Операция на миома - 8

• 63 870
  • 790
  •   1
Отговори
# 585
Оказа се ,че 3 сед.след отстраняване на Миома оперативно с вертикален разрез имам пикочна инфекция!!Изписаха ми антибиотик,но е мн слаб и продължава болката!Някакви съвети и предложения?

# 586
Оказа се ,че 3 сед.след отстраняване на Миома оперативно с вертикален разрез имам пикочна инфекция!!Изписаха ми антибиотик,но е мн слаб и продължава болката!Някакви съвети и предложения?
Какво ти изписаха? Винаги съм пила ципрофлоксацин за цистит и помага бързо. След операцията имах лека болка при ходене по малка нужда, пуснаха ми изследвания на урина и казаха, че не е инфекция. Отшумя много бавно, може би след два месеца.

# 587
  • Пловдив
Отдавна не съм влизала много в Бг мама и ще се постарая да видя как да ги отключа.
Иначе беше планирана за лапароскопска, но не стана. Операцията каза, че е безкръвна отворена. На влизане ми казаха 1900лв+ 23лв Ковид тест.
Макар, че операцията е друга на излизане платих толкова.

# 588
Sauron,това при кой лекар.

# 589
  • Пловдив
Д-р Даниел Ставрев
Болница Селена
Пловдив

# 590
  • Пловдив
Момичета Гинексид интимна пяна добре ли е да си взема. Оперирана съм от почти 2 седмици... миома... отворена операция.

# 591
Записвам се и аз, за да споделя моя опит и да почерпя такъв. Миналата година ми отстраниха субмукозна миома/ в кухината на матката/. Не беше голяма, но заради кръвоизливи по време на цикъл и местоположението й, препоръчаха операция. Беше направена хистероскопски. Възстонових се бавно, кървях дълго след това, но чаках следващите 2-3 цикъла, за да видя проблемът дали е изчезнал. Уви, цикълът си беше отново водопад със съсиреци, отново постоянно с кръвоспиращи и ужасни странични ефекти от тях, отново бях в старото положение. Сложиха ми хормонална спирала, но се оказа, че имам и още една интрамурална/ в стената/, около 2 см. Ако нарасне, ще се оперира лапароскопски. Казаха ми, че преди 4 см не се отстранява, ако не прави проблеми. Сега я следя на всеки 6 месеца.
Спиралата ме оттърва от кръвоизливите, но ми докара куп странични ефекти. Търпя я, защото знам какво ме чака иначе-да не мога да отида на работа, да не може да се разчита на мен никога, да лежа 3 дни и при всяко мръдване да шурва силно кръвта, да ставам по 3-4  пъти нощем, за да сменям пълни от край до край превръзки, да провалям семейни планове , да се излагам с изцапани столове, където и да отида...Кошмар беше! И сега не е розово, мразя я тая спирала, откакто я сложиха, но избирам по-малкото зло.
Това, което прочетох в темата, не ми даде отговор дали, ако се оттърва и от другата миома, ще спрат проблемите. При някои да, при други-не. Аз съм на 43 и явно хормонални изменения, характерни за възрастта, са причините за много обилния цикъл, а не миомите.
Желая на всички успешно справяне с тежи женски неволи! Бъдете здрави!

# 592
Момичета Гинексид интимна пяна добре ли е да си взема. Оперирана съм от почти 2 седмици... миома... отворена операция.

Аз не съм спирала да използвам Гинексид, даже в болницата след операцията се мих с него. Все пак не мийте белега. Аз бях с козметични шевове и ми казаха, че може, но аз един месец се мих с антибактериален сапун ( само белега).

