Операция на миома - 8

• 63 862
  • 790
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Ena123, по разказите ви разбирам, че не обмисляте премахване на матката, така ли е? Естествено не съветвам да се маха, просто се чудех дали ви е предложена тази опция.

# 601
Ena123, по разказите ви разбирам, че не обмисляте премахване на матката, така ли е? Естествено не съветвам да се маха, просто се чудех дали ви е предложена тази опция.
О, разбира се, че ми предлагат. Никой не настоява, решението си е мое, органът си е здрав. Но аз се притеснявам от последствията. Ако бях към 50-те да се замисля, но както се изказа единият от гинеколозите/ винаги търся 3 мнения/-" Много сте млада да ви махам матката".

# 602
  • София
Може да се търси връзка и с щитовидна. Там как са нещата?
Ендокриноложката каза:"Хормоните са ти перфектни". Имам няколко възелчета , следим ги всяка година-без промяна засега.

В съвременния ни живот щитовидни в реф.граници, но извън оптималните водят до множество симптоми при много хора. Пак казвам, индивидуално е, при някои не се усеща силна симптоматика, но при вас я има. Потърсете във фейсбук група "Хронични възпаления и причини", там има много информация за оптимални щитовидни хормони, естроген в тъкани при нормални и т.н. Всичко в тялото е свързано, възможно е при вас не оптимални щитовидни да бутат хормоните, не толкова видимо при кръвни изследвания. Наблюдавайте се.

# 603
О, разбира се, че ми предлагат. Никой не настоява, решението си е мое, органът си е здрав. Но аз се притеснявам от последствията. Ако бях към 50-те да се замисля, но както се изказа единият от гинеколозите/ винаги търся 3 мнения/-" Много сте млада да ви махам матката".
Все пак ако някога стигнеш до втора операция, те съветвам да махнеш матката. Иначе рискуваш трета операция. Честно казано, ако не искаш деца, не виждам причина да я пазиш. От опит казвам, че при запазени яйчници, няма значение дали си с матка или не. Само не знаеш кога "ти идва", от време на време има симптоми като болки в гърдите и повишен апетит, но без кръвотечение. Което си е голяма екстра (според мен) Laughing

# 604
Момичета, за много години, здраве и късмет на всички!

При лапароскопска операция на миома, колко време е престоят в болница и още в деня на приемането ли се прави? Колко време трае операцията?

# 605

При лапароскопска операция на миома, колко време е престоят в болница и още в деня на приемането ли се прави? Колко време трае операцията?

Престоят е три нощувки. В деня на приемането правят изследвания и те подготвят за операцията. Защо ти е важно да знаеш точната продължителност на самата операция? Тя не е фиксирано време. Миомите са различни и се намират на различно място, с различна големина са, има и други променливи. Случаите са различни.

# 606

Престоят е три нощувки. В деня на приемането правят изследвания и те подготвят за операцията. Защо ти е важно да знаеш точната продължителност на самата операция? Тя не е фиксирано време. Миомите са различни и се намират на различно място, с различна големина са, има и други променливи. Случаите са различни.
Даже в частните болници престоят е 1 нощ, ако няма усложнения. И отиваш рано сутринта, в деня на операцията. Така че зависи от болницата, питай там, където си избрала да се оперираш.

# 607

Даже в частните болници престоят е 1 нощ, ако няма усложнения. И отиваш рано сутринта, в деня на операцията. Така че зависи от болницата, питай там, където си избрала да се оперираш.

Всъщност това е най-точният отговор. Звъниш на регистратурата и питаш. Ето, приема при нас беше след 14 ч. Някъде искат да се отиде рано. Някъде искат изследванията да бъдат направени предварително. Питай за твоя случай, в избраната болница как е.

# 608
Благодаря, момичета, ориентирах се. Изследванията са предварителни.  Ще оперират дъщеря ми, затова се интересувах от времетраенето.

# 609
  • Пловдив
Diorela
Съседката ми по легло беше лапароскопски и беше 1 час....с отиване и връщането и в стаята. Приеха ни и същия ден операциите. За съжаление беше ми казана лапароскопски на мен, но се събудих с абдоминална. Не е била възможна при мен. Нея я изписаха на 3 ден.

# 610
Дами, знаете ли когато в една обща капсула миомите са две за една или за две се броят, питам защото при преглед различните доктори ми казват ,че виждат различен брой миоми а доколкото разбрах две са в обща капсула и искам да разбера от там ли идва разминаването в броя им или някой от гинеколозите е видял и други миоми.

# 611
Понеже засега съм пред дилема махане само на миома ли отстраняване на матка, разбира се ще се консултирам с поне още един лекар, но ме интересува има ли жени при които след отстраняване само на миоми ,години след това не са се появили нови възли, или рано или късно се появяват отново.

