Операция на миома - 8

• 63 862
  • 790
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, и аз имах уж малка миома-около 3см.Следеше ми я д-р Иво Тодоров, миналата година беше все още 3см.,а тази като отидох ми каза 6см.
Потърсих още едно мнение-на д-р Тодор Димитров /кл.Надежда/.
Според него имам множество миомни възли на предна стена до 3 см,един 4см и на задната стена-един 9см.
Иво Тодоров ми предлагаше лопароскопска,а д-р Т.Димитров каза-отворена операция,без премахване на матка.
На 47г съм ,с редовен цикъл и според лекарите скоро няма да влезна в менопауза.
Според вас трябва ли да търся още едно мнение и въцможно ли е за 1 месец, между двата прегледа да порастне толкова миомата?
И защо след като няма да раждат повече н
Д-р Тодор Димитров отказа да ми маха матката/за да нямам повече проблеми с възли/
д-р Тодор Димитров е много добър лекар аз се оперирах при него мисля ,че можете да му се доверите .Доста лекари обиколих докато стигна до него

# 526
  • Бургас
Аз всъщност отидох с идеята, че ще ми направят хистероскопия, но в крайна сметка се доверих, че това е по-специализирано абразио, само там, където е локализиран полипа.Как да се доверя като два пъти се чувствам разочарована.Ами ако и третия път се оперирам и стане нещо какво ще правя, там няма връщане назад. Това поне в един момент ще свърши.Направо се моля да ми спре цикъла и да спре този кошмар, защото не мога и работа да започна, и анемия получих.

# 527
Доколкото съм чувала от лекари и на 49 -50 годишни жени правят хистеректомия, за спиране на цикъла и съответно свиване на миомата се говори за възраст над 50, така че ако приближаваш 50 наистина може да се надяваш на спиране на цикъла, но преди тази климактериума циклите обикновено са по- обилни заради повишения естроген.

# 528
  • Бургас
Наближавам затова не искам хистеректомия.Иначе ако искам където и да отида ще ми я направят веднага.

# 529
Понеже засега съм пред дилема махане само на миома ли отстраняване на матка, разбира се ще се консултирам с поне още един лекар, но ме интересува има ли жени при които след отстраняване само на миоми ,години след това не са се появили нови възли, или рано или късно се появяват отново.

# 530
При мен се появиха и след две операции се стигна до тотална хистеректомия.

# 531
tisaja,колко време след първата операция се появиха повторно миомите.

# 532
tisaja,колко време след първата операция се появиха повторно миомите.
След операцията не мога да се абстрахирам  и живея в страх. Преди преглед при гинеколог съм като ходещо кълбо нерви от притеснение да не каже, че са се върнали....

# 533
Violetka91,преди колко време се оперира и при кой доктор.

# 534

Преди 7 месеца, доц. Хинкова. От тогава бях два пъти на преглед и съм добре. Но си открих естрогенова доминантност и ако не я овладея е въпрос на време да се появят.

# 535

Преди 7 месеца, доц. Хинкова. От тогава бях два пъти на преглед и съм добре. Но си открих естрогенова доминантност и ако не я овладея е въпрос на време да се появят.

Здравей, как си я откри? Аз имам изследван естрадиол, който е в норма, уж.
При мен след операцията се появи полип, не знам дали са свързани, но сега трябва и него да махам…

# 536

При мен след операцията се появи полип, не знам дали са свързани, но сега трябва и него да махам…

На 3 ден изследвах и беше в норма, изследвах на 7 ден след овулация ( между 19-21 ден от МЦ) и беше ужасно висок, а прогестерона ми- нисък. Консултирах се с ендокринолог, каза да повторя изследванията и ако отново е така висок, да обсъдя с гинеколог какво да приемам. Но по принцип миомите доказано са следствие на естрогенова доминантност, та хич не ме учудва това. Плюс, имам доста неприятен ПМС и главоболие.

# 537

На 3 ден изследвах и беше в норма, изследвах на 7 ден след овулация ( между 19-21 ден от МЦ) и беше ужасно висок, а прогестерона ми- нисък. Консултирах се с ендокринолог, каза да повторя изследванията и ако отново е така висок, да обсъдя с гинеколог какво да приемам. Но по принцип миомите доказано са следствие на естрогенова доминантност, та хич не ме учудва това. Плюс, имам доста неприятен ПМС и главоболие.

Благодаря за информацията!
Моят само на трети ден от цикъла съм изследвала, никога по време на овулация, ще се консултирам и аз за това с ендокринолог

# 538
Привет, не е по време на овулация, а 7 дни след нея. Ако ти е около 14 ден , се пада 19-21 ден от МЦ някъде. Но мисля, че всички с миоми трябва да следят за естрогенова доминантност и да св опитвмв да го извеждаме от организма по някакъв начин, понеже е предпоставка и за злокачествени заболявания. Лично аз следвам няколко неща за намаляване на естроген- повече антиоксиданти - пия зелен чай всеки ден, фреш от нар и портокал всеки ден, витамин А, моркови, месото да е пасищно, по- изчистена козметика, подкрепа за черва и черен дроб, фибри ( хуск в моя случай) ежедневно. Не ям соеви продукти никакви. Очаквам да видя има ли резултат.

# 539
Естрогенът вече е признат канцероген,а естрогени ни дебнат отвсякъде.Изхвърлих шампоани,козметика,перилни препарати...
Виолетка,от коя фирма купуваш пасищно месо?

Общи условия

Активация на акаунт