Рим - 25 тема

• 48 872
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • столицата
Къде на Термини по-конкретно може да се оставя за съхранение багаж? Разчитахме, че ще може да се оставя на мястото за нощувка, но ни отказаха.
В Рим водата не ставаше за пиене май? Трябва да се купува, нали?

# 166
  • В центъра на моретата
Водата от чешмите по улуците става за пиене. Не е необходимо да купувате - само бутилки трябва да имате.

# 167
  • София
Боже, да са живи и здрави римляни, че имат чешми навсякъде, че бихме пукнали по нажежените улици. 😂
На испанските стълби полицаите си наливаха от фонтана и пиеха. 😃
Скрит текст:

# 168
  • столицата
От камерите за Рим днес ми прави впечатление, че има много полицаи. По принцип ли е така или днес има тякаква друга причина?

# 169
Аз имам питане за билетчето, валидно 100мин. В рамките на тези минути може да се прекача от автобус на метро и от една метро линия на друга, но не може от метро след това в автобус. Правилно ли съм разбрала?

# 170
На автобуси колкото пъти искаш, а на метро само едно влизане, може прикачване без излизане.

# 171
А ако си купя билети от приложението ТикетАпи, после има ли къде в автобусите да ги валидирам на устройства или само от приложението ги валидирам? А в метрото как става с онлайн билетите?

# 172
  • В центъра на моретата
От камерите за Рим днес ми прави впечатление, че има много полицаи. По принцип ли е така или днес има тякаква друга причина?
Има полицаи особено, където има струпване на повече хора. Е, не е като в Истанбул на всяка крачка жандармерия... Но в Италия полицията е три вида: общинска, данъчна и жандармерия и обозначението им е по различе нначин на униформите. Ние като бяхме преди две-три седмици, една от уличките, по която вървяхме беше затворена в единия край от полицаи и беше пълно с журналисти, фотографи, камери - цели тълпи. Зачудихме се защо са там, а уличката беше малка (там където е Помпи тирамису). Първоначално помислихме, че някоя кино звезда чакат, ама не. Оказа се, че чакат министър - председателя на Италия, който същия ден е подал оставка. Бяхме на 3-4 метра от вратата, пред която чакаха всички и го видяхме като излезе. Е, бих се зарадвала повече, ако беше известен артист Simple Smile.

# 173
  • София
И военни с джипове и автомати има доста около забележителностите.
Като се прибирахме около полунощ от концерта бях с нагласата, че градът не спи и ще се чувствам спокойна с навалица около мен. Хора, жив човек не видяхме, освен един джип с военни и ми беше бая чоглаво по тъмните пусти улици. Те ни изгледаха малко учудено, ама аз им се зарадвах. 😃

# 174
  • столицата
Кажете къде да оставим багажа до часа на настанявавето? Някъде около Термини. В хотела отказват.

# 175
  • София
Тук?Не виждам Термини, но може да имат нещо наоколо?

https://www.tripadvisor.com/AttractionProductReview-g187791-d150 … e-Rome_Lazio.html

# 176
  • Milano
Кажете къде да оставим багажа до часа на настанявавето? Някъде около Термини. В хотела отказват.

Напишете  deposito bagagli roma termini, излизат доста опции - хотел Агора и т.н.

Ако искате на самата гара - KiPoint - до магазина на Coin и Sixth, на етажа на коловозите - 24-ти коловоз ( от страната на via Giolitti)

# 177
Къде на Термини по-конкретно може да се оставя за съхранение багаж? Разчитахме, че ще може да се оставя на мястото за нощувка, но ни отказаха.
В Рим водата не ставаше за пиене май? Трябва да се купува, нали?
Навсякъде има чешми със студена питейна вода.

# 178
  • София
Момичета, дайте съвет! Искам да уплътня един ден с пътуване извън Рим. Децата искат да идем до Неапол (познайте защо! - заради пицата), а аз гледам, че пак за същото време може да стигнем и до Флоренция.
Правил ли е някой такива упражнения? Ако идем до Неапол как бихте посъветвали да си разпределим времето? Ще ни стигне ли за един Помпей или Везувий, освен за прословутата пица?

# 179
Ако решите да ходите в Неапол, е постижимо за ден. Но аз не бих ходила в Помпей или Везувий. Разходете се в града, усетете атмосферата, хапнете, ако имате интерес, посетете Националния археологически музей /там има много от откритите в Помпей неща/, някоя църква или замък. За мен в Италия не трябва да се препуска, а трябва да й се насладите.
Що се отнася до Флоренция, с някоя фреча за около час и половина можете да стигнете, ако решите да прежалите повече пари. Няма да имате много време за музеи и други забележителности, но можете за ден да добиете представа от града. Но понеже много обичам Флоренция, бих го препоръчала за отделна екскурзия.

Общи условия

Активация на акаунт