Отговори
# 420
Inferiya, миналата година преди лапароскопията си записах час за д-р Янкова в Оскар клиник и ми дадоха час за след 3 седмици. Така и не отидох обаче, защото ме оперираха преди това и отмених часа.

# 421
На мен ми писна вече от тестове и глупости!Само се стресирам излишно. Сега пък БХС бил на границите- ходи си прави пренатален,ама аз не искам. Нали съм над 35 години само тревожат бременните,много ясно че ще излязат лоши резултати. Ходих на ранна фетална морфология на 4д огледахме 50 мин всички органи всичко си беше в нормите. Сега излишни пари само да разбера на 100% пола на бебето. В началото и аз се бях вманиячила с тия пренатални,но все пак едно време като не е имало как са раждали здрави бебета! Не знам много ми се насъбра напоследък една спокойна минута нямам,да не говорим,че в началото като прокървих бях в чужбина и там никакви обяснения от къде защо как. Чак тук разбрах,че имам отлепена процента. Ако изобщо оцелее това бебе ще е голямо чудо.Аз честно предпочитам да ходя 1 път на месец на консултации и хич да не ме занимават с глупости... много се изнервих,да не говорим,че от притеснение пак получавам паник атаки,а бях овладяла положението! Едно време преди всички нови измислици направо живот са си живеели бременните  сега се чудят как да печелят от страховете ни...

# 422
Lady W, как е биохимичния индекс за Даун? Като си над 35 комбинирания нормално да излезе висок заради възрастовия риск. При мен, хем на 30, го изкараха 1:793, но другия е по-важен + гънката.
Няма как да те накарат да правиш пренатален Simple Smile Тегли им една и си гледай здравето.
Аз се тормозя покрай кръвните не за друго, а заради скапаните мутации, дето вит Д с прием и хем че е лято не е в абсолютно перфектно състояние. За Б групата за сега държа ниво. Ако ще трябва да се нормализират нещата предпочитам да разбера по-бързичко.
Ама Станулов право ми каза - като е бил в Англия не е видял една жена с препоръчителните нива на вит Д. "И какво? Да не би да са изчезнали, само защото вит Д им е в дефицит?" Simple Smile

# 423
Моите резултати от БХС на база възраст бяха доста лоши, но лекарката ги разглеждаше заедно с резултатите от ранната фетална, където нямаше никакви притеснения. Каза ми че не трябва да имам никакви притеснения.

# 424
Lady W, как е биохимичния индекс за Даун? Като си над 35 комбинирания нормално да излезе висок заради възрастовия риск. При мен, хем на 30, го изкараха 1:793, но другия е по-важен + гънката.
Няма как да те накарат да правиш пренатален Simple Smile Тегли им една и си гледай здравето.
Аз се тормозя покрай кръвните не за друго, а заради скапаните мутации, дето вит Д с прием и хем че е лято не е в абсолютно перфектно състояние. За Б групата за сега държа ниво. Ако ще трябва да се нормализират нещата предпочитам да разбера по-бързичко.
Ама Станулов право ми каза - като е бил в Англия не е видял една жена с препоръчителните нива на вит Д. "И какво? Да не би да са изчезнали, само защото вит Д им е в дефицит?" Simple Smile
Не зная реално какви са резулатите,просто ми се обадиха по телефона да кажат,че са излезли и  не били добре,и че ще трябва или втори биохимичен от 15 сед. До 20та или пренатален,защото така или иначе и втория биохимичен щял да излезе с лоши резултати и да не ми правят амниоцинтеза и да реша какво ще правя,че трябвало да знаят и бремеността напреднала и такива глупости ... Тънката си беше в нормите като ходих на феталната и там повече вярвам на доктора,защото наистина не ме прегледа набързо като на Бхс.Тогава заместващия лекар много набързо последна на видеозон,даже не можа да измери ностната кост защото бебока си беше сложил ръцете пред лицето и дори блъскането от страна на лекаря по корема ми не го накараха да ги отмести. Лекаря бързаше и набързо написа нещо и даде картона. Иначе уж другите изследвания били в норма. Не знам вече просто ранната морфология я правих при друг лекар и имам единство снимки без амбулаторни лист или някакви обяснения за пред проследяващата ми бременността,но аз и казах,че всичко е в нормите.

# 425
Ако са ти казали, че трябва да се прави амниоцентеза, аз по-скоро бих избрала пренаталният, тъй като няма риск от усложнения.

# 426
Ако са ти казали, че трябва да се прави амниоцентеза, аз по-скоро бих избрала пренаталният, тъй като няма риск от усложнения.

