Операция на миома - 8

• 63 994
  • 790
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Cherrylady, знам, че много шаблонно звучи, но тези операции са толкова рутинни вече, че не виждам причина да се притеснявате. Най-важното сте го направили, потърсили сте лекар, второ мнение, препоръки. Щом сте намерили читав лекар, значи вашата задача сте я изпълнили, оттук-нататък лекарят ще се справи Simple Smile

Някъде бях чела, че 30% от жените в света имат миоми в някой етап от живота си. Наистина е рутинна операция. не мислете за операцията, тя ще мине и замине, мислете за след нея. На мен винаги ми помага да си мисля за някакви бъдещи задачи - нова почивка, ремонт и т.н Планирам, обмислям, проучвам, така си ангажирам мозъка с нещо, което ми е приятно като бъдеща идея. Минала съм през паник атаките, на мен много ми помогна да прочета подробно за тях - как всичко е в мозъка, внушенията че ти е зле, изтръпванията, мравучкането, усещането как нещо те боли, а няма физическа причина за това...Когато подробно го разбрах, се научих да го контролирам. Не допускам да се развива, пускам си музика, филм, мисля си за друго. Не знам дали пиете хапчета, но аз си бях наумила, че Невробекс ми помага много (това са витамини Б, подходящи за нервната система). Така всеки път, щом усещах начало на паник атака си пийвах неуробекса и се самоуспокоявах, че сега всичко ще мине. И така и ставаше Simple Smile Знам, не е лесно и на хартия по-лесно звучи, но опитайте.

Успех и изобщо няма от какво да се притеснявате! Прочетете подробните мнения на преминалите вече през операцията, за да сте подготвени за всяка стъпка.

# 361
Здравейте, момичета.
Скоро навърших 34 години, а малко преди рождения ми ден ми откриха миома 10 см.
От голям областен град съм и гинеколожката ми препоръча д-р Валери Нецов. Отидох на преглед при него и тъй като не съм раждала се налага да бъде коремна операцията. От 2 години правим опити за забременяване, но не се получаваше.
Утре постъпвам в София мед за коремна операция при д-р Валери Нецов.
Ходих на консулт и в Плевен в "Света Марина" при д-р Радински, който също ми направи много добро впечатление, но беше категоричен и на същото мнение като д-р Нецов, че трябва да е коремна с цел запазване на матката.
На 20 години имах приключения с болници и доктори и ходене по мъки 3 години и сега изпитвам невероятен страх. Получавам много силни паник атаки, колкото по-малко остава. Моля се само всичко да мине добре. Успех желая на всички, на които им предстои!

Здравей! Не знам дали си чела назад тъй като наскоро разказах и аз своята история. Пиша ти за кураж! Моята операция също беше коремна, защото също не съм раждала. На 30 г съм. Беше в Плевен в Света Марина. Чувствах се ужасно, плачех денонощно, защото не съм си чупила дори ръка. И изведнъж операция. Всичко мина, възстановявам се все още. В болницата е кофти, няма да лъжа, но в коя болница е приятно ? Всичко минава бързо. Заобиколете се с хора, които ви обичат и разбират и си мислете за неща, които ви предстоят. Успех и вярвайте че всичко ще мине гладко!

# 362
Cherrylady, знам, че много шаблонно звучи, но тези операции са толкова рутинни вече, че не виждам причина да се притеснявате. Най-важното сте го направили, потърсили сте лекар, второ мнение, препоръки. Щом сте намерили читав лекар, значи вашата задача сте я изпълнили, оттук-нататък лекарят ще се справи Simple Smile

Някъде бях чела, че 30% от жените в света имат миоми в някой етап от живота си. Наистина е рутинна операция. не мислете за операцията, тя ще мине и замине, мислете за след нея. На мен винаги ми помага да си мисля за някакви бъдещи задачи - нова почивка, ремонт и т.н Планирам, обмислям, проучвам, така си ангажирам мозъка с нещо, което ми е приятно като бъдеща идея. Минала съм през паник атаките, на мен много ми помогна да прочета подробно за тях - как всичко е в мозъка, внушенията че ти е зле, изтръпванията, мравучкането, усещането как нещо те боли, а няма физическа причина за това...Когато подробно го разбрах, се научих да го контролирам. Не допускам да се развива, пускам си музика, филм, мисля си за друго. Не знам дали пиете хапчета, но аз си бях наумила, че Невробекс ми помага много (това са витамини Б, подходящи за нервната система). Така всеки път, щом усещах начало на паник атака си пийвах неуробекса и се самоуспокоявах, че сега всичко ще мине. И така и ставаше Simple Smile Знам, не е лесно и на хартия по-лесно звучи, но опитайте.

