Операция на миома - 8

• 64 034
  • 790
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте🌸
Момичета, опит със Золадекс дали имате?
Всяко мнине ще ми е от полза
След 4 дози от Лукрин депо, който е на същия принццип като Золадекс, миомата е намалила размера си наполовина. След ужасните кръвоизливи и цикъл, който не спираше, след първите две дози вече се чувствах нормално, хемоглобинът ми от 86 сега вече е 130. Продължавам с лечението.

# 256
Имам лично съобщение от съфорумка по темата за миома и доц. Марков, но си е забранила получаването на съобщения и не мога да отговоря.

Ако случайно види тук в темата, ето отговора ми:

Скрит текст:
Здравейте,

Доцент Марков е прекрасен лекар и човек и съм повече от доволна от него. Като отношение: дойде да ме види преди визитация в деня на операцията, за да говорим само двамата, после дойде сутринта в реанимация на следващия ден пак преди визитацията. Изключително мил, грижовен, обясняващ, но в същото време обран и спокоен.

Относно самата операция, мина успешно, премахнаха само миомата и съхраниха матката, въпреки че миомата беше лошо разположена - интрамурална към субмукозна в предна маточна стена, около 7см. Възстанових се доста бързо, още на следващия ден имах свиждане и се качих на 9ти етаж. Около седмица до десетина дни имах придърпване в операцията и я усещах при ставане/сядане, но като цяло не е било нещо фрапиращо. Не съм взимала никакви обезболяващи след престоя в реанимация. Пазих се да не вдигам тежко (11 кг дете) около месец, въпреки че на 3тата седмица не се замислих и я вдигнах да я нося до банята и не съм имала проблем.

Вече 2 месеца по-късно цикълът ми е лек, направо съм нов човек. Контролен преглед ми предстои през май, тъй като доцентът каза, че иска да ме види 60 до 90 дни след операцията, когато се очаква конците да са резорбирали напълно.

На разположение съм ако имате още въпроси. Simple Smile

# 257
  • Бургас
Здравейте🌸
Момичета, опит със Золадекс дали имате?
Всяко мнине ще ми е от полза
След 4 дози от Лукрин депо, който е на същия принццип като Золадекс, миомата е намалила размера си наполовина. След ужасните кръвоизливи и цикъл, който не спираше, след първите две дози вече се чувствах нормално, хемоглобинът ми от 86 сега вече е 130. Продължавам с лечението.

При кого се извършва това лечение?

Аз си направих емболизация във вторник, надявам се да нямам нужда повече от друго, но все пак ако нещо не се получи да имам елтернативи.

# 258
Здравейте от дълго време чета вашите мнения и коментари и днес ви пиша за съвет.През 2019 година ми откриха миомни възли, ходих пр д- р Бузалов в Стара Загора,  след това при доктор Константинов в София, бях се настроила за коремна операция,тъй като не съм раждала.Започна пандемията и все още не съм се оперирала.Вчера бях при доктор Танчев в Токуда основният възел от 7 см вече е 10 см.Имам и още няколко малки.От прочетеното тук разбрах , че той прави предимно лапароскопия.Някой оперирал ли се е при него за коремна отворена операция.

# 259
Аз съм при него с отворена операция ,че имам доста операции в тази област.При мен е с премахване на матката.

# 260
Здравейте от дълго време чета вашите мнения и коментари и днес ви пиша за съвет.През 2019 година ми откриха миомни възли, ходих пр д- р Бузалов в Стара Загора,  след това при доктор Константинов в София, бях се настроила за коремна операция,тъй като не съм раждала.Започна пандемията и все още не съм се оперирала.Вчера бях при доктор Танчев в Токуда основният възел от 7 см вече е 10 см.Имам и още няколко малки.От прочетеното тук разбрах , че той прави предимно лапароскопия.Някой оперирал ли се е при него за коремна отворена операция.
Здравейте!
Ще следя темата, защото и аз бях при д-р Танчев на преглед и при мен  говорим за лапароскопска хистеректомия със запазване на яйчници. Предпологам, че искате да запазите матката и да отстрани само миомите и за това искате отворена операция? Това не може ли да се постигне с лапароскопсак операция?
Много жени пишат за д-р Тодор Димитров от София. Ходих при него, говори ми точно, че ще  оперира само миомите с отворена операция , но аз лично не бих му се доверила.  Не бих повторила!  Ще Ви пиша на лично съобщение впечатленията си.