# 593
  • София
Записвам се и аз, за да споделя моя опит и да почерпя такъв. Миналата година ми отстраниха субмукозна миома/ в кухината на матката/. Не беше голяма, но заради кръвоизливи по време на цикъл и местоположението й, препоръчаха операция. Беше направена хистероскопски. Възстонових се бавно, кървях дълго след това, но чаках следващите 2-3 цикъла, за да видя проблемът дали е изчезнал. Уви, цикълът си беше отново водопад със съсиреци, отново постоянно с кръвоспиращи и ужасни странични ефекти от тях, отново бях в старото положение. Сложиха ми хормонална спирала, но се оказа, че имам и още една интрамурална/ в стената/, около 2 см. Ако нарасне, ще се оперира лапароскопски. Казаха ми, че преди 4 см не се отстранява, ако не прави проблеми. Сега я следя на всеки 6 месеца.
Спиралата ме оттърва от кръвоизливите, но ми докара куп странични ефекти. Търпя я, защото знам какво ме чака иначе-да не мога да отида на работа, да не може да се разчита на мен никога, да лежа 3 дни и при всяко мръдване да шурва силно кръвта, да ставам по 3-4  пъти нощем, за да сменям пълни от край до край превръзки, да провалям семейни планове , да се излагам с изцапани столове, където и да отида...Кошмар беше! И сега не е розово, мразя я тая спирала, откакто я сложиха, но избирам по-малкото зло.
Това, което прочетох в темата, не ми даде отговор дали, ако се оттърва и от другата миома, ще спрат проблемите. При някои да, при други-не. Аз съм на 43 и явно хормонални изменения, характерни за възрастта, са причините за много обилния цикъл, а не миомите.
Със сигурност състоянието е съвкупност от фактори. Обърнете внимание и потърсете информация за естрогенава доминантност и хормонален дисбаланс, обърнете внимание на храненето и липсата на витамини и минерали - вит. А, Е, Д, С, магнезий, желязо(със сигурност хемоглобина ви е нисък при описаните месечни кръвоизливи). Аз приемам горепосочените витамини и минерали както и Витекс, който доста ми помага с кръвотеченията. Имам две миоми, едната близо 6 см.. Индивидуално е и трябва да намерите вашето решение и да не спиряте да търсите информация.

# 594
Със сигурност състоянието е съвкупност от фактори. Обърнете внимание и потърсете информация за естрогенава доминантност и хормонален дисбаланс, обърнете внимание на храненето и липсата на витамини и минерали - вит. А, Е, Д, С, магнезий, желязо(със сигурност хемоглобина ви е нисък при описаните месечни кръвоизливи). Аз приемам горепосочените витамини и минерали както и Витекс, който доста ми помага с кръвотеченията. Имам две миоми, едната близо 6 см.. Индивидуално е и трябва да намерите вашето решение и да не спиряте да търсите информация.
Със сигурност имам хормонален дисбаланс. Иначе ендокринолог и изследвания минах, всичко е наред. Хемоглобин след поставане на спирала-145. Витамин Д е малко нисък, пия сега цяла зима. Искам да махна спиралата, но тогава трябва да пия прогестерон, а и там са едни проблеми...не по-малки от хормона, който се доставя от спиралата. От Утрогестан така се замайвам, все едно излизам от упойка, гърдите също много ме болят от него. От Дюфастон имам главоболие и зацапване м/у циклите, апетитът се увеличава, съответно и килограмите, акне доста силно. А и черният дроб страда. Изобщо приемът на хормони дали през устата, дали локално чрез спирала, си е проблем и стрес за организма.

# 595
Ena, кисти на яйчниците имаш ли? При мен тежките цикли с много съсиреци и кръвоизливи се появиха заради киста. По принцип съм с много лек цикъл. Никой гинеколог не искаше да го признае! Всички обвиняваха интрамуралната миома. Само една АГ искаше да ми оперира кистата. След прием на билки, които според мен ми регулираха хормоните, кистата се спука сама (усетих я) и цикълът ми се нормализира.

# 596
Нямам кисти. Имах задържан фоликул, който преди време беше станал към 3 см, тоест се водеше фоликуларна киста,но тя се резорбира сама. Каква беше кистата ви?

# 597
  • София
Може да се търси връзка и с щитовидна. Там как са нещата?

# 598
Може да се търси връзка и с щитовидна. Там как са нещата?
Ендокриноложката каза:"Хормоните са ти перфектни". Имам няколко възелчета , следим ги всяка година-без промяна засега.

# 599
Нямам кисти. Имах задържан фоликул, който преди време беше станал към 3 см, тоест се водеше фоликуларна киста,но тя се резорбира сама. Каква беше кистата ви?
Честно казано не знам. Предполагам фоликулярна, но все пак няколко месеца не се резобираше сама. Ако съдя по симптомите, е стояла поне 6 месеца. Аз лично вярвам, че билките ми оправиха хормоните и това отрегулира и кистата.

Общи условия

Активация на акаунт