Предстои ми инсеминация - Тема No 31

• 25 366
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
И аз отивам там. Може ли някоя от вас, която е бременна или е раждала и се изследвала за витамин Д преди бременността да сподели дали стойността на този витамин е толкова важен за зачеване и имплантация?

Мая, ти си изполвала Фемара. Сега обърнах внимание. Е при някои се образува два или три фоликула. То и мойто не беше по-добро, макар че бях на инжекции ФСХ. 3 големи фоликула, 2 средни, хубава киста и 692 естрадиол. Ужас! Разбира се отрицателен тест при мен. Моя съвет е мерете си естрадиола и LH преди инсе и най-добре - натискайте лекарите си да ви тълкуват резултата.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 14:29 от Фрида

# 136
И аз отивам там. Може ли някоя от вас, която е бременна или е раждала и се изследвала за витамин Д преди бременността да сподели дали стойността на този витамин е толкова важен за зачеване и имплантация?

Аз лично никога не съм го изследвала. С Хашимото съм, предполагам като всички съм и с дефицит. Моят АГ не ме е карат да изследвам витамини заради инсеминациите.
Само стриктно следеше генските полови хормони на 2 дни поне при започване на процедура.

# 137

Мая, ти си изполвала Фемара. Сега обърнах внимание. Е при някои се образува два или три фоликула. То и мойто не беше по-добро, макар че бях на инжекции ФСХ. 3 големи фоликула, 2 средни, хубава киста и 692 естрадиол. Ужас! Разбира се отрицателен тест при мен. Моя съвет е мерете си естрадиола и LH преди инсе и най-добре - натискайте лекарите си да ви тълкуват резултата.
А защо сте правили инсе с този естрадиол и киста? Питам ,защото 6 месеца лекувах киста, доки каза с киста категорично не. Хормони изследвах на 3-ти ден от цикъла, след това още два пъти до овулация.Витамини не съм.

# 138
Ами защото аз бях достатъчно глупава и неразбираща, а на докторката не и пукаше и това беше резултата. Отиде си червенокосият донор, толкова съжелявам.

П.С. - Ч. не харесва да казва думата "киста", явно това е мръсна дума за нея. Вероятно още си я имам, защото видях нещо черно на монитора, ама а де... Тишина. А за хормоните, аз си ги правих на своя глава, но не успях да разчета тогава резултата. Тоест това беше един много скъп урок за мен.

# 139
Fbid , привет !
Да питам с какво си правила стимулация ?

# 140
Ами защото аз бях достатъчно глупава и неразбираща, а на докторката не и пукаше и това беше резултата. Отиде си червенокосият донор, толкова съжелявам.

П.С. - Ч. не харесва да казва думата "киста", явно това е мръсна дума за нея. Вероятно още си я имам, защото видях нещо черно на монитора, ама а де... Тишина. А за хормоните, аз си ги правих на своя глава, но не успях да разчета тогава резултата. Тоест това беше един много скъп урок за мен.
Милата, потърси и второ мнение, все пак не е като да си купиш сладолед Simple Smile Естрадиола как ти го изследваха, защото аз лежах половин ден в отделението, вземаха ми кръв през 15 минути. Преди това и моя беше около 600, но доки каза че е от стреса от убождането и да ходя в отделението, било важно да си спокоена,тъй като това е хормон на стреса Simple Smile

# 141
Фбид, благодаря за утехата. Наистина се чувствам виновна за случилото се. Амии, на деветият ден сутринта отидох в  кварталната манипулационна. Чаках доста отвън, винаги има опашка. Да, бях спокойна, а сестрата беше много мила и внимателна. Естрадиола ли е хормон на стреса? Аз си мислех, че това е пролактина от половите хормони. Твоят естрадиол колко е бил преди инсето?
За второ мнение се записах при Юнакова в Щерев. Хубави неща чета за тази клиника. Явно там следят хормони.
/Нямаше смисъл да ходя миналата седмица при Ч. Тя само ми рекламира биопсия на ендометриума и инвитро. Уж ме прегледа за кисти и каза, че нямам, ама сега така се съмнявам. Трябваше още миналата седмица да мина през Щерев. Според вас 4 см киста, дали може да изчезне след две седмици на прогестеронови песари?/

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 19:03 от Фрида

# 142
Аз имах 6см в началото на бременността от стимулацията, приемах дуфастон 3х1 и утрогестан 2х2, за кратко и ректално 1х циклогест, та сама изчезна до към 11г.с
Пояснявам,че терапията беше заради голямо отлепване на плодния сак, но всичкото са си прогестерони....

# 143
Аз този път бях само на циклогест 2 по 1. Може и нарочно да ми го е дала, защото е по-силно.

# 144
Аз този път бях само на циклогест 2 по 1. Може и нарочно да ми го е дала, защото е по-силно.

1 Циклогест = 2 Утрогестана

# 145
Фбид, благодаря за утехата. Наистина се чувствам виновна за случилото се. Амии, на деветият ден сутринта отидох в  кварталната манипулационна. Чаках доста отвън, винаги има опашка. Да, бях спокойна, а сестрата беше много мила и внимателна. Естрадиола ли е хормон на стреса? Аз си мислех, че това е пролактина от половите хормони. Твоят естрадиол колко е бил преди инсето?
За второ мнение се записах при Юнакова в Щерев. Хубави неща чета за тази клиника. Явно там следят хормони.
/Нямаше смисъл да ходя миналата седмица при Ч. Тя само ми рекламира биопсия на ендометриума и инвитро. Уж ме прегледа за кисти и каза, че нямам, ама сега така се съмнявам. Трябваше още миналата седмица да мина през Щерев. Според вас 4 см киста, дали може да изчезне след две седмици на прогестеронови песари?/
Оф, да бе, много съм зле Simple Smile то е от хормоните, вярно пролактина беше..за стреса, ама то много хормони,много чудо.... Simple Smile .Ами не помня някъде около 1000 и отгоре ... Аз съм при Андреева в Щерев,тя следи хормоните.

# 146
Момичета, някоя от вас приемала ли е кломифен ? Какви са ви впечатленията ? И имали ли сте странични ефекти от приема му ?

# 147
Това не ли Клостилбегит, не е ли като това https://apteka.framar.bg/11000617/%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82 … -%D0%BC%D0%B3-10/
Не съм използвала.

# 148
Нямам идея дали е същото , но имам световъртежи от него и леко гадене . Чудех се дали и при някоя от вас е било така

# 149
Аз пих два блистера този месец и нямах странични ефекти. По скоро сега, когато съм на дуфастон имам постоянни болки в корема. Но вече започвам да си мисля, че е от страх и внушение.
[/b]
Нямам идея дали е същото , но имам световъртежи от него и леко гадене . Чудех се дали и при някоя от вас е било така

Общи условия

Активация на акаунт