Операция на миома - 8

• 63 924
  • 790
  •   2
Отговори
# 450
Параход, имах предвид че ендокринолозите рядко се занимават с полови хормони.А че е сложна материя, да така е.
Violetka91, колко месеца ти каза доц.Хинкова за възстановяване на матката. Лесно ли понесе упойката.  
Четох за белия равнец, но нямаше в аптеката до нас. Ти комбинирани билки ли пиеш? Мисля и аз да си пусна хормони, до сега само пролактин, тестостерон и прогестерон съм изследвала и тези на щитовидната жлеза. В темата за хормони, където пише Денис има подробно описано в кои дни се пускат. Поне да знам имам ли някакви отклонения.
Metal.vixen, успех на операцията, твоята каква ще е.

Поне 6м., Декември като отида на преглед ще видим какво ще каже. Сега пия Матрика- комбинирани са и са точно за миоми и кисти. Упойката беше добре. Не съм повръщала, бързо ме пусна, чак ми беше скучно в реанимацията. После около седмица ме боля главата и казаха, че е от това. Други жени я понесоха доста зле - лошо, виене на свят и бая повръщане. Ама не е задължително. Ще видя утре какво ще ми пуснат и ще ви кажа.

# 451
Тези дами сигурно вече не следят темата но, има ли забременели след лапароскопска операция? Колко време след нея се случи?

# 452
Здравейте,
Прочела съм всички теми, и знам че повечето оперирани момичета по-рядко пишат вече. Интересувам се при кой лекар сте си правили лапароскопска операция със запазвате на матката. Знам, че е много индивидуално и по преценка на лекаря, дали да е отворена операция или лапароскопска.
Ще се радвам да ми пишете от кои лекари сте доволни.
д-р Тодор Димитров

# 453
Здравейте,
Прочела съм всички теми, и знам че повечето оперирани момичета по-рядко пишат вече. Интересувам се при кой лекар сте си правили лапароскопска операция със запазвате на матката. Знам, че е много индивидуално и по преценка на лекаря, дали да е отворена операция или лапароскопска.
д-р Тодор Димитров
Д-р Тодор Димитров от болница Надежда ли?
Zuzkazakyska, от личен опит ли пишете?
Момичета да сте имали проблем с нерв или артрит, вследствие на миома?

# 454
Засегнат нерв при операцията ли?

# 455
Засегнат нерв при операцията ли?
Не от операцията, а при наличието на миома да се притиска нерв, или наличие на болки в тазовата област.
Violetka91, как мина при ендокринолога?

# 456
Аз имах и преди миомата и все още имам болка в лява част на тазовото дъно. Никой лекар не може да ми каже защо е. Мисля си че или е нерв или на нервна почва.
Щитовидната каза че е ОК. Пусна ми полови хормони, щитовидна жлеза и за диабет. Чакам да ми дойде цикъла, за да ги правя. Иначе потвърди, че при повечето жени с висок естроген, се появяват миоми.

# 457
Аз имах и преди миомата и все още имам болка в лява част на тазовото дъно. Никой лекар не може да ми каже защо е. Мисля си че или е нерв или на нервна почва.
Щитовидната каза че е ОК. Пусна ми полови хормони, щитовидна жлеза и за диабет. Чакам да ми дойде цикъла, за да ги правя. Иначе потвърди, че при повечето жени с висок естроген, се появяват миоми.
За диабет инсулин и глюкоза ли?
Ако останеш доволна от лекарката, може ли да ми кажеш коя е.
За естрогена е така, и аз мисля да го изследвам. На всичкото отгоре лятото ми излезе лактобацилоза от микробиологията, не знам доколко може да вярвам на тази лаборатория. По странно е, че гинеколозите ми казват, че е нормално. От друга страна пише, че се налага лечение и то антибиотично, не знам вече. Притеснявам се, че това все пак е инфекция в организма.

# 458
Здравейте, момичета! Дълго време четях тази и отниналите теми. Моята операция мина преди седмици и се чувствам добре. Претърпях лапароскопска миомектимия. Възел 7.7 см. В София ми казаха, че трябва да ми се отстрани цялата матка, в много добра клиника във Франция бяха категорични че трябва да се премахне само възела, направих и консултация при д-р Бузалов в Стара Загора - и той бе категоричен, че трябва да се отстрани миомата. На 40 години съм и раждала. Операцията мина при Бузалов. Изключителен човек! Благодарна съм му! Имам и секцио - то боли повече.

# 459
Ellinor, радвам се че операцията ти е успешна и си доволна от лекаря. Твоята миома, как беше разположена, защото не е малка, а доколкото разбирам, операцията ти е лапароскопска.

# 460
  • София
Споделете кой в София ви даде мнението за махане на матката?

# 461
Здравейте,
д-р Тодор Димитров
Д-р Тодор Димитров от болница Надежда ли?
Zuzkazakyska, от личен опит ли пишете?
Момичета да сте имали проблем с нерв или артрит, вследствие на миома?
да от Надежда аз се оперирах при него

# 462
За диабет инсулин и глюкоза ли?
Ако останеш доволна от лекарката, може ли да ми кажеш коя е.
За естрогена е така, и аз мисля да го изследвам. На всичкото отгоре лятото ми излезе лактобацилоза от микробиологията, не знам доколко може да вярвам на тази лаборатория. По странно е, че гинеколозите ми казват, че е нормално. От друга страна пише, че се налага лечение и то антибиотично, не знам вече. Притеснявам се, че това все пак е инфекция в организма.

Следните изследвания ми е назначила: тсх, фт4, тат, мат ( не знам защо фт3 липсва? Май ще си го пусна на своя глава), инсулин, глюкоза на гладно, гликиран хемоглобин, креатинин, ПКК, в ден 3-5 от МЦ;: ЛХ, фсх, пролактин, естрадиол. В ден 19-21 - прогестерон. Отделно ще си пусна желязо, ЖСК, феритин, б12, д и фолиева.

# 463
Violetka 91 доста подробни изследвания ти е назначила. Аз съм правила tsh, ft4, тат, мат, в12, д, глюкоза, феритин, желязо, пролактин, креатинин. За в12 и д е хубаво поне седмица са не си приемала витамини.
Половите не съм, преди време само прогестерон, но знам че е хубаво да се изследва на 7 ден след доказана овулация.

# 464
Следните изследвания ми е назначила: тсх, фт4, тат, мат ( не знам защо фт3 липсва? Май ще си го пусна на своя глава)
Ft3 няма особена диагностична стойност.

Общи условия

Активация на акаунт