# 261
Здравейте, колко време след операцията (отворена коремна хистеректомия) отидохте на контролен преглед? На мен лекарят ми каза след 2 месеца, но ми се струва много време.

# 262
Здравейте, колко време след операцията (отворена коремна хистеректомия) отидохте на контролен преглед? На мен лекарят ми каза след 2 месеца, но ми се струва много време.

В рамките на месеца.

# 263
И аз ходих в рамките на месеца,за да си взема епикризата и биопсията,но не ме е преглеждал.

# 264
  • Пловдив
Ако си вземете по-навреме епикризата, там досега ми е било описано кога са контролните прегледи. Последно при гореспоменатия д-р Тодор Димитров отидох на деня и беше безплатен прегледа. Иначе и аз загубих доверие и не бих отишла отново при него...

# 265
До месец след операцията имаме право на безплатен преглед.

# 266
Здравейте!
Ще следя темата, защото и аз бях при д-р Танчев на преглед и при мен  говорим за лапароскопска хистеректомия със запазване на яйчници. Предпологам, че искате да запазите матката и да отстрани само миомите и за това искате отворена операция? Това не може ли да се постигне с лапароскопсак операция?
Много жени пишат за д-р Тодор Димитров от София. Ходих при него, говори ми точно, че ще  оперира само миомите с отворена операция , но аз лично не бих му се доверила.  Не бих повторила!  Ще Ви пиша на лично съобщение впечатленията си.
Здравейте бихте ли писали и на мен за др Димитров имам записан час и сега се зачудих дали да ходя

# 267
Включвам се да се отчета и аз с лапароскопия при д-р Нецов в СофияМед. Влязох уж за 2миоми (6см и 2см), а той изкарал 5бр.
Въпреки че беше труднодостъпна по задна стена тази голямата, никой не се наемаше да я махне с лапаро, и аз бях психически настроена и за преминат в коремна. Но явно стана.
Сега как се чувствам, какво да ви кажа, не е хайде и хоп да скочи човек. Операцията беше във вторник към 16ч, цяла нощ в реанимацията те държат, на следващия ден сутринта ме върнаха в стаята и около 14ч махнаха дрена, и в четвъртък сутринта ме изписаха. Аз лично не се чувствам много ОК, корема много ме болеше след операцията - явно от раздуването с газа. Имах и все още имам болка в целия корем, червата, газове, дискомфорт и като цяло не ми е ОК.
Отделно поддържам Т около 37.3-37.5 вече няколко дни, втриса ме, пия МИГ 400 вече няколко дни, от него още повече ми се раздразват червата явно и въобще картинката не е много приятна. Не зная защо очаквах че всичко е много лесно и не толкова дискомфортно. Операцията не ме боли, но може би е от Нурофена и аз не мога още да преценя.
Явно при всеки протича различно, може би аз съм по кекава, а принципно уж държа на болка и не съм мрънкало Simple Smile
Ако имате въпроси съм на линия!

Здравейте, аз също минах през отворена миомектомия. Изписаха ме на 23.05 и все още имам болки и напрежение в корема. Другото е, че ми дойде в деня на изписването. Питах, и професора каза, че е нормално да ми се измести цикъла. Все още ту ми кърви, ту зацапва. Казаха ми само да се движа повече и да не се натоварвам физически. След няколко дни ще ходя да ми махат конците и ще видя как ще е. Коремът ми е още подут и не зная дали ще спадне. На контролния преглед ще се види дали всичко е наред. Той е на 19.06.Тогава ще питам и за цикъла защо продължава толкова време. Иначе се чувствам добре, само заради цикъла ми е притеснено.

# 268
Здравейте, към дамите с отворена операция и хистеректомия носили ли сте някакъв колан или стягащо бельо? Има ли някаква физиотерапия с цел предпазване от смъкване на органи?

# 269
2021г ми откриха миома 1 см, сега вече гадина по-късно е 2см. Казаха ми, че ще я наблюдаваме.

Ако се наложи операция, не знам къде да отида.

Общи условия

Активация на акаунт