Предстои ми инсеминация - Тема No 31

• 25 399
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Ама аз и за себе си бях решила, че съм с висок пролактин, но това е друга тема.
Напротив тъкмо по темата е. Защото каза и на Кали, че ти се струва, че нейния е завишен.
На базата на какво смяташ, че е завишен?
Лекар ти е казал?
Чела си други хора с такива стойности какво са им открили?
Прочела си някой медицински журнал?

С много голям риск да те разочаровам, признавам че нищо не съм чела. Сигурна съм, че ти ще ми кажеш какво и къде съм пропуснала да прочета.

# 226
Здравейте, момичета! Записвам се с първа неуспешна инсеминация. Бях на естествен цикъл. Преди около 3 години бях забременяла нормално, но за съжаление загубих бременността. Сега по прегледи има съмнение за ендометриоза. Честно казано съм леко демотивирана да правим следваща инсеминация.
Направо не знам как да действаме. Някоя от вас опитвала ли е инсеминация в чужбина, дали не са по-успешни?

# 227
Здравейте, момичета! Записвам се с първа неуспешна инсеминация. Бях на естествен цикъл. Преди около 3 години бях забременяла нормално, но за съжаление загубих бременността. Сега по прегледи има съмнение за ендометриоза. Честно казано съм леко демотивирана да правим следваща инсеминация.
Направо не знам как да действаме. Някоя от вас опитвала ли е инсеминация в чужбина, дали не са по-успешни?

Привет, за съжаление инсеминациите имаъ много нисък процент успеваемост...   Няма място за демотивация, не се отчайвайте. Важното е че сте тръгнали от някъде. Ясно ни е на всички, че пътя не е лек. На мен ми предстои трета инсеминация и ако не стане, ще търсим друга причина, проблем. Имах полипи-махнаха ги, имах високо ТСХ - нормализиране го. Какви изследвания сте правили с половинката? Имате ли разширена спермограма? Ако имате възможност може да пуснете и SDI.

# 228
С много голям риск да те разочаровам, признавам че нищо не съм чела. Сигурна съм, че ти ще ми кажеш какво и къде съм пропуснала да прочета.
Пролактина не ми е интересна тема и не съм се ровила задълбочено.
Подразних се, защото пишеш необосновани мнения. И съответно може много да изплашиш някой. Може да си спестим допълнителния стрес.
Когато решавах за себе си какво да правя четох сравнения между различните видове инсеминации.
Мнението на Practice Committee of the American Society for Reproductive Medicine е че не се препоръчва инсеминация на естествен цикъл.
Препоръчват инсеминации със стимулация със кломифен или летрозол. Имат по висока успеваемост.
Не виждам смисъл да ходиш в чужбина за инсеминации. За тях не са нужни много добри лаборатории. Стига да ти хванат овулацията, обработката на сперматозоидите е нещо, което правят всеки ден. Спести си парите и ги ползвай да търсиш причината защо не забременяваш докато правиш инсеминации със стимулация.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 10:28 от Мinerva О.

# 229
Привет, всичко което ни кажат пускаме. Имаме и разширена  спермограма, по думите на лекарката е "супер" До сега не са ни искали SDI и не ми е познато. Ще го проверя, благодаря!
Вие къде сте правили хистероскопията? На мен точно преди инсеминацията ми казаха,че има съмнение и за полип и ми казаха,че ако е неуспешна да правим хистероскопия, за да проверят. Успех!

# 230
Привет, всичко което ни кажат пускаме. Имаме и разширена  спермограма, по думите на лекарката е "супер" До сега не са ни искали SDI и не ми е познато. Ще го проверя, благодаря!
Вие къде сте правили хистероскопията? На мен точно преди инсеминацията ми казаха,че има съмнение и за полип и ми казаха,че ако е неуспешна да правим хистероскопия, за да проверят. Успех!

Правих я в болница "Надежда" . Комбинирахме хистерото с лапароскопия   понеже имаше съмнение и за запушени тръби. Ако не се получи с инсето си вървим лека полека към инвитро. Така вече се настройвам. Просто нямам големи надежди в тези инсеминации.

# 231
Подразних се, защото пишеш необосновани мнения. И съответно може много да изплашиш някой. Може да си спестим допълнителния стрес.

По-добре да не се търси чиста наука по форумите, където всеки изразява лично мнение. Има си хиляди източници на информация - тъсиш, четеш... и така.

# 232
Minerva O, съгласна съм с Вас. Следя темата от много години. Ако няма качествена стимулация, после следене /кръвни и ехографи/ , както и терапия за задържане, се дават пари на вятъра.
Съдя от моя опит както и на близка приятелка (с 5 инсета на ЕЦ-неуспешни..), аз съм с едно инсе на ЕЦ неуспешно, 2 стимулирани инсета -  успешни.
Не искам да звучи демотивиращо, а просто някой да си спести нервите и парите на вятъра. За мен щом има някаква причина за стерилитет, макар и уж без видими причини, си трябват медикаменти..

# 233
Фрида, нали сме тук да си помагаме.

# 234
Пиша само, за да споделя..
Този месец трябваше да правим 3-та Инсеминация. Пих от 3-ти до 7-ми ден Летрозол (както винаги) и отидох на преглед на 9-ти ден, но нямам образуван доминантен фоликул. 😞 Та ще пасуваме и този месец, само опити вкъщи. Мисля все пак да използвам месеца и да отида на 2-ро мнение в друга клиника да видим какво ще кажат там. По принцип не съм фен на местенето от един лекар към друг, но вече ми се струва, че много се проточиха нещата тук и че правим едно и също, а не се търсят проблем и решение.
Дано следващия месец имаме повече успех. 🙏

# 235
В коя клиника си? Слага ли си Менопур? И съвсем никакви ли фоликули нямаш?

# 236

В момента съм в Щерев. Не сме слагали Менопур, само Летрозол. Имам фоликули, но лекарката каза, че всичките са малки и няма образували се доминантни, достатъчно големи, за да правим инсе този месец. При същата лекарка имаме 2 неуспешни инсеминации досега, всичките стимулирани с Летрозол с образували се по 2 доминантни фоликула и след това таймираща инжекция.

# 237
Коя е твоята лекарка? Защо не ти изпише инжекции сега? Обади и се да я питаш, тя явно е доста припряна.

# 238
Пиша само, за да споделя..
Този месец трябваше да правим 3-та Инсеминация. Пих от 3-ти до 7-ми ден Летрозол (както винаги) и отидох на преглед на 9-ти ден, но нямам образуван доминантен фоликул. 😞 Та ще пасуваме и този месец, само опити вкъщи. Мисля все пак да използвам месеца и да отида на 2-ро мнение в друга клиника да видим какво ще кажат там. По принцип не съм фен на местенето от един лекар към друг, но вече ми се струва, че много се проточиха нещата тук и че правим едно и също, а не се търсят проблем и решение.
Дано следващия месец имаме повече успех. 🙏

Според мен правилно сте се насочили за второ мнение. При мен има три стимулации и трите с различни хапчета. Ако не става с едно, пробваме с друго. Ако сега не се получи започваме да търсим друга причина. "Не може да си казваме не става и това е" това и бяха думите и ме  накара да и вярвам още повече.
Отидете консултирайте се с друг лекар да чуете и неговото мнение. Успех ☺️

# 239
Здравейте, момичета!
Днес направих втората ми инсеминация и понеже все забравям да питам моя лекар, ще питам вас.
Вие пиете ли си добавките докато чакате заветния ден за теста? Аз пия Q10, алфа-липоева к-на, Омега 3 и метфогама - всичко го пия превантивно за подобряване качеството на яйцеклетките и знам, че някой се спират след позитивен тест, но докато чакам резултата как стоят нещата? Все пак не се ли губи ефекта ако прекъсна приема?

Общи условия

Активация на акаунт