10 см миома отстранена. След почти 7 г съм бременна. За нищо на света не бих искала премахване на матката, ако мога да я запазя. Така или иначе менопаузата чука на вратата, след това няма да има обилни кръвотечения.

# 612
  • Sofia
Не се заричайте Simple Smile Менопаузата и при мен чукаше на вратата, но дали ще са 3 години или 10 години дотогава, никой не знае. А 10 години живот с кръвоизливи, притеснения, чудене как да се облечете, как да не се изцапате, ставане по 3 пъти на нощ да изтече + анемия, задъхване, проблеми...
Матката си е орган и не е хубаво да се маха лекомислено, но и аз като горната потребителка, от 1 година имам подобрено качество на живот и не съжалявам, че я махнах.

# 613
Има много страшни истории споделени по-горе, както и едва ли не категорични мнения, че миомите винаги се връщат пак. А може би зависи от малко повече неща. То не е само да се среже и премахне. И начинът на живот, начинът на мислене да се промени, също е от значение. Аз примерно съм разсъждавала по въпроса защо аз имам миоми, а майка ми и други жени нямат. Интересувах се и от метафизичните причини за физическите проявления на здравословните проблеми. Е, и мен ме плашеха хора, дето не им беше работата, че няма да се отърва от нови миоми, но седем години по-късно, аз не съм била в по-добро здраве. Аз дори едни гъбички нямам, за които бях абонирана като по-млада. Така че жени, обичайте себе си, гордейте се със себе си, вярвайте в себе си, в доброто, в здравето си. И не на последно място, много внимателно избирайте при кой лекар лягате под ножа - дали ще сте на конвейр или наистина се чувствате обгрижена и разбрана. Също така няма нищо чак толкова страшно в отворената операция. Не винаги може да се постигне желания резултат с лапароскопска.

# 614
Записвам се и аз, за да споделя моя опит и да почерпя такъв. Миналата година ми отстраниха субмукозна миома/ в кухината на матката/. Не беше голяма, но заради кръвоизливи по време на цикъл и местоположението й, препоръчаха операция. Беше направена хистероскопски. Възстонових се бавно, кървях дълго след това, но чаках следващите 2-3 цикъла, за да видя проблемът дали е изчезнал. Уви, цикълът си беше отново водопад със съсиреци, отново постоянно с кръвоспиращи и ужасни странични ефекти от тях, отново бях в старото положение. Сложиха ми хормонална спирала, но се оказа, че имам и още една интрамурална/ в стената/, около 2 см. Ако нарасне, ще се оперира лапароскопски. Казаха ми, че преди 4 см не се отстранява, ако не прави проблеми. Сега я следя на всеки 6 месеца.
Спиралата ме оттърва от кръвоизливите, но ми докара куп странични ефекти. Търпя я, защото знам какво ме чака иначе-да не мога да отида на работа, да не може да се разчита на мен никога, да лежа 3 дни и при всяко мръдване да шурва силно кръвта, да ставам по 3-4  пъти нощем, за да сменям пълни от край до край превръзки, да провалям семейни планове , да се излагам с изцапани столове, където и да отида...Кошмар беше! И сега не е розово, мразя я тая спирала, откакто я сложиха, но избирам по-малкото зло.
Това, което прочетох в темата, не ми даде отговор дали, ако се оттърва и от другата миома, ще спрат проблемите. При някои да, при други-не. Аз съм на 43 и явно хормонални изменения, характерни за възрастта, са причините за много обилния цикъл, а не миомите.
Желая на всички успешно справяне с тежи женски неволи! Бъдете здрави!
Не бях влизала в темата от октомври, когато беше моята дълго отлагана лапароскопия. Горният коментар напълно описва моя случай с изключение на факта, че съм на 35. 
Исках да питам дали при някои дами се е случвало все пак първите няколко цикъла след операцията да са обилни, а после да намалеят или да се примиря, че цикълът ми е такъв с и без миома? Всъщност аз предполагах, че операцията няма да ми разреши проблема, затова и дълго време не се решавах. След неуспешен опит за поставяне на хормонална спирала с цел намаляване на кръвоизливите, обаче все пак се престраших. Добро решение въпреки безобразия ми цикъл. (За колебаещите се)

Знаете ли колко време след операцията може да се поставя хормонална спирала? Аз лично виждам това като единствено решение за моя проблем. С нетърпение очаквам да минат 3 цикъла (остава 1) и да мога да си ползвам отново менструалната чашка, която определено е моят спасител през този период в месеца.

Общи условия

Активация на акаунт