Успех и изобщо няма от какво да се притеснявате! Прочетете подробните мнения на преминалите вече през операцията, за да сте подготвени за всяка стъпка.
https://
Благодаря Ви за куража!
При мен паник атаките са свързани със задух и силно сърцебиене и си мисля, че умирам.
Не знам как да се справя с този проблем. Sad  Знам, че ме чакат болки, претърпяла съм вече веднъж операция по спешност, но бях на 20 год. и не знаех какво ме очаква, а сега е друго...
Violetka91, кой ви прави операцията в Света Марина?

# 363
Доцент Хинкова. Не познавам другите лекари, но се запознах с жени, оперирани и от д-р Радински. Аз лично съм доволна и от доцентката и от грижите в болницата и от самата болница.

# 364
Някъде бях чела, че 30% от жените в света имат миоми в някой етап от живота си.
75-80%.

# 365
  • София
Утре постъпвам в София мед за коремна операция при д-р Валери Нецов.

Успех! Аз бях там, но при друг доктор.
Обстановката е спокойна, приятно е, храната е ок, чисто е - тези фактори допринасят за по-лесно понасяне на преживяването.
Стискам палци да мине всичко по план Simple Smile

# 366
  • Там, където мечтите се сбъдват
Който не планира бременност, и няма противопоказания, може да се интересува за хормонална спирала Мирена за овладяване на кръвоизливите. При повечето жени се получава, има и теми за нея. Едно от условията е маточната кухина да не е изкривена от миомата/те/ и да позволява поставянето на спиралата, както и да няма противопоказни заболявания от упътването. При добро стечение до няколко месеца /от 3 до 7-8, при други и повече/, лигавицата изтънява, Ц. значително намалява или дори спира и гадините няма от какво да се хранят и не растат.

Добре е да си направи и консултация с мамолог, дори и да няма противопоказания, тъй като хормоналната терапия дава отражение на гърдите.

# 367
Трябва да ходя на преглед да се види миомата и да се прецени дали е за операция. Обаче ще съм 5ти от цикъла, тогава вече е доста по-оскъден... Знаете ли дали пречи да се види добре миомата? По принцип е външна.

# 368
Трябва да ходя на преглед да се види миомата и да се прецени дали е за операция. Обаче ще съм 5ти от цикъла, тогава вече е доста по-оскъден... Знаете ли дали пречи да се види добре миомата? По принцип е външна.
Доколкото разбрах, преди цикъл е по-зле, тогава може да се получат неточности в образа. Пети ден не би следвало да е проблем.

Моята лекарка иска да си направя ЯМР. Искат да ми слагат и контрастно вещество. Четох, че не е напълно безопасно и честно казано не ми се иска. Някоя от вас правила ли е ЯМР? Наистина ли се налага да е с контрастно вещество?

# 369
Аз съм правила ЯМР заради миомата, няколко лекари го искаха, други пък казаха, че нямало смисъл и се учудваха, че са ме накарали да си направя. Едно "светило" дори каза, че заключението на ЯМР-то било грешно Smiley- (никой  лекар не гледа образа, а само заключението от изследването).
Преди самия ЯМР ми казаха, че според зависи как се вижда, ще преценят дали се налага контраст. Явно се наложи, защото по средата на ЯМР влезна сестрата и ми вля контраст. Аз нямах никакви проблеми с контраста, но и аз се бях притеснила, че е вреден. Мисля, че бях правила някакви изследвания за бъбреците (може би креатинин?) преди процедурата.

# 370
И аз правих ЯМР на малък таз. Посредата на процедурата ми вляха и контраст. Доколкото съм наясно ЯМР е доста безвредно, даже и бременни могат да го правят. Ако се налага и финансово може да го позволите, според мен няма от какво да се притеснявате.

# 371
При мен се случи същото.Аз съм алергична и бях с подготовка за контраста.Преди това имах скенер.

# 372
Здравейте, момичета! Операцията според лекарите мина успешно. Двете ми тръби са били запушени. Едната е отстранена, а на другата е направена някаква пластика. Според док всичко е наред и след 6 месеца може да се започнат опити за забременяване. Вчера ме изписаха. Изправиха ме на втория ден. Много ми се вие свят, това нормално ли е?

# 373
  • Sofia
Когато ме изправиха за първи път след секцио така ми причерня, че щях да припадна. Според мен е нормално, особено ако лежите повече и имате ниско кръвно. Само когато ставате ли ви се вие свят? пиете ли някакви лекарства?

# 374
Когато ме изправиха за първи път след секцио така ми причерня, че щях да припадна. Според мен е нормално, особено ако лежите повече и имате ниско кръвно. Само когато ставате ли ви се вие свят? пиете ли някакви лекарства?
Обикновено да, с по-ниско кръвно съм, а и хемоглобина преди операцията беше много нисък. Преляха ми две банки кръв и 2 банки плазма. Сега хемоглобина е 99. Може би и жегата така ми се отразява, защото в болницата беше климатизирано и се чувствах добре, но когато излизах навън ми ставаше така. Сега вкъщи няма климатик и пак ми се вие свят. Лекарства в момента не пия, освен мента, глог и валериан и валидол. Според док нямало нужда в момента от лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт