Предстои ми инсеминация - Тема No 31

• 25 399
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • варна
Какво мога да пия за понижаване на пролактина, доктора нищо не каза, а може ли заради пролактина да не се получават нещата.

# 211
Най-добре първо изследвай макропролактин да видиш дали имаш проблем  с него.
Ендокринолога ще ти предпише хапчета ако прецени, че е необходимо. Но общо взето , когато видях, че при мен не се получават нещата нормално първото нещо, което отидох да излседвам е пролактина и след това всичко останало .

# 212
А как ти изследваха пролактина? Питам,защото моя беше 600 и отгоре,но се оказа,че изследването не е направено като хората. В репродуктивната клиника ме изследваха отново, в продължение на час и половина през 15 минути ми вземаха кръв,но през абонат. Лежах в отделението половин ден. Оказа се,че нямам проблем с него ,беше 200 и нещо, не помня точно колко. Доктора обясни,че това е хормон на стреса, изследван през абокат, дава време да организма да се отпусне.

# 213
  • варна
Не съм лежала преди изследването. Кръвта я взеха стандартно, не през абокат, но от вената. Какво мислите за агнес и витекс- билкови препарати за понижаване на пролактина.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 14:56 от Кали

# 214
Макропролактин съм изследвала в Бодимед.

# 215
Не съм лежала преди изследването. Кръвта я взеха стандартно, не през абокат, но от вената. Какво мислите за агнес и витекс- билкови препарати за понижаване на пролактина.
Преди да търсиш билки за понижаване на пролактин,
повтори изследването обаче с лежане 15мин преди вземането на кръв или 20 минути седнала на стол.
Искай си в лабораторията да се съобразят!
Пролактина е чувствителен хормон, нужно е до си спокойна и отпусната за да е обективен резултата. Затова и трябва лежане преди това.

# 216
Аз взимам витекс на капсули, макка и вечерна иглика. Това ми е втория месец на прием и за съжаление не успях да пусна изследване на втори ден, но следващия път няма да изпусна. Моето мнение е, че такива добавки може и да нямат ефект, но не ми се вярва да навредят.

# 217
При мен беше същото, взеха си ми кръв , след това разбрах,че завишения резултат се дължи на стреса от убождането,все пак пролактина е хормона на стреса. Според мен преди да вземаш каквито и да е било добавки, е хубаво да се консултираш с Аг-то ,все пак правиш опити...на мен не ми даваха да пия никакви добавки освен фолиева киселина и магнезий Simple Smile

# 218
  • варна
Благодаря на всички за мненията, просто се чудя защо доктора не каза, че пролактина е завишен. Утре съм на преглед и ще го попитам конкретно за пролактина.

# 219
Стана ми интересно, погледнах ти изследванията. Имаш резултат 441,9 mUI/ml при горна граница 661 mUI/ml. Резултата ти е в референтните граници.
Защо смяташ че е завишен?

# 220
  • варна
Стана ми интересно, погледнах ти изследванията. Имаш резултат 441,9 mUI/ml при горна граница 661 mUI/ml. Резултата ти е в референтните граници.
Защо смяташ че е завишен?
Аз също си мислех, че е добре, но момичетата тук писаха по горе, че е висок. Доктора  също не каза, че е завишен. От известно време при по-силно стискаме на гърдите изтича коластра или мляко и аз не знам, но може и от пролактина да е. Всички изследвания са ни добре и спермограмата е отлична а не се получава по естествен път.

# 221
От известно време при по-силно стискаме на гърдите изтича коластра или мляко
Ей това е нещото, което трябва да обсъдиш с лекаря.

# 222
При мен беше същото, взеха си ми кръв , след това разбрах,че завишения резултат се дължи на стреса от убождането,все пак пролактина е хормона на стреса. Според мен преди да вземаш каквито и да е било добавки, е хубаво да се консултираш с Аг-то ,все пак правиш опити...на мен не ми даваха да пия никакви добавки освен фолиева киселина и магнезий Simple Smile
[/quote]

То тогава да ни контролират и храната, която ядем. На мен ми казаха спокойно да си пия витамините и добавките. Дори и не искаха да чуят какви са те.

Моя пролактин е 19,10 ng/ml, референти граници 5,18 - 26,53. Официално се извинявам, твоят пролактин Кали е с една единица по-висок от моят. Flowers Hibiscus Ама аз и за себе си бях решила, че съм с висок пролактин, но това е друга тема.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 17:39 от Фрида

# 223
Благодаря на всички за мненията, просто се чудя защо доктора не каза, че пролактина е завишен. Утре съм на преглед и ще го попитам конкретно за пролактина.
защото реално не е завишен, в границите си е Simple Smile

# 224
Ама аз и за себе си бях решила, че съм с висок пролактин, но това е друга тема.
Напротив тъкмо по темата е. Защото каза и на Кали, че ти се струва, че нейния е завишен.
На базата на какво смяташ, че е завишен?
Лекар ти е казал?
Чела си други хора с такива стойности какво са им открили?
Прочела си някой медицински журнал?

Общи условия

Активация на акаунт