Операция на миома - 8

• 63 850
  • 790
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, почнах да получавам цикъл на 2 седмици и посетих лекар. Изписаха ми противозачатъчни и всичко се нормализира. Когато ми откриха обаче киста в гърдата, мамоложката каза, че е от противозачатъчните и ги спрях. При преглед се откриха и 2 малки миоми 1 на 1 см,интрамурално-субмукозни. Уж са малки но от последния ми цикъл на 20 ян., до сега имах само 2 чисти дни без зацапване и днес пак се засили кървенето и имам болка като при цикъл. Докторът тогава каза, че се оперират само ако създават проблеми и че навлизам в перименопауза. Сегане знам честите цикли от нисък прогестерон ли са или от миомите. На вас миомите създавали ли са ви такива проблеми?

# 661
  • Бургас
Може да опитате с някоя тинктура или чай -турта, коприва, невен, или др.кръвоспиращи билки, евентуално ако подействат за регулиране на кървенето.И аз не мога да намеря отговор от какво е.Първопричината със сигурност е хормоналаната, но вече в последствие може да е и от миомата.

# 662
  • София
SAB-f ,
При мен не е имало подобен проблем от миомата. Що се отнася до противозачатъчните, специално за миомите, по принцип дори ги изписват за да предодвратят развитието им, така че те със сигурност не са от хапчетата. Но за кистата вече не знам...

# 663
Letty, хирургът, който оперира дъщеря ми, след операцията каза, че миомите не се свиват с нищо. Единствено с някакви лекарства можело да намалеят до 30%, но те били с тежки странични ефекти и не ги препоръчва. Бях казала, че тя е пила билки с надеждата да я свие. Предполагам,  имаше предвид, че е млада и не чака менопауза.

# 664
Доколкото съм чувала от лекари се свиват при хормонални промени, както по време на бременност или в менопауза и оттам и ефекта на противозачатъчните които предизвикват промяна в хормоните.

# 665
Доколкото съм чувала от лекари се свиват при хормонални промени, както по време на бременност или в менопауза и оттам и ефекта на противозачатъчните които предизвикват промяна в хормоните.

По време на бременност растат, именно заради увеличението на нивата на хормоните.

# 666
  • Бургас
Не са само хормоните. Растат и заради самата матка, тя "расте" и ги разпъва допълнително, така ми каза моята АГ

# 667
Предполагам ,че има значение как се хранят миомите. Като видях на снимките това чудо какви кръвоносни съдове си е създало, вероятно затова започна да расте бързо.

# 668
А знаете ли дали при липса на цикъл се свиват или  може би са от значение причините за липсата на цикъл, защото от два месеца ми спря цикъла по неизвестни за мен причини и се надявам от това миомата да се свие, при последния гинекологичен преглед цикъла ми беше на малък интервал а от два месеца спря без да съм приемала каквито и да е медикаменти, ме знам може ли причината да е миомата защото обикновена тя предизвиква кървене а не липса на менструация.

# 669
  • Варна
Letty, хирургът, който оперира дъщеря ми, след операцията каза, че миомите не се свиват с нищо. Единствено с някакви лекарства можело да намалеят до 30%, но те били с тежки странични ефекти и не ги препоръчва.

Да ...  и на мен ми казаха същото няколкото лекари, при които ходих.

# 670
Clodet, при дъщеря ми беше спрял за 2-3 мес., изследва пролактин, оказа се висок, с ЯМР и откриха аденом на хипофизата, секретиращ пролактин. Не се ангажират да кажат дали има някаква връзка с миомата. Сега пие лекарства и пролактинът влезе в норма.

# 671
  • София
Здравейте, Diorela,

Колко над горна граница беше завишен пролактина.

# 672
Bom-Bi-Bom, 5 пъти над горната. Един ендокринолог каза първо да се овладеело ТСХ, че също беше много високо, а после пак да изследва пролактин, но другия направо й пусна искане за  ЯМР без чака.

# 673
  • София
О, да, много висок е бил, добре че поне един от двамата е реагирал за ЯМР.

# 674
Здравейте момичета!Изпаднала съм в неприятна ситуация и ако може да ми дадете мнение за даден доктор! Ситуацията е следната...След загуба на близнаци в 13г.с. се оказа по време на аборта,че имам миома на лигавицата на матката и всички гинеколози ме съветват да я премахна ако искам да имам лека бременност и да родя здраво бебе.Направих консултация при Д-р Амалиев-баща и ще направя една и при Д-р Минев!Може ли да ми дадете някакви мнения за тях и ако някоя от вас също се е сблъсквала с този проблем,моля да ми каже как е минало !! Благодаря предварително! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт