,3см. Не съм раждала. Доктора каза, че е голяма, не каза, че задължително трябва да се махне, но не дава гаранции как ще се развие една бременност с тази миома. Остави ме аз да реша. Моля ако има някой с подобен случай да даде съвет. Вече имам насрочена операция. Дали съм взела правилно решение да се оперирам преди забременяване 🥺 Притеснява ме, че ще се реше стената на матката, въпреки че съм чувала, че зараства сравнително добре и бързо.

Този размер миома може да не пречи, а може и да пречи за забременяване. Добре е да направиш и друга консултация. Чела съм, че даже при ин витро слагат ембрионите на определено място и износват близнаци с миома. Но е индивидуално... Консултирай се добре, преди решението да легнеш под ножа, а и зависи от възрастта. Ако имаш години да изчакаш преди бременност след операцията, най-добре.

# 409
Момичета, кога изчезват резорбируемите конци след операция? Минаха вече 18 дни от операцията ми, но си стоят и на трите разреза от лапарото, стърчат и бучат неприятно вече. Другите конци вече щяха да са ги свалили и да съм забравила...

# 410
Момичета, кога изчезват резорбируемите конци след операция? Минаха вече 18 дни от операцията ми, но си стоят и на трите разреза от лапарото, стърчат и бучат неприятно вече. Другите конци вече щяха да са ги свалили и да съм забравила...

Около две седмици стояха моите.

# 411
Здравейте! Предстои ми лапароскопска миомектомия. Имам няколко въпроса към преминалите през това.
-  Искахте ли видео запис от операцията?
Дали се заплаща? Може ли доктора да се засегне/обиди, че искам запис?
- Имам ли нужда от патерици (ако се премине към отворена операция) поне докато съм в болницата?
-  Някой пробвал ли е техниката за изкарване на излишния газ с шише с вода и сламка/маркуч?
-  Освен обичайния багаж, нещо което ще ми е от полза? Взехте ли си болкоуспокояващи или  да разчитам, че там ще ми дадат?

# 412
Здравейте! Предстои ми лапароскопска миомектомия. Имам няколко въпроса към преминалите през това.
-  Искахте ли видео запис от операцията?
Дали се заплаща? Може ли доктора да се засегне/обиди, че искам запис?
- Имам ли нужда от патерици (ако се премине към отворена операция) поне докато съм в болницата?
-  Някой пробвал ли е техниката за изкарване на излишния газ с шише с вода и сламка/маркуч?
-  Освен обичайния багаж, нещо което ще ми е от полза? Взехте ли си болкоуспокояващи или  да разчитам, че там ще ми дадат?

Не мога да отговоря на всички въпроси, тъй като аз бях с отворена операция. Не съм искала запис, но мисля че имаш право. Ако държиш на това, не мисля че трябвя да се притесняваш лекаря дали би се обидил. Патерици няма да са ти нужни, дори да си с отворена операция - като мен. Имаше жени в болницата с премахнати женски органи и огромни белези от операцията и се справяха чудесно. На втория ден след реаниамцията бяха на крака. Болкоуспокояващи ще ти дават в болницата. Ако използваш друг вид лекарства, си ги носи. Аз например пиех за алергия и ми свършиха докато бях в болницата и се наложи да изпратя някой да ми ги купи. Вземи си слушалки задължително ( ако не си сама в стая ) , някое приятно четиво, нощници ( аз носих две), удобни чехли за болницата, козметика. Аз си носих и судоку , тъй като обичам.

# 413
  • Бургас
Аз си носех едно плюшено халатче -свърши ми много добра работа.Дрехи удобни за сваляне, по-широк ръкав, заради абоката.Оказа се също, че трябва да имаме тоалетна хартия, прибори за хранене, чаша, чинийка -пластмасови носих, вода.Мокри кърпи бих взела сега дезинфекциращи и обикновени.Едно шишенце с пулверизатор пълно със спирт да напръскам повърхностите.

# 414
  • София
И аз бях чела за тази техника, но изобщо не ми беше до това тогава, дори май не съм се и сетила. Поне при мен подуването премина за 2-3 дни макс, нямах силен дискомфорт, само леки наболвания. Все пак си купих сламки от кафето в болницата, които така и не използвах.
Относно багажа - освен личните ви дамски принадлежности, единствено за тоалетна хартия, евентуално ако нямате достатъчно предвидена в стаята.. за след клизмата Wink

# 415
  • Пловдив
Здравейте мили дами.
Трябва да се реша на операция за миомата ми... за която знам от 2г. В момента казват, че е 10см...и че било добре да я махна.
На 49г съм. Без оплаквания. Редовен цикъл.
Искам да ви попитам... някой има ли лапароскопска с този размер. Болезнена ли е операцията много. Колко време държат в болницата след операция.
Имам проблем с престоя в болница... панически проблеми... най-общо казано.
От Пловдив съм. Към кой лекар бихте ме насочили. Сигурно и още ще питам, во като за начало толкова.
Не знам дали тук трябваше да напиша. Отдавна не съм влизала. Моля за извинение.

# 416
  • Бургас
sauron, предполагам, че тук всеки ще препоръча неговия лекар. Е, поне аз ще направя това. В началото на март акад. Горчев ми направи лапароскопска операция в МБАЛ Света Марина, в Плевен. Много леко и бързо се възстанових. Вчера си пуснах изследвания и за първи път от няколко години всичко ми е норма. Когато е планирано, престоят в болницата е само 3 дни и изобщо не се усеща.

# 417
  • Пловдив
sauron, предполагам, че тук всеки ще препоръча неговия лекар. Е, поне аз ще направя това. В началото на март акад. Горчев ми направи лапароскопска операция в МБАЛ Света Марина, в Плевен. Много леко и бързо се възстанових. Вчера си пуснах изследвания и за първи път от няколко години всичко ми е норма. Когато е планирано, престоят в болницата е само 3 дни и изобщо не се усеща.
Благодаря ви безкрайно❤️

# 418
Има ли някой с външна миома и с оскъден цикъл? Моята е около 6см., предстои ми лапароскопска операция. По принцип ми е редовен, първия ден ми е добре и след 2рия вече съм на ежедневни превръзки 😕 Дали миомата пречи на матката да контрахира правилно, а от там да не може да се "изчисти" по време на менструация?

# 419
Има ли някой с външна миома и с оскъден цикъл? Моята е около 6см., предстои ми лапароскопска операция. По принцип ми е редовен, първия ден ми е добре и след 2рия вече съм на ежедневни превръзки 😕 Дали миомата пречи на матката да контрахира правилно, а от там да не може да се "изчисти" по време на менструация?
По принцип едно оплакванията е при миоми- обилен цикъл. Аз имах същата външа+ вътрешни, а цикълът ми беше от нормален към оскъден дори. Течение 1-2 дни и после почти нищо. И сега след операцията- пак ми е така.

Общи условия

Активация на акаунт