Операция на миома - 8

• 63 939
  • 790
  •   1
Отговори
# 420
На някой да са му изследвали туморен маркер СА 125 преди операцията? Моят е 46 при норма до 35, леко съм в паника и нз какво да си мисля 🥺 Също и LDH което е в норми...

# 421
  • Пловдив
Прждължавам да съм в недоумение къде и при кой в Пловдив да се оперирам. Както казах и по-горе в поста ми... имам проблем и с престоя. В чудене съм накъде.

# 422
На някой да са му изследвали туморен маркер СА 125 преди операцията? Моят е 46 при норма до 35, леко съм в паника и нз какво да си мисля 🥺 Също и LDH което е в норми...
Здравей, Дени, не са ми изследвали такива неща, но ако имаше полза със сигурност щяха да го направят. Правиха ми т.н. пробен кюртаж с условието, че резултатът не е сигурен и няма гаранция, че някъде по-дълбоко няма ракови клетки. Говорих с двама специалисти във Варна и двама в Германия и всички бяха категорични, че докато не се извади миомата няма начин да се знае дали всички клетки са доброкачествени. Оперирай се, за да ти се махне от главата!
При мен минаха почти два месеца и вече спрях да мисля за операцията. И за това кога ще ми дойде и дали няма да се олея някъде на път...

# 423
Здравей, Дени, не са ми изследвали такива неща, но ако имаше полза със сигурност щяха да го направят. Правиха ми т.н. пробен кюртаж с условието, че резултатът не е сигурен и няма гаранция, че някъде по-дълбоко няма ракови клетки. Говорих с двама специалисти във Варна и двама в Германия и всички бяха категорични, че докато не се извади миомата няма начин да се знае дали всички клетки са доброкачествени. Оперирай се, за да ти се махне от главата!
При мен минаха почти два месеца и вече спрях да мисля за операцията. И за това кога ще ми дойде и дали няма да се олея някъде на път...
Минах вече през операция. Освен миомата съм имала ендометриоза. Доктора каза, че заради нея СА 125 е завишен. Все още чакам хистологията, надявам се да не е друга причината. Радвам се, че се реших на тази операция иначе нямаше да разбера за ендометриозата, а се опитвам да забременея. Нямах никакви симптоми!

# 424
  • Русия
И на мен ми изследваха. Лекарката каза, че повишените значения са заради миомата. Тя е тумор, все пак, макар и не е рак.

# 425
Някой знае ли за явяване на ЛКК трябва ли да се носи стария болничен или епикризата е достатъчна? Мисълта ми е, че първоначалния болничен го занесох на работа вече...

# 426
Здравейте,
Прочела съм всички теми, и знам че повечето оперирани момичета по-рядко пишат вече. Интересувам се при кой лекар сте си правили лапароскопска операция със запазвате на матката. Знам, че е много индивидуално и по преценка на лекаря, дали да е отворена операция или лапароскопска.
Ще се радвам да ми пишете от кои лекари сте доволни.

# 427
Д-р Танчев-Токуда болница.

# 428
Благодаря ви! Понеже ми е препоръчана отворена операция, ще се допитам и до други хирурзи. Знам, че лапароскопската е по-щадяща, но не знам дали е възможна при миома на предна маточна стена.

# 429
Благодаря ви! Понеже ми е препоръчана отворена операция, ще се допитам и до други хирурзи. Знам, че лапароскопската е по-щадяща, но не знам дали е възможна при миома на предна маточна стена.

Здравей. Повечето момичета тук мисля че са с отворена операция, тъй като масово хирурзите препоръчват това, когато не е имало раждане и матката се запазва. Има и други случаи разбира се. Аз съм оперирана коремно, преди 4 месеца, но в гр. Плевен. Успех и ако имаш други въпроси- пиши.

# 430
Здравейте, извинете за лаишкия въпрос, но лапароскопската операция на миомен възел от къде се оперира? През влагалището или се правят дупки в коремната област?

# 431
Лапароскопската е чрез дупки в корема, ако е през влагалището се нарича хистерокопия.

Аз имам отворена операция през февруари тази година при доц. Марков в Токуда, на разположение съм при въпроси.

Аз в момента съм бременна за втори път, 15 г.с. и в понеделник следящата ме изненада, че имам нова миома, този път 2 см, пак по предна стена. Предишната бременност изкарах със старата миома на 5-6 см и не подлежеше на махане по време на секциото и затова я махнаха по-късно. Честно казано, доста тъпо ми стана, не очаквах толкова бързо да образувам нова миома, въпреки че ми бяха казали, че вбъдеще е възможно да се случи. Ще говоря на следващия ми преглед дали има възможност ако остане толкова малка, да се премахне по време на секциото.

# 432
Лапароскопската е чрез дупки в корема, ако е през влагалището се нарича хистерокопия.

Аз имам отворена операция през февруари тази година при доц. Марков в Токуда, на разположение съм при въпроси.

Аз в момента съм бременна за втори път, 15 г.с. и в понеделник следящата ме изненада, че имам нова миома, този път 2 см, пак по предна стена. Предишната бременност изкарах със старата миома на 5-6 см и не подлежеше на махане по време на секциото и затова я махнаха по-късно. Честно казано, доста тъпо ми стана, не очаквах толкова бързо да образувам нова миома, въпреки че ми бяха казали, че вбъдеще е възможно да се случи. Ще говоря на следващия ми преглед дали има възможност ако остане толкова малка, да се премахне по време на секциото.

Благодаря!
Аз влизам в болницата в идния понеделник. Малко ме е страх. Като мине, ще разкажа подробно за моя опит.

# 433

От това най- много ме е страх. Дано имам късмета да забременея преди гадините да да се върнали. Нещо бавно се възстановявам обаче, минаха 4 месеца а белега и около него още ми е болезнен.

# 434
Аз се оперирах преди 2 седмици в Токуда при доктор Танчев.Операцията ми беше отворена, защото не съм раждала и най- големия възел беше 10 см към корема.Сега вече след операцията мога да кажа, че страха преди нея беше по-голям от колкото болката и възстановяването.Вече правя разходки и мога да кажа, че имам леки болки при сядане и при обръщане в леглото.Най- сложното е да вземеш решение и да се престрашиш.Успех! Ако имаш въпроси пиши.

Общи условия

Активация на акаунт