+1
Има една приказка "Better safe, than sorry."
Аз също съм на 31 но резултата си излезе в нормите на БХС независимо , че си правих пренатален преди това, но го правих точно поради тази причина, че нямам желание да рискувам с нещо такова. Още повече  да разчитам на статистическо изследване като БХС.

# 427
Момичета, комбинираният риск от Даун не се ли смята средно между възрастовия риск и биохимичния риск? При мен едното е 1:1740, другото 1:1010, а комбиниран риск ми показва 1:11250.
Четох, че много от вас са имали главоболия тези дни, и аз точно вчера се събудих с главоболие, но пък не се сетих да премеря кръвното. Пих един парацетамол към обяд и ми мина. Иначе по принцип съм с ниско кръвно, но досега не ми е ставало лошо. Пия си по 1 кафе на ден и не ми е станал гаден вкусът му по време на бременността. 🙂

# 428
Моята лекарка ми каза да не правя БХС, тска и не направих, като я питах защо, отговора беше, какво искаш да се шашкаш още в началото ли, изследвания не са верни... И така и не правих

# 429
Моята лекарка ми каза да не правя БХС, тска и не направих, като я питах защо, отговора беше, какво искаш да се шашкаш още в началото ли, изследвания не са верни... И така и не правих
Ако лекар ми каже това, го сменям. Хората са измислили изследвания, за да може да се види, ако има нещо. Аз треперех, докато си чаках резултатите.

# 430
Бхс е статистика.. говоря за кръвното изследване. Бхс някои го наричат ранен скрининг и ехограф. Ехографа със сигурност е задължителен, но бхс аз наричам само кръвното изследване с рискове за болести. И без него на ехограф ще ви измерят гънката и тн и ще кажат има ли проблем. Много жени получават добри резултати и накрая имат дете със синдром и обратното. да не говорим че ако пуснеш бхс на две различни места с 2 дена разлика може да ти излязат коренно различни резултати.

# 431
Lady W, давай го по-спокойно. Природата си знае работата. Не се взирай толкова в тия тестове, аномалии винаги има, но слава Богу са редки и повечето бебчета си се раждат живи и здрави.
Аз лично реших да си направя пренаталния, а не БХС, защото хич не му вярвам , а и моята лекарка доста настояваше за неинвазивния предвид годините ми (40г). Реших, че ще отделя парите, но ще знам със сигурност детето ми дали е болно, защото честно казано това е голямо мъчение и за детето и за родителите след това.
Да, стресът да чакаш все някакви резултати е кофти, но в крайна сметка децата са изстрадани и не се появяват лесно. Бременността е най-лесното, после да го отгледаш, да му трепериш,почват се болести, та възпитание, та като порастне какво е и как само има куп проблеми покрай децата. Така, че наслаждавайте се на момента да сте бременни.

# 432
Ако лекар ми каже това, го сменям. Хората са измислили изследвания, за да може да се види, ако има нещо. Аз треперех, докато си чаках резултатите.
Всеки един човек отива на лекар, на който има доверие, нв мисля да я сменям при условие че БХС е статистика...
Жената си ми каза щом феталната е наред, всичко в наред...
Като бях на фетална жената ми каза : "всичко е наред за сега, но най - наред ще е като се роди, тъй като бебето до последно се влияе от грип, болести и тн"
Всеки има право да вярва и да прави каквото е най-добре за него... Няма смисъл от нерви и притеснения да товарим себе си и бебче...

# 433
Не знам и аз уж съм спокоен човек,но с тази бременност нещо хормоните ме правят много раздразнителни и нервна. Да не говорим,че първите два месеца само ме избиваше на рев и още и още от най-малкото нещо почват едни сълзи едно чудо... ще се запиша на някакви курсове за успокоение...

# 434
Не знам и аз уж съм спокоен човек,но с тази бременност нещо хормоните ме правят много раздразнителни и нервна. Да не говорим,че първите два месеца само ме избиваше на рев и още и още от най-малкото нещо почват едни сълзи едно чудо... ще се запиша на някакви курсове за успокоение...
Пиши ми на мене заедно да ревем, ако питаш мъжа ми съм пълен бурсук, онзи ден рева в колата и се смея... Гърди ме болят, бодежи имам, газове имам, мъжа ми вика от голямото добро утро си ама вечер е война 😂глава ме боли, ниско кръвно, но всеки ден се събуждам с мисълта чакам за сега принцеса и вече я обичам толкова много, че дори се смея на всеки един симптом, дано не стане откачено след време с такава майка... Давай си кураж, всичко е временно... После почва трудното и нервите... Сега е лошото сладко 😂🐷🐷🐷🐷🌞🌞🌞🌞🌞

Общи условия

Активация на